Arhivă blog

Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

miercuri, 19 iunie 2019

Soluția primăriei la traficul infernal - să devenim danemarchezi - În 30 de ani.

Penibilul nu cunoaște margini la primăria Cluj-Napoca - conform viceprimarului Dan Tarcea traficul sufocant s-ar rezolva în vre-o 30 de ani după modelul danez, o fumigenă care ne sugerează ca înainte de scurgerea acestei perioade de vreme, e bine să nu avem speranțe.


"Problemele din trafic în municipiul Cluj-Napoca sunt cunoscute de toți locuitorii orașului, însă municipalitatea spune că una dintre soluții este încurajearea cetățenilor să folosească tot mai mult mijloacele de transport în comun. 
Viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, Dan Tarcea, a declarat, în cadrul unei emisiuni radio, că, în acest sens, Primăria investește în extinderea benzilor dedicate pentru mijloacele de transport în comun. De asemenea, acesta a vorbit și despre programul de transport al elevilor la școală prin autobuze dedicate, care ajută la decongestionarea traficului din zona centrală în orele de vârf. 
Noi încercăm să schimbăm mentalitatea clujenilor. În Copenhaga a fost nevoie de 30 de ani pentru a schimba mentalitalea cetățenilor, să sperăm că la noi nu va fi nevoie tot de atât de multă vreme. Din acest motiv încercăm să facem cât mai multe benzi dedicate mijloacelor de transport în comun, pentru a oferi alternative viabile celor care vor să călătorească dintr- parte în alta a orașului. Inclusiv programul de transport al copilaților la școală prin autobuze dedicate este un succes și are scopul de a decongestiona traficul din zona centrală și nunumai, dar și beneficiul de a-i ajuta pe părinți ca acea oră pe care o petreceau pentru a duce copiii la școală să o poată folosi în alte scopuri”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea."
Pe clujeni nu îi prostești însă ușor cu abureli stimate viceprimar Dan Tarcea:

Postacul neutru 

Alt gainar,secundul piticaniei.A ales si el o masura,sa lasam masinile acasa si sa circulam cu Ratuc.Subtire gainarule.Credeam ca citesc de pasaje,tuneluri,drumuri ocolitoare,unde verzi la stopuri,sensuri unice ?????!!!!Sau credeam ca citesc un proiect de a nu se mai aproba zgirie nori in zona centrala si semicentrala,de asemenea interzicerea construirii de mastodonti in zone de case,vezi str.Brincusi,cart,Gheorgheni ????!!!!Astea sint masuri adevarate gainarule !Dar nimic,,primeaza interesul rechinilor imobiliari.P.S.La periferii nu introduceti utilitati ca dezvoltatorii sa poata construi,ii baga pe toti in centru ca cistigul e dublu.Administratori de doi lei,ati distrus orasul.

Gogoasa 

Vom ajunge Copenhaga daca scapam de mitocanii mincinosi Boc & Gasca. Daca nu acelasi lucru si mizerie.

Boc isi bate joc 

Cum sa schimbi mentalitatea cetatenilor?  
A caror cetateni?  
A celor care il voteaza pe Boc drept rasplata ca a taiat pensiile bunicilor, salariile parintilor, profesorilor, medicilor, politistilor, etc?  
Schimbi mentalitatea celor care l-au votat pe Boc drept rasplata fiindca a inchis ZECI de spitale?  
Cum sa schimbi mentalitatea celor din #rezist care sunt impotriva PSD dar sunt pro taierea copacilor din Faget, Padurea Hoia, paranghelii in mijlocul orasului?  
Cum sa schimbi mentalitatea celor care zbiara "Coruptia ucide" dar ii doare la patina de copiii care sunt mutati dintr-un spital in altul pe perioada Untold?  
Fiti seriosi ba!  
Voi va comparati cu cei din Copenhaga?


mario 

Sunteti penibili! De cand se tot liciteaza pentru parkingul ala? Ati definitivat studiul de pre-pre-pre-fezabilitate pentru centura. Vedeti ca in alte orase sunt si 3 pasage suspendate. Aia de ce nu s-au luat dupa Danemarca? numai scuze si incompetenta.


Vasile 

Se stie de problema traficului de multi ani. 

Se stie ca largirea soselelor nu are rezultat pentru ca doar invita la mai mult trafic. 

S-a frecat ridichea de ani de zile in primarie si peste tot si acum se lauda cu X parking-uri facute si 2 linii dedicate de autobuz care incep de nicaieri si se termina nicaieri. 
Mai vorbim cand ajunge bus-ul in 20 minute din IRA in Manastur. 
Mai vorbim cand sunt date in folosita parkinguri in Marasti, in centru, in Gheorgheni, Grigorescu. 
Faptul ca s-au construit 2 parkinguri in Manastur nu rezolva problema traficului din Cluj. 
Toata lumea e constienta de solutia pentru decongestionarea orasului: Parking-uri in loc de garaje si linii dedicate peste tot. 
Cand o sa fie pe Motilor | Observator | Horia, etc .. 1 banda pe sens atunci se rezolva problema. 
Da, va fi dezastru in primele saptamani, cozi mari, dar asa vom invata sa lasam masina acasa cand vedem ca trec 5 autobuze / tramvaie pe langa noi. 
Dar nah, astea sunt masuri nepo****re, nu-si asuma nimeni raspunderea ca nu ii mai voteaza nici dracu, si e caldut tare la primarie. 
Asa ca lasati Copenhaga, ca nu-i de noi...


rosso 

@Vasile: Exact, ai perfecta dreptate. Am trait intr-un oras in care s-au luat aceste masuri undeva prin 2005 si rezultatele au fost excelente. Dar mai lipseste ceva: centura in jurul orasului in regim de autostrada, ca sa scapam de traficul de tranzit.


Radu 

Trebuie sa fii ticalos sau prost ca sa compari transportul in comun din Copenhaga cu cel din Cluj. In Cluj nu exista nici macar un nenorocit de shuttle bus de la aeroport in centru sau la gara asa cum exista peste tot in lumea civilizata. Asa ca toata lumea merge la Cluj cu taxiul sau masina ca sa ajunga la aeroport. Si nu-mi vorbiti de mizeria de bus 8.


ba este 

@Radu: este 5 intre aeroport si gara, circula si des. e ok daca nu ai bagaj de cala la tine.


Radu 

@ba este: Dragule, de-aia se cheama shuttle, ca e linie directa, nu opreste in toate statiile de pe traseu, nu se urca toata lumea, doar cei care au treaba cu aeroportul. Exista spatii pt bagaj de cala, iar pretul e peste o calatorie normala. La 6 lei per calator e mai mult decat eficient economic. Va reduce destul de mult traficul din zona aeroportului. Sunt maxim 180 de calatori intr-un avion, asta inseamna cel putin 100 de masini in zona la un zbor. La 20 de avioane pe zi, cu un grad de incarcare de numai 70%, inseamna peste 2000 de oameni pe zi, deci cel putin 1000 de masini. Astea sunt cifre minime. Astea sunt solutii, nu aberatiile cu metrou si civilizatie daneza. Pana la metrou si 30 de ani de civilizare, hai sa incepem de undeva, iar shuttle busul e o chestie de bun simt. Exista de la Budapesta si Praga pana la Barcelona.


Harcea Parcea 

Ati facut un holocaust pe Titulescu si parkingul se va face pe Trotusului? Unde e parkingul Rebreanu? Dar ala de langa politia rutiera?Poate se va da drumul dupa alegeri? Marh mha gozuri de oameni. Auzi Copenhaga, vai de noi astia care vedem cum distrugeti totul si nu avem puterea sa va inlatruram in al 12-lea ceas, ca ati inmultit goangele degenerate si tifosi hedonisti cu untoalde si balciuri de prost gust.


din Denmark 

Se si pricepe el la Copenhagen...., dar hai sa aruncam cu cuvinte ca e la moda. Habar nu are el ce s-a intamplat de fapt in Copenhagen, si doi, nu tot ce vine din afara inseamna ca se si potriveste pentru noi, 30 de ani de "importuri" falimentare dovedesc acest lucru si ne-au adus unde suntem acum.


fsadfs 

@din Denmark: Apai fix ca nu se pricepe la Copenhaga... e primar la cluj n. de se pricepea la Copenhaga, era primar acolo.


Ina 

@fsadfs: Din păcate dânsul nu se pricepe deloc nici la Cluj! Ar fi putut fi un administrator de pășune comunală decent, cred eu.


Alina Cosma

Pana nu au aparut viniturile cu tot neamul, familia, catel, purcel si cu 2-3 masini...traficul a fost exceptional. Clujul e pentru 400 mii de locuitori, nu pentru 300 mii de vinituri si inca 150 mii de viitori intelectuali ratati care "iubesc" orasul pentru Untold, trazni-l-ar festival!


sursa: StirideCluj


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.