Arhivă blog

Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

duminică, 16 iunie 2019

4 miliarde de euro risipite de primăria Cluj - și ce avem?

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, susține că Emil Boc este un prost administrator și că în Cluj-Napoca s-au făcut numai investiții mici. Atacul vine după ce Boc a spus că ”acum nu trebuie tăiate salariile, dar vă dau în scris că generaţiile următoare vor plăti factura dezmăţului actual”.


Olguţa Vasilescu a preluat o postare scrisă de Bela Ambrus:
Pentru un om care lucrează (fie şi prost) cu bugete, ceea ce zice Boc e ticăloşie pură. Dau şi eu în scris! De când e primar, a spart pe puţin 4 miliarde de euro la Cluj, unica realizare palpabilă fiind falimentara Sală polivalentă şi un parking de cartier. Şi alea făcute cu mari întîrzieri.
În timp ce gunoiul menajer e în continuare o problemă, spaţiile verzi sînt o problemă, circulaţia e o problemă, parcarea e o problemă etc.
Şi Clujul plăteşte cu vîrf şi îndesat prostia de a-l ţine pe Boc la Primărie. Bank of America Tower a costat 1 mld. de dolari (nu euro), sau Burj Khalifa din Dubai 1,5 mld. În condiţiile în care Boc a spart peste 4 mld. şi avem o sala polivalentă".
Emil Boc a declarat zilele trecute că salariile în sectorul bugetar nu trebuie tăiate deocamdată, întrucât România şi Europa se află pe un trend de creştere economică, dar că generaţiile următoare vor deconta nota de plată a acestui ”dezmăţ”.
Și comentariile neprețuite ale clujenilor:
muma si ciuma 
Olguta, nici acum nu te-ai prins ca DNA e muma pentru PNDLei si ciuma pt. voi. La cate magarii a facut Boc si Tise si sunt slobozi, ba inca protejati , ce te miri?
ion sparleanu 
@ioancuza: asa este,Domnul Boc a realizat foarte multe:sediu nou de Filarmonica,parcul Feroviarilor,metrou,Aquaparc,crese si scoli in noile cartiere.a demolat garajele si a construit parkinguri in fiecare cartier,Somesul este navigabil ca Bega la Timisoara.nu mai vorbim de problema gunoiului care e rezolvata de mult exact ca in tarile civilizate,cablurile nu mai atarna de mult pe stalpi.padurea Clujenilor si multe ,multe alte promisiuni,desigur toate nerealizate,Nu are rost sa il ataci faptele lui vorbesc de la sine si faptul ca USR a castigat la Cluj dublu voturi decat PNL ne spune clar cum sta treaba in Cluj.
mario 
@ioancuza: Boc in 15 ani trebuia sa aiaba macar cateva proiecte mari ca realizari. Primarul din Oradea a facut centura, pod etc.
Salprest si rosal 
Treaba e ca da din gura a smmart si clujenii sunt incarcati cu facuta de gunoi cu 12 lei/luna, de la 7 lei. Boc, are vreo legatura cu gunoiul Smart sau cu recuperarea banilor de la Pata Rat care s-au scurs prea blocuri cu 15 etaje pe Ploiesti? Clujenii cotizeaza?
Ina 
Curtea de Conturi a găsit grave nereguli la Primăria Cluj-Napoca, iar DNA are destule date și informații despre personaj. Un procuror cinstit nu are de ce se teme. Nici procurorul Jim Garrison, cel care a investigat asasinarea lui JFK nu a pățit nimic, ce poate păți unul local care își face datoria?
Ion A. acum 23 ore
@Ina: procuror cinstit care sa se ocupe de maharii "Dreptei" nu vei gasi la noi, fiindca "serviciile" ii mana de la spate, nu constiinta profesionala.
nae 
Dar de traseistul PCR-PSD-PD-PNL, Emil Boc ai auzit? Baiat de viitor in 89, functii de conducere in UTC al UBB, ia vezi matale niste articole din presa vremii despre tinerii studiosi care infioara cu manie proletara evenimetele de la TM si altele, semnat de Boc. Despre conacul boieresc construit in 1906 eu zic ca nu ai competente de arhitectura si nu cunosti nici situatia reala, ar fi prea mult de comentat. 
Dar despre suma cu care a cumparat proprietatea, 230 mii euro, da aici compar cu cele doua apartamente luate pentru fetele Bocului care se cam apropie de suma Olgutei. Dar astea arata cat de incult si taranoi coclit esti facand pe alti romani inferiori clujenilor. Cei care il ridica la nivel occidental? Adica Boc si restul? Dar in cartiere ai binevoit sa-ti porti pasii? 
La Craiova n-ai sa vezi tzigania de la Cluj, asta ti-o spun eu, de la trotuare ocupate cu masini si intersectii blocate, strazi cu dublu sens prin care se circula la intelegere peste linia continua, masini pe toata zona verde, gunoaiele in tomberoane care dau pe afara deoarece masinile de colectare nu pot patrunde din cauza masinilor parcate. Asta in timp ce sute de hectare de garaje infecte stau de straja jegului. 
In timp ce Boc o da ciu smartul si calitatea vietii din cauza traficului facem boli pulmonare, da, soferii sunt devina ca folosesc masina, dar autobuzele stau blocate in trafic pe benzile dedicate si circula mai prost decat inainte. Nu mai zic de nefunctionalitetea Tiketingului, de minciuna cu Centura, tunelul, telecabina, Somesul navigabil, va urma trenul metropolitan si metroul cu monorail sau hiper gonflabil.
Obedienta lucrului prost facut, este mai grav decat orice pe lumea asta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.