Arhivă blog

Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

miercuri, 19 iunie 2019

"Centura de siguranță financiară" a lui Boc: noi împrumuturi uriașe și promisiuni peste care s-a așternut praful

Primarul-minune anunță flamboiant noi vești care ar trebui să ne cutremure prin iresponsabilitatea faptelor


Consilierii locali din Cluj-Napoca au aprobat accesarea unui credit de 400 de milioane de lei pentru investiții promise încă din 2011, pe vremea primarului Sorin Apostu.
Investiția principală care ar urma să se facă este în ”Centrul Cultural Transilvania”, adică viitoarea ”casă” a Filamonicii Transilvania și o sală de spectacole de operă după toate standardele. Pentru acest proiect, fostul primar Sorin Apostu a făcut și o competiție între arhitecți și a fost desemnat un câștigător, în 2011, dar de atunci nu s-a mai făcut nimic. Spațiul de pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, unde a funcționat Centrul Militar Zonal, evacuat în 2011. Pentru că proiectul a fost tras pe linie moartă, în curtea fostului centru s-a făcut o parcare publică
Primarul Emil Boc a declarat, marţi, în şedinţa Consiliului Local Cluj-Napoca, în care s-a aprobat accesarea creditului bancar, că este vorba despre o centură de siguranţă financiară pentru a proteja obiectivele de investiţii ale municipalităţii.
Pe noi ne-a lăsat mască dezinvoltura cu care orașul e băgat în datorii uriașe, în condițiile în care bugetul pe 2018 nu a fost cheltuit în totalitate și încă pentru promisiuni atât de vechi încât sunt demne de a intra în manualele de istorie. Imaginați-vă un capitol aparte pentru copiii clujeni:"Clujul în anii lui Emil Boc". 


Foto: Așa credeau arhitecții, în 2011, că va arăta Centrul Cultural Transilvania

Suma accesată de Primăria Cluj-Napoca pare a fi ”praf în ochi”, pentru că o sală de concerte adevărată costă enorm. 


În februarie 2011, Primăria Cluj-Napoca lansa în licitație publică viitorul Centru cultural Transilvania, unde urma să fie construita sala pentru Filarmonica de stat ”Transilvania”.

Lucrarile de de construire erau estimate atunci la valoarea de 336.134.454 lei (n.red. 78,1 milioane de euro), fara TVA, adica circa 97 de milioane de euro.
Culmea, și atunci se vorbea că proiectul va fi finantat din creditul de 300.000.000 de lei pe care primaria l-a contractat la finalul anului 2010.
Acolo ar fi urmat să se ridice și un hotel privat și un parking subteran, pe Bulevardul 21 Decembrie 1989, sub Filarmonica Transilvania.
Nimic nu s-a mai făcut.
Acum, cu siguranță, lucrările vor fi duble dacă nu triple ca și cost.

Ce spun clujenii:
sofer 2019-03-08

Pariez pe oricat, aqua parcul, filarmonica, un muzeu al portului popular din 1851, fotografii cu vechiul Cluj, zilele clujului cu ceva nou, in prima faza, din vara se va marsa pe centura metropolitana, bretele spre,Z, X, Y Gaura in Hoia pentru traficul Baciu-Cluj, Centura Nordului, pasaje aeriene si subterane. 

La sfarsitul anului va fi gata "buchetul electoral". Acesta va fi bagat zilnic in nasul clujenilor, de cateva ori pana la alegerile din primavara 2020. La cat de fraieri sunt nu e nevoie nici macar de niste camioane cu pietris sa se plimbe pe acolo, vor crede ca ele functioneaza si vor stampila mocanul si Paunelul. 

Treziti-va oameni buni, votati pe oricare contra candidat, macar ala va face ceva de rusine, ceva util, benefic. Asta Pitic mincinos e o sulfa mincinoasa de joasa speta.

calator 2019-03-08

Atata CULTURA atata RECOLTA!

Marius
Boc conduce municipiul Cluj-Napoca (din postura de primar și prim-ministru) din anul 2004. Realizările lui sunt insignifiante. La capitolul promisiuni, este ”number one”.
ion sparleanu 2019-03-07
@Marius: bine spus,banii se duc.se fac credite pe spinarea noastra a prostilorpromisiunile curg dar in fapt banii dispar misterios fara a se realiza nimic,Noroc ca la Cluj nu exista DNA sau Curte de Conturi,
Ina 2019-03-06
Prostie și incompetență, la pătrat - curat marca Boc. Dacă v-ați săturat de bufonerie, trimiteți o misivă, poate, poate coalizăm ceva înspre asanarea Clujului: clujfaraboc@email.com

Eu                        Alo, Poliția, e vorba de constituire de grup infracțional organizat aici?
@Ina:                      2019-03-06
Sa ne coalizam masiv , in grup organizat împotriva celor ce lupta din răsputeri împotriva micuțului.

academic cu C 
Si totusi mai exista imbecili in orasul c academic care sa pice-n freza de bucurie.
razvan 2019-03-06
Cum apar banii in ani electorali...parcari fara numar, filarmonici, aquaparcuri... 
Sa traisca nea Boc!!!
Funar 
Vise umede are Boc. Hahahaha. Si in 2011 lua credit ca sa faca si acum ia credit ca sa faca. În 2012 a fost campanie electorală, în 2020 va fi campanie electorala!!!! 
Oare cand vom alege o echipa profesionista la Cluj? 
Boc e bun, daca îl comparam cu un dictator ca Dragnea, dar ca manager este varza, praf!!! 
Vorbeste frumos cu lumea si promite marea cu sarea, dar realitatea este ca nu se face nimic serios!


Nicolae Pop 

@Funar: Minciunile, promisiunile lui Boc din 2004.......2019.... doar promisiuni pentu prostimea care l-au votati si il voteaza , e multa p.... in orasul universitar de 5 stele. NU?

.sursa: StirideCluj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.