Arhivă blog

Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

luni, 17 iunie 2019

Lecțiile economice ale lui Emil Boc: trebuie, nu trebuie, dar ar trebui...

Fostul premier Emil Boc, cel care a fost nevoit să taie în 2010 salariile bugetarilor în contextul crizei financiare, a declarat că, acum, acestea nu trebuie tăiate, dar pentru „dezmăţul actual” vor plăti generaţiile viitoare.
Vă pot spune foarte sincer şi direct: generaţiile următoare vor plăti factura dezmăţului actual. Să se înţeleagă că nimic nu este gratis pe lumea asta. Cu cât consumi mai mult decât produci, cu atât aduni datorii pe care le vor plăti pe viitor. Acum suntem într-o perioadă mai fericită, Europa e pe creştere economică, lumea în general e pe creştere economică, costurile de îndatorare sunt mai mici, sunt mulţi dispuşi să te împrumute, cu alte cuvinte astăzi nu avem o problemă majoră.

Cine să-l mai priceapă pe Boc?  Păi dacă nu trebuiesc tăiate salariile acum, atunci de ce va fi prăpăd în viitor? Gândire absolut aberantă, dar prompt taxată de către cititori:


       2 fețe 
Om mincinos si perfid, foloseste orice dar sa fie in favoarea lui. Cand si in favoarea clujenilor care de prostalai ce is te-au votat? Nu te mai intalnesti tui cu de astea, canalie!


Metronapolitan 

Asta minte mai mult decat paseste, auzi ba frate, Metroul se deschide la Cluj, Trenul Metropolitan, si noi stam in CTP ca sardele dupa o ora de astepata. Mincinua are picioare scurte, ti-a spus-o mai nunatat Bolojan, o sa pici rau de tot Bocule!

Ina 
Piticot a învățat să vorbească ca Isărescu, căci în fond ambii se află în aceiaș ligă, mă rog, mai ca din Răchițele.. ambii și-au bătut joc de finanțele țării, primul permițând băncilor să opereze nestânjenite de lege, iar cel de la urmă băgând țara în datorii de zeci de miliarde de euro, pe când era prim-preș-ministru. Acum ne face pe noi clujenii, prin corupție și incompetență. 
Acum acest mafalda al clujului, ne dă lecții de economie. Îmi e rușine să recunosc că sunt clujeancă.

Gloaba asta vorbeste despre taieri de salarii, ca stie el bine ce-a facut! Sluga lui Basescu a reusit totusi sa-i prosteasca pe aia din cluj sa-l voteze. Bine, cu ce prosti populeaza orasul ala, nici nu i-a fost greu. Apropo, cum merg lucrarile la metroul in cluj ? :))

E indignata marioneta Boc de "dezmăţul" actual ? Normal , dupa ce regimul Basescu-Udrea-Boc a taiat ( cu 25 % ) salariile bugetarilor , indemnizatiile de somaj si alocatiile mamelor ! ( cum ieseau in strada romanii "multumiti" de taieri si scandau : "Iesi afara , javra ordinara !" ) Iar daca Boc este nemutumit de cresterea propriului salar (de bugetar !) , de ce nu anunta ca renunta la cresterea pe care i-a dat-o actuala guvernare ? ↩ Raspunde -5 (17 voturi)

Tovarase Boc, uitati sa adaugati un element esential: nu doar pentru dezmatul actual vor trebuie sa plateasca generatiile viitoare ci si pentru coruptia care a consumat resursele tarii, evaziunea care a devalizat economia si pentru imprumuturile care au fost luate ca se acopere gaurile respective. 
Aveti indrazneala sa ne prezentati un bilant cinstit al guvernarii dumneavoastra in care sa ni se spuna, cat mai aproape de virgula, cu cat am iesit in minus dupa aventura dumneavoastra la guvernare?
 Alaturi de Vacaroiu, Ciorbea, Vasile, Nastase, Ponta si Dancile, ati patronat aceasi tara si ati facut acelasi tip de pagube. Pentru aceasta nota de plata nu ve-ti fi tras niciodata la raspundere pentru ca nu exista lege sa pedepseasca prostia si incompetenta care mi-au nenorocit generatia. 
Cat ati fost prim ministru, copilul meu nou-nascut a inceput viata cu ZERO datorii si a terminat primii patru ani cu 4.500 de euro datorie. Va pleca din tara, domnule Boc, si nu stiu care "generatie urmatoare" va mai achita factura de plata!
sursa: StirideCluj și Adevărul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.