Arhivă blog

Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

marți, 18 iunie 2019

Clujenii acuză: Boc vrea să privatizeze parcul Între Lacuri!

Clujenii cer să NU se facă Aqua Park în Gheorgheni. Ei acuză PRIVATIZAREA Parcului ”Între Lacuri”


În an preelectoral aflând-se, uimitorul și neobositul Emil Boc, anunță un alt proiect mirobolant - un Aquapark! Ce e greșit cu asta, cine nu ar vrea să se simtă bine în orașul său? Să aflăm ce spune Vocea Clujului - începem cu locuitorii vizați, cei ai cartierului Între Lacuri:

• Se desființeaza terenul de basket și pista de alergare din parcul de acum 
• Pe strazile Dunarii, Tulcea, Galati nu exista piste de biciclete, singurul loc de joaca pentru copii cu biciclete/role/skateboard fiind actualul parc . Se desființează pista de biciclete. 
• In aceeasi zona, singurul loc de joaca cu iarba naturală este in parcul Intre Lacuri. Zona existentă se desfiintează, va fi acoperită de Aquapark. 
• Nu respecta PUG-ul in vigoare. Zona Aquapark-ului figureaza ca (uVA) – Zona verde ( scuaruri, gradini, parcuri cu acces public nelimitat) 
• Proiectul propus ignora in totalitate opțiunea celor 40.000 de clujeni din procesul de Bugetare Participativa 2017, Votul lor a plasat amenajarea parcului Intre Lacuri pe prima pozitie la proiectele verzi, fiind declarat caștigător și implementabil in 28 noiembrie 2017.
Primăria a promis atunci că va aloca 150.000 de lei pentru amenajarea Parcului ”Între Lacuri”. 
Între timp, primarul Emil Boc a prezentat un proiect realizat de SC Novelty AE SRL, prin care s-a desenat un Aqua Park pe jumătate din Parcul ”între Lacuri”. Valoarea estimată a proiectului? 198,2 milioane de lei (fără TVA) (42 de milioane de euro).  Estimată...



Parcul natural verde, cu acces liber votat de cetățeni în proiectul de bugetare participativă se transformă într-o afacere privată (intrare cu plată) cu o suprafață interioară construită de 20.900 de metri pătrați, la care se adaugă o parcare de 1200 de mașini și scenă pentru evenimente..
Suprafața actuala a parcului s-ar reduce cu peste 50%”, reclamă Asociația de Proprietari Lac 3 Residence, de pe strada Galati nr 24. 

Iată și părerile altor clujeni sătui de promisiuni goale și de bișniț pe spatele lor:


Na, ca v-o trebuit sa votati pt. amenajare parc intre lacuri. poc
@uniinumeritanimic: Sa rezolve mai intai strazile, circulatia, sa faca pasaje, murim in trafic in masini, autobuze, totul e haos, sa faci spre -de la locul de munca peste 2 ore pana acasa, asta in cel mai bun caz. Vezi T Turcului, traficul Floresti- Cj, Pod Portelanul, Marasti giratoriu, Campului, Frunzisului, Buna Ziua. Despre gunoaiele orasului si Pata Rat , sursa de fum si toxicitate, levigat, etc ce sa mai vorbim. Pana atunci hai sa aruncam cu banii spre incantarea vulgului, sa-si spele scroturile in aqua si sa voteze piticotu. Nu, sper sa se blocheze investitia, nu este o prioritate nicidecum. Exista instante, forme de apel, organisme care apara dreptul omului. Repet, dupa ce se rezolva infrastrucura si vom circula cat de cat civilizati, da, dar repet, doar DUPA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

@Clujean veri: M-am gandit ca nu merita sa ma cobor, dar totusi incerc. In Cluj traim aproape 400k. oameni, plus altii. Majoritatea celor ce suntem activi pierdem in tafic prea mult timp, ca stam in masini proprii, CTP, pietoni. Nu crezi ca ar trebui rezolvata mai intai asta problema? Cum, simplu. Din banii dati spre hedonismul imbaierii cu tobogan de 70 metri s-ar putea rezolva giratoriul Marasti, un pasaj care ar fluidiza traficul, ori Taietuta Turcului, pasaj subteran, largirea drumeagului ori o varianta prin Hoia, ca banuiesc ca o strapungere tunel ar fi SF la noi, in Clujul academic. Sau zona Fabricii de zahar, unde stam sa treaca locomotiva drezina . Sau niste parkinguri sa se elibereze cate o banda de bulevarde de masini parcate. Oare nu astea ar fi mai prioritare in secolul 21 dupa Hristos? Ce e culmea, astea se promit mereu, si in campanii electorale, precampanii, la mijlocul madatului electoral, dar nu se face nimica. Cand urmeaza un nou scrutin, apar si proiecte de genul hedonist. De ce? Poi prostimea doreste paine si circ, uita de altele. De data asta ne-a ajuns. 


Peste drum de viitorul aquapark Becas (Becas vine de la pepiniera Becas pe unde trece paraul Becas, fara legatura cu fosta colonie Becas) erau Baile Someseni unde sunt izvoare cu ape folosite ca si tratament. Si e spatiu destul acolo pentrru Aquapark. Iar pepiniera Becas sa fie transformata in parc. Si toata lumea e fericita!
Se apropie alegerile si Boc Pinocchio sare cu promisiunile electorale. AquaPark-uuri au fost promise inca de acum 8 ani pe diferite amplasamente, dar nu s-a realizat niciunul.
Daca tot le-a bagat PNL-ul "investitorul" pe gat, Boc s-ar putea lua de mana cu Tise (ca tot au canditat impreuna ca si o echipa) sa faca Aquaparkul in alta zona a judetului, de exemplu zona industriala Jucu, unde ar avea spatiu si pt. o extindere ulterioara. Cat de inconstient sa fii sa anunti demararea unui cartier de zeci de mii de locuitori, si in mijlocul lui sa trantesti un Aquapark? 
La Baile Someseni este cel mai bun loc dar se tot codesc plus reabilitarea izvoarelor cu efect curativ extraordinar . Ani la rand au tot promis , au gasit si bani si loc dar se tot schimba ca vremea si le "baga pe gat" la alti locatari aquaparc - la Someseni nu deranjeaza pe nimeni plus ca pun la punct o suprafata considerabila ce va ajunge groapa de gunoi in timp . 
@nicolae: pai acolo sunt alte interese bossule. pe nimeni nu intereseaza izvoarele termale sau curative ci profitul. furtisagul si cumetria in Ro e mostenire grea... 
Oare cate lucruri mult mai folositoare s-ar putea face cu acea suma exorbitanta? Boc sa-si faca AquaParc in lacul de levigat a lui Tise, nu acolo. Acolo trebuie sa ramana parc, asa cum au votat clujenii.
Dragi clujeni, nu va lasati amagiti de Boc!. El reprezinta doar interesele acolitilor lui, nu si ale clujenilor. O sa faca din acea zona verde ca in cazul primului lac, o gluma de parc. 
Parc, nu aquaparc!
         
sursa: StirideCluj


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.