Arhivă blog

Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

vineri, 21 iunie 2019

13.5 milioane de Lei în premii și bonusuri ilegale la Primăria Cluj-Napoca

Curtea de Conturi a descoperit în urma unui audit faptul că 13.5 milioane de Lei au fost acordate ilegal angajaților primăriei Cluj-Napoca - prejudicii TOTALE în 2017: 33 milioane Lei!


La nivelul Unității Administrativ Teritoriale (UAT) Cluj-Napoca au fost efectuate plăți nelegale reprezentând drepturi salariale acordate necuvenit tuturor angajaților din aparatul de specialitate al primarului, prin includerea în salariul de bază a unor stimulente, în condițiile în care unii angajații ai entității nu aveau atribuții și nu au contribuit la administrarea creanțelor fiscale, suma depășind 7 milioane de lei. De asemenea, au fost plătite nejustificat din bugetul local, drepturi de personal, reprezentând premii și respectiv ore prestate în afara programului normal de lucru, sau în zilele de sărbători legale, repaus săptămânal şi în alte zile în care, în conformitate cu legea, nu se lucrează, plăți care exced cadrului legal aplicabil, în sumă de 1,39 milioane de lei”, precizează Curtea de Conturi Cluj.


Raportul Camerei de Conturi Cluj mai relevă că, în anul 2017, prejudiciile aduse bugetelor locale din județul Cluj sunt în cuantum estimat de peste 33 milioane de lei fiind cauzate în principal de nerespectarea prevederilor legale privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, nerespectarea prevederilor legale referitoare la modul de atribuire și de administrare a contractelor de achiziții publice, nerespectarea prevederilor legale referitoare la acordarea si decontarea finanțărilor nerambursabile, nerespectarea prevederilor legale privind acordarea și justificarea utilizării subvențiilor, nerespectarea prevederilor legale în acordarea și justificarea avansurilor pentru achiziții de bunuri, servicii și lucrări, efectuarea unor plăți pentru bunuri și servicii în lipsa unor documente justificative legal întocmite, efectuarea de plăți pentru produse/lucrări/servicii neexecutate/nerecepționate în cantitatea facturată și plătită, utilizării neeconomicoase și ineficiente a fondurilor publice, conform Cotidianul.ro.

E clar ce avem aici? Nu doar simplă risipă, deși și aceea e condamnabilă, ci maidegrabă crime financiare - pe șleau, furt al banului public. Vocea Clujului a reacționat prompt:
dan 

nu-l intereseaza pe tovarasu Boc,el da banii slujitorilor lui din buzunarul lui, s-apoi vine cu discursul: "aceste lucruri s-au facut cu ajutorul clujenilor,pe banii lor...";uite ca se mai fac si din astea tot pe banii clujenilor.

Geo 

Capra basista oscileaza intre extreme , de la austeritate la risipa. Austeritate pentru prostime , risipa pentru bocime.

Hank Rearden 

Eu zic sa le dea, ca le merita: 

- traficul e fluent in cluj 
- nu avem tig.ani sau cersetori 
- in transportul in comun poti sa circuli fara sa-ti fie frica de hoti de buzunare, betivi, tig.ani, homelessi si scandalagii si poti sa-ti trimiti linistit copilul cu el 
- politia locala actioneaza preventiv, nu sta la gineala numa' sa dea amenzi 
- etc. 
AM GLUMIT. 
Cine raspunde pt milioanele lipsa? ca de platit stiu ca noi, cetatenii platim.

Clujean 
Stau si ma gandesc cate cladiri (monumente istorice) s-ar fi putut refatadiza din aceasta suma.

Răchițeanu 
NU-I BAI! PRIMARUL NOSTRU ESTE ”CORECT POLITIC” ȘI SE BUCURĂ DE ÎNCREDEREA EXTREMEI STÂNGI ”NEOMARXISTE”, IAR MAS-MEDIA ”TRASĂ CU CHEIA” DE ”OCULTĂ”, ÎL PREASLĂVEȘTE PE (BIJ)BOC CU MĂREȚELE SALE REALIZĂRI.

Yoc 
In orice municipiu de anvergura Clujului, functionarii primariei trebuie rasplatiti pe masura ce orasul se dezvolta, merge spre bine, progres, oamenii sunt fericiti. Dar Clujul e mare si inapoiat, de la infrastructura de rahat, nesemnalizat, netrasat, la aerul poluat mult peste limita admisa, trotuarele ocupate de masini, parcari in toate intersectiile si trecerile de pietoni, gunoiul in tomberoane sta cu zilele deoarece masinile de gunoi nu pot ajunge de masini, miasmele de la Pata Rat ne incanta simtuirile de cum ai coborat din avion, probleme nerezolvate de 3 decenii, minciuni populiste, paine si circ pe bani grei pt. distractia vulgului adus aici din tot glodul Romaniei. Oras prafuit, un colos pe picioare de lut. 
Cum sa dai premii, vaucere care mascheaza inca cateva salarii, bani de Mare, de Concediu, sa fasifici pontaje doar ca sa umpli buzunarele lipitorilor de afise, angajati incompenti si rau intentionati. Daca ar fi facut ceva, macar 1 pasaj, orice altcveva. Sper ca DNA sa intre in actiune!

Catre primaria Boc 
Acum se explica de ce mai exista strazi neasfaltate in Cluj, pe motiv ca nu sunt bani la buget... 
Nu sunteti decat niste paraziti, va imbuibati din bani publici, nu sunteti cu nimic mai buni decat guvernul... 


Boc isi bate joc 

Mafia din primarie imparte prada. Nu il mai laudati atata pe pitic, habar nu aveti cate acte false emite ca sa puna mana pe cladirile din centru.

Postacul neutru 

Nimic nou,principiul se numeste ”fidelizarea bazinului de alegatori”,se studiaza la facultatile de profil,la stiinte politice sau sociologie.L-a aplicat si PSD-ul lui Dragnea de cind au cistigat alegerile,in speta au dublat salariile la bugetari si au cresut unele pensii,bineinteles neacoperite aceste cresteri de o crestere a productiei.Totul din pix.Cam asa a procedat si piticul mult iubit,in loc sa aloce banii C.L.pt.investitii atit de necesare acestui oras batut de soarta ”ii-a bagat” in salarii,premii si prime.

Insusi domniei sale si-a alocat al doilea cel mai mare salar din tara al unui primar,primul parca e al altui mare mahar de la PDL,Hava de la Alba Iulia,adica peste 200 mil.bani vechi.Toata lumea a ramas uimita cind primarelul nostru a fost votat a treia orara,desi,ca prim ministru a taiat din pensii si salarii. Ani intregi n-am gasit explicatia,pe urma matematica simpla ne-a luminat.Daca ne intoarcem in anul 2016 si ne uitam la rezultatul alegerilor vedem ca prezenta la vot a fost cea mai mica de la Revolutie,apoi a venit gaselnita PDL-ista cu alegerea primarului intr-un singur tur.

Doua avantaje enorme ,pentru pitic,coroborate cu scoaterea unor contracandidati de catre celelalte partide de toata jena (rechinul imobiliar si groparul marcii Ursus, Buzoianu, si aprozareasa Eugenia). 

Astfel,portile primariei au fost larg deschise.Sa ne intoarcem la cifre,prezenta la vot,36,85%(101.627alegatori)din acestia mocanul a fost votat de 69,1% adica de aprox.25% din totalul populatiei cu drept de vot,deci cam un sfert din clujeni.Cam putin nu?

Din organigrama de mii de persoane angajate la primarie plus cele citeva regii subordonate,plus ceva rechini imobiliari si firmele de casa cu care primaria executa lucrari publice, plus sute de politisti locali, plus citeva mii de pensionari senili care au uitat ca Boc le-a taiat din pensie, adica citeva mii de persoane cu familiile ne dau exact bazinul electoral al piticaniei. Ca nu e prost primarelul, cred ca deja siti cu totii, de aceea ”merge”o fidelizare.

Cele mai mari cheltuieli ale municipilui sunt cele ale Primariei Cluj-Napoca. Aceeasi problema si la Consiliul Judetean cu plati nelegale. Boc se plange de alocarile guvernului, care de fapt sunt aproape ca cele din anii trecuti. 
Tise-Boc sunt doi incompenteti care nu sunt capabili sa dezvolte municipiul si judetul prin atragerea de fonduri europene. Idiotilor nu mai comparati realizarile lui Funar cu ale lui BOC pentru ca atunci Romania nu era UE! Cluj-Napoca are nevoie de alti oameni la conducere, ne-a ajuns 15 ani cu BOC!

Kyro 
@x: Cum sa ii acorde si guvernul buget mai mare cand el arunca banii pe masini electrice la comunitari? Cand ai fonduri de asa ceva chiar o duci prea bine.

@Kyro: Asta e nimica, din banii alocati de Guvern pe anul trecut s-au trimis inapoi aproape tootul deoarece nu n-au fost cheltuiti. Sau le era frica sa se atinga de ei ,ca urmau controale? Oare nici o institutie de control nu poate patrunde pe la Primarie cu puricatul si deratizarea? Trafic blocat zi de zi, ca esti in masina, autobuz, unde se duc banii? Macar de facea aqua parc sau panselute ori Orhide. Jaf la drumul mare.

Mario 

@adi: Cluj-Napoca are nevoie de oameni noi in conducere!

tot eu 

ffff: Dacă urmărești masmedia, nu se poate să nu remarci faptul că Boc Emil este tot timpul lăudat. Oare de ce? Cine are interesul să-l laude? Care sunt meritele lui? Poate pentru că a tăiat salariile și pensiile cu 25%. Boc conduce orașul acesta - din postura de primar și prim-ministru - din anul 2004. A realizat câte ceva în cei 15 ani de când ne conduce, dar nu ți se pare că este cam puțin?



Nicolae Pop 
@dan: Da, tovarasul Boc rasplateste trapadusi ca orbii nu vad cu prin ochelari de cal decat realizarile care sunt din buzunarele noaste. cum plateste pensionari care sunt inca angajati platiti de 2 ani prin diferite birouri.. taxe impozite, resurse, caii publice, consilierul fruntas Dumitru bobinuta cu sotia s.a mai departe sunt prea multi ca sa va fac tabelul cu ei. Cautati voi ziaristi sau populisti....

eu l-am sustinut pe boc dar m-am cam lamurit, ii un politruc.

Boc isi bate joc 

@ada: Sunt multe cladiri date catre prieteni ai mafiotilor din primarie. De exemplu multe localuri pe care le vezi, sunt in cladiri obtinute de catre mafiotii din primarie. Cand nu ai nimic de a face cu primaria, totul iti pare roz. Cand vezi cata bataie de joc induri chiar ptr o simpla hartie, nu o sa-ti mai para roz situatia.


sursa: StirideCluj



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.