Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

luni, 13 ianuarie 2020

Cluj-Napoca - râsu, plânsu printre blocuri și betoane

Orașul deja supraaglomerat este pe cale de a mai privi o lovitură, sub forma turnului de 40 de etaje pe care belgienii de la Cora vor să îl dezvolte, pe 12,000 mp de teren închiriat de la Primăria Cluj-Napoca, pentru 1 Euro/mp. Dulce afacere, nu-i așa? E turnul pentru care nu demult raporta presa clujeană, că Boc-cel-mic, nu își asumă nici o responsabilitate, ascunzându-se în spatele.. un cititor mai hâtru (cosmin coste) sugerează în spatele a ce ar putea Boc să se ascundă cu succes.. 😀



Sătui de tertipurile tiripliciului, clujenii pot răspunde nu doar cu indignarea cuvenită, ci și cu mult umor - să râdem un pic, ne mai ușurează stressul:


Fam Pîrțoc
că numa unui don profiezor die univerzităț și cu cunostere de cărț multe pote că să construieste așe bloc cu 40 die etajuri n-ui la de mîna lui orșicare.dar trebe ca omini care se muta sa locuieste acolo să fie educaț să nu tîpe gozu pie jam să nu puie ghivece cu flori afară pe in fatab jamului că dacă cade jos il duce vîntu in centru peste omini că 40 de etajur îi ca 4 blocuri unu pieste altu că la noi pie Mehedinț o pus ghiveciu la jam și o cazut jos die la etaju 2 și era s-ăl omore pe vecinu Vasile care curăța lîngă gardu viula bloc. Apoi și atenție mare la trogheri aheia cu bluji rupț care beu bere la petur niumarc că țîpă pe stradă și pe sub garaje și peste tot și chiștoce că cred că și droge au că aheștia tăt fac gălăgie că vor s-ăl deie jos pie domnu Boc dar n-ui putință că aheia or urca sus să tîpe die la acoperisu de la etaju 40 cu petur si mizerie și domn chestor Bonțîdenu s-ăi prinde și la spălat strada si curățat drumur cu iei! că așe cinaș a fi la Cluj ca la Neuiork Los Vegasu și Las Angels si Cicagou și noi die pe Mehedinț șî neamur die pe Gîrbou, Clăbuce, îl votăm să facem fain la Cluj că așe îi

cici
Poc boc, poc un bloc. Degeaba va luati de Boc, el a pierdut demult lupta cu incometenta din sistem. CORA...uite ce managment au...niste analfabeti va definesc soarta si poc turn de 40 de etaje. Desteapta-te romane si culca-te la loc!

Presun
@cici: Boc nu a pierdut nici o luptă, el este capul de pod al incompetenței din primărie!

Lucian
Emil Boc isi bate joc de noi, in loc sa faca centura ocolitoare, asfaltarea/largirea drumurilor, parcari, spitale, scoli, gradinite si multe altele.
Nu asa trebuie sa arate un oras european modern.
Nici acum cu guvern PNL nu e in stare sa faca ceva util pentru clujeni, trebuie sa apara altul in locul lui, de la alt partid.

Cetateanul turmentat
@Lucian: untold ai. metrou face. strazi aglomerate ai. deci traiesti bine. ce mai vrei?

frumos modern sufocant
Orice oras mare, modern, trebuie sa fie cu zgarie nori gen sticla si beton. Pe unele ulite clujene se vad amadoua , azi treceam pe Mosoiu si vad cladiri moderne, blocuri si clinici alaturi de cocioabe, de case neaingrijite, murdare, pereti scrojiti. La fel si in zone hiper centrale, cam peste tot in oras. Multi locatari din centru care nu pot intretine o cladire, fatada exterioara, batrani, pensii mici au primit oferta de rate de la Primarie dar nici asa nu vor ca nu pot plati ratele. Oare ce-i retine acolo, nostalgia, persoanele din spate care asteapta sa raposeze, uzu fructul viager, contracte de intretinere pe durata vietii, sau alte misculatii notariale. In al doilea rand un asamblu de blocuri gen zgarie nori nu poate fi construit in zona centrala dintr-un motiv pueril, parcarile ar trebui sa ocupe cateva etaje. Apoi apare problema cioburilor de wc-uri antice care paralizeaza orice sapatura. Apoi ce e mai grav, strazile medievale nu permit un flux de masini aferent blocului. Nici cum nu e bine. Toate se pot rezolva insa daca orasul ar fi pastorit de alesi locali, de la Primar , vice, CL, aparat tehnic, sig circulatie, drumuri, etc oameni competenti, muncitori, initiativa, creatie, putere. Cel mai grav e fuga dupa voturi, sa nu supar pe aia cu garaje, nici pe aia cu parcari, nici pe studentii din provincie, nici pe pensionari, tineri, pe nimeni. Atunci se vantura minciuna, promisiuni imposibil de realizat sau nu pe terme scurt sau mediu, gen metrou, monorail, autobuz teleghidat. De aici apare neincredre, revolta, ura fata de oricine candideaza si spune ca ar face, drege, mai bine asta de acum, ca si-a facut plinul, samd.
In aceste conditii orasul nu se va dezvolta sau se va dezvolta ca un copil cu o tumoara uriasa care creste, dar creste stramb, dezarticulat, cocosat, cracanat si rahitic. Cel mai important lucru sunt parkingurile. Ele se pot regasi si la margine de cartiere, nu este neaparat nevoie sa fie la iesire din bloc. In zona centrala parkinguri subterane dar la 6 nivele cel putin.Deasupra ori parking ori cladire ori parc ori cinema sau orice. la intrarile in oras parking sau parcari pentru vizitatori, pacienti, etc. Parcarile la bordura din zona centrala hiper taxate sau desfintate, la fel si parcarile proprietarilor din casele gen Eroilor, Memo, Clinicilor, CTP impecabil, apoi o politie locala adevarata, fara mila si fara "hai sa vedem. 100 de masini de ridicat si la treaba (nu e cam mult prietene? Hingherii de mașini și așa își cam fac de cap în orașul nostru; Înainte de toate, parcări, apoi să vedem cum pot fi educați oamenii fără a li se confisca abuziv proprietatea.- nota redacției). 
Schimbarea se va vedea repede, credeti ca pe "afara" cum au reusit? Dar pentru asta este nevoie de cineva cu aplecare spre Cluj care chiar cu riscul de a fi urat de unii clujeni, sa inceapa schimbarea.

Tanti Lenuţa
ieu al votez cu toti vecini de pe mehedinti 30-32. avem gratuit cu tramvaiu si troleu. sa traiasca domn primariu

Boc isi bate joc
Boc isi bate joc!!!

Tu fetas
Viitorul este al blocurilor, betonului si PET-urilor. Unii nu vor sa inteleaga asta. Unii refuza sa inteleaga asta.

Clabucetu
Tot respectul domnule Boc. O sa fie si mai aglomerat semn ca o ducem si mai bine. Clabucet partea de sus va voteaza din 2004 incoace.

bula
@Clabucetu: cand il voteaza cu partea de jos o sa fie bine.

Bun, deci situația e clară; cui nu îi convine turnul, e invitat să comenteze astfel în legătură cu:


PLAN URBANISTIC ZONAL – dezvoltare  urbană – ansamblu mixt Bd. 1 decembrie 1918 nr. 142 (zona Cora) 
Publicul este invitat să transmită observații asupra documentației PUZ în perioada 6 – 17 ianuarie 2020 . Observațiile se pot transmite online pe adresa registratura@primariaclujnapoca.ro sau se înregistrează la sediul Primăriei, Calea Moților nr. 7.
sursa: StirideCluj 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.