Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

miercuri, 22 ianuarie 2020

Centura Clujului - uite-o cum nu e! Boc: "întrebați mai sus"

Emil Boc e fenomenal - în sensul că e fenomenal de predictibil! Poți paria pe orice că atunci când este vorba de asumarea responsabilității, Boc se va ascunde ba în spatele experților precum în cazul turnului de 40 de etaje, ba în spatele "celor de sus", care incidental sunt colegi de partid cu el! 




Acum e treaba guvernului să ne facă centură ocolitoare, nu că nu ar fi fost și el prim-ministru vreme de patru ani, iar orașul tot fără centură a rămas.

”Este o vorbă care zice ”Întrebați mai sus!” Centurile ocolitoare sunt în sarcina Ministerului Transporturilor. Aceasta au fost totdeauna sarcina Guvernului, pentru finanțare și realizare. Noi doar am întins o mână și am făcut studiile tehnice, exproprieri etc, pentru ca ei să poată face proiectul. Partea aceasta de finanțare aparține guvernului și nu autoritățile locale.
Mai zic un lucru. Clujul este al doilea finanțator al bugetului național. Clujul este primul după Capitală. Desigur că din punctul de calitate a vieții este într-un top european select. Prin prisma acestor lucruri ar trebui să primească bani, înapoi, sub formă de investiții”, a spus Emil Boc, la o emisiune pe Facebook.
Primăria face studiul de fezabilitate, alături de primăriile din jur, dar finanțarea nu prea există.
Dar cu clujenii se pare că nu-i mai merge. "top european select" al calității vieții - lui nu-i miros noxele din traficul supraaglomerat la nas? 

Oamenii au priceput în fine natura iresponsabilă și aservită altor interese a lui Boc și nu îi mai tolerează minciunile:

mario

Oare chiar nu s-au saturat clujenii de gogmanii si minciuni? Vreau sa stiu si eu unde e/sunt:
-Somesul navigabil;
-cartierul pentru tineret/ANLuri;
-spatiile verzi(poluarea la limita, imbolnaviri de cancerpulmonar);
-locuri de parcare;
-centura;
-pasaje etc.
Boc doar a aruncat pisica moarta peste gard fara a se ocupa si a reprezenta cu adevrat nevoile clujenilor. El reprezinta interesele mafiei imobiliare. Un primar transparent tine conferinte de presa, nu se duce doar presa de casa, aservita. Ce sa mai zicem de audiente? VOTATI UN PRIMAR CARE REPREZINTA INTERESELE CETATENILOR!

Bocilian
Daca stai si atepti sa ploua cu Centuri, stai degeaba. Sper sa avem peste cateva luni un primar adecvat, nu caricatura asta mincinoasa.

Unul
Pe centura asta trebuia să circulăm de cel puțin 5 ani - incompetentul a fost primar 15 ani și nu a făcut nimic înafara strangulării traficului din Cluj. Dacă îl mai girăm și la anul, se cheamă că suntem cei mai proști oameni din România.

cluj
Da-o in mortii ma-sii de plansa ca a mai fost una prin 2007 tot de boc facuta, HAIDETI SA LUCRAM, SA O FACEM!!!!!!!

omg
Partidul tau e la guvernare; hai cu centura tu-... gura de hoti. primarul p...ii

Postacul neutru
Ioi ce baga piticul, deja am ajuns sa nu citesc decit primele doua rinduri din comentariile mocanului. Restul stiu ca sint inflorituri si laude. Ca azi iti speli masina si miine e murdara la loc, asta nu spune.

MAFIA BOCULUI
pe piticania asta corupta il intereseaza blocurile intre case ca de acolo vine spaga. De la centura nu pica nimic. A distrus orasul jigodia asta si cu gruparea lui de crima organizata.

Presun
Nu contractul dezastruos făcut de guvern cu Bechtel ar trebui să ne fie modelul, ci Oradea, cum spunea Kyro mai jos. Centura Oradiei trece prin acelaș fel de zone limitrofe, industriale agrare și semi-agrare, precum ar trece și centura Clujului, cea pe care n-o mai vedem odată din cauza incompetenței și a nepăsării piticului.

Rachiteanul
Hehe, pai da nu ma votati voi pe mine iar la vara?! Dara va dau paine si circ cu duiumul ( PS, va pun o vorba buna la finu Tise daca ma votati)

mihnea
daca asa se pune problema, inseamna ca nu o sa avem centura degraba.
poate Doamne feri, o sa fie gata metroul mai repede :)))))

razvan
@mihnea: :))) bate in lemn

Kyro
Oare de ce in Oradea nu a fost necesar sa intrebe mai sus? Cum au putut face aia in 8 ani 2 centuri pe cand in Cluj inca se planifica?

mario
E chestia de hotie si interese la Cluj. Nu-s in stare sa faca drumuri (sa largeasca), trotuare(sopor) si sensuri giratorii (Borhanci) necesare fluidizarii traficului. Ce sa mai vb de centuri? In Oradea s-au facut si pasaje si poduri! In Cluj nu-s in stare sa le reabiliteze. BOC a pierdut votul meu.

Placa zgariata
Placa asta de patefon a pus-o si acu' 4 ani. A inceput papagalismul in toamna, tarziu ca stia ca vine frigul si nu se mai lucreaza, apoi in primavara pana la alegeri se toit schimba, ba 15 viaducte, ba 19 pasarele, ba combinate ci tunel, cu banda de viteza, cu aductii si noduri spre bretele care converg spre cartiere si bla bla. Cam asa va fi si cu fasoliada asta, efectul o basina dupa alegeri, adica tot asa pe mai departe.

Calin
Nu cred ca se poate realiza aceasta varianta, deoarece centura ar trece prin 3 zone in care nu se poate construi nimic: zona de protectia sanitara a Companiei de Apa Somes, statiunea de cercetare pomicola si zona de protectie a Aeroportului. Dar se apropie alegerile si trebuie sa apara promisiuni noi: de la monorailul suspendat pe Somes promis in 2014 la centura metropolitana si de la tunelul pe sub centru promis tot in 2014 la metrou. Abia astept sa votez noile promisiuni ale tovarasului Boc.

Clujean
@Calin: Trecerea centurii peste Traian Vuia in Someseni nu este posibila acum din cauza proprietatilor decat daca soseaua centurii este facuta deasupra paraului. Sunt din zona... S-au gandit "specialistii" cum fixeaza fundati centurii in mlastina de la Baile Someseni? E frumos sa tragi cu pixul peste harti fara sa te confrunti cu realitatea.

a la cluj
se apropie campania, hop si vechile promisiuni pentru prostit prosti - ne auzim peste 4 ani.
Anul acesta, altul!
Sursa: StirideCluj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.