Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

miercuri, 2 octombrie 2019

Cluj-Napoca, un oraș blocat. Mai sunt speranțe? Credem că da.

La întrebarea lansată de publicația StirideCluj "Ce alte măsuri credeți că ar trebui să ia administrația locală pentru a reduce din presiunea auto?", clujenii au răspuns asurzitor de răspicat și de corect - mesajul este foarte clar, mai rămâne doar ca acesta să fie și conștientizat de către votanți:




Geo
Terminati ma cu prostiile. E timpul sa inventam teleportarea si sa instalam cateva prin oras. Rezolvam o data problema si pentru intotdeauna. Propunerea mea, e ca primul care sa testeze teleportarea sa fie chiar edilul orasului. Sa-l trimitem pe luna!!!

Întrebarea e alta:
Adevărata întrebare este: "Ce vom face noi clujenii pentru a salva orașul nostru?", iar răspunsul e numai unul:
identificăm un candidat viabil pt. primărie, altul pentru CJ, apoi îi sprijinim 100%. Era pe aici un promotor de blog, parcă clujulnou.blogspot.com sau ceva de genul, la început am râs de blog pentru amatorismul aspectului, după care citindu-l, mi-am dat seama - oamenii ăia au dreptate!
Ăștia de acum practic distrug orașul.

Clujean
@Întrebarea e alta:
Da e o cale buna. Trebuie cautat un om de valoare si promovat. Altfel nu avem dacat un nou mandat de promisiuni.

Dana
Terminati cu prostiile si nu mai indemnati oamenii sa circule cu autobuzele ca asta nu e o solutie. Si asa autobuzele sunt pline ochi, ce s-ar intampla daca de maine toti s-ar repezi sa se urce in ele? Problema ii ca in tot Clujul asta nu exista nici macar un pasaj subteran rutier. E singurul oras mare din tara care nu are asa ceva, pana si pesedeii aia din Craiova si-au facut pasaj subteran. La noi doar ne minte cosasul din Rachitele de 15 ani cu tunelul din centru, dar n-a facut decat sa schimbe borduri peste borduri in timpul asta.

Clujean
Funar si Boc deoarece nu au avut avut proiecte imediate si pe termen mediu pentru trafic dupa Caritas si respectiv dupa inmultirea informaticienilor in oras. Acum e tarziu, ne mai pot salva trenul urban si niste sosele suspendate si tuneluri. Trebuiesc facute de ieri. Nimic nu este pe rol. Si persevereaza in pasivitate.

Miha@Clujean: asa e. Pasaje, parking subteran. Fara parcari construite in locuri aglomerate vorbim degeaba. primarul e la festivaluri si viseaza metrou.

Boc isi bate joc
Terminati ma cu viniturile. Voi sau parintii vostri, cand mergeti in alta tara sa munciti, sunteti sau nu sunteti vinituri? De vina e administratia locala, incepand cu primarul, consilierii, functionarii de vaza care pot lua decizii, mafia primariei.
Trebuie o centura si un tunel, unda verde la semafoare, strazi drepte, marcaje coerente, etc, si veti vedea ca nu va mai fi asa de aglomerat.
Pe de alta parte, daca Boc a fost prim-ministru si impreuna cu Base si ministrii sai a saracit toata tara, a inchis spitale, etc, ce puteau sa faca "viniturile"? S-au tras spre un oras unde sunt spitale, facultati, locuri de munca.
Vina e a administratiei locale, nu a viniturilor.

In alta ordine de idei, daca primaria i-ar fi sanctionat de acum multi ani pe cei care parcheaza aiurea, orasul nu era atat de aglomerat, din cel putin urmatoarele considerente:
1. Cine nu avea loc de parcare, nu isi cumpara masina.
2. Cine nu avea masina, dar dorea sa-si cumpere, si-ar fi cumparat casa/apartament cu parcare.
3. Apartamentele fara parcari ar fi fost mult mai ieftine, fiindca cei cu masini nu ar fi cumparat aceste apartamente stiind ca in fiecare saptamana li se ridica masina parcata aiurea.

Boc nu a vrut sa se respecte legea, el a vrut voturi, si de aceea nu a dispus sa se sanctioneze proprietarii masinilor parcate haotic.
Daca s-ar fi dat sanctiuni, atunci chiar si unii carora poate nu le convine acest lucru stiind ca au masina dar nu au loc de parcare, si-ar fi rezolvat problema de multi ani cumparand apartament cu parcare, iar acum nu era pus in aceasta situatie. Toata lumea s-ar fi adaptat in acesti 5-10-15 ani, iar acum nu erau atatea probleme.


Stiai ca?
@rosso: Stiai ca masinile platesc taxe si impozite? Stiai ca CTP e subventionat din impozitele acestor masini? Stiai ca pretul real al unei calatorii cu CTP ar fi undeva in jur de 10-15 lei, dar fiindca proprietarii masinilor platesc impozite, primaria ia acesti bani si ii varsa la CTP ca sa ai tu pret redus la bilet?


Pok
Boc e de vina, a aglomerat orasul pana la refuz. Clujul nu a fost proiectat pentru asa ceva dar cosasul mocan nu isi da seama el da autorizatii de constructie fara sa gandeasca limpede si la consecinte. 
In zonele de case unde sau dat autorizatii pentru blocuri (unele case au ramas intre 2 blocuri) nu mai poti circula fiindca cei din blocuri isi parcheaza masinile aiurea pe strazi si pe spatiile verzi EX cartierul Iris.Marele conducator al orasului nici nu stie pe unde se afla acest cartier. LA ANU' ALT PRIMAR SPER UNU CINSTIT!!!


REMAT
@Antonia.: De la anul care vine, dupa alegeri vii la noi, te prelucram , adica te facem mai mica prin presare si te trimitem la topitorie sa iasa ceva util din tine, roata de tren sau tomberon ingropat ecologic. Poate mai repede, depinde de DNA Central, ca la Cluj e in hibernare.


Postacul neutru
Comentarii diverse,care mai de care mai oportune.Unii dau vina pe unguri,din pacate de acestia am scapat,PRM-ul nu mai exista.Altii pe vinituri,le repet a n,spea oara ca un oras in care se stabileste lumea e un oras viu,in dezvoltare,unul din care pleaca lumea e un oras sortit pieirii,din care fugi cit vezi cu ochii,in care nu mai ai ce face(vezi Valea Jiului).
Asadar,e f.bine ca se stabileste lumea pe la noi,dar autoritatile trebuie sa tina pasul cu cresterea polulatiei.Daca nu,orasul in care traiesti devine un oras de rahat(sa-l citez pe Banciu)in care caliatatea vietii e la pamint.N-are rost sa aduc argumente si dovezi care arata halul in care a ajuns Clujul.Am facut-o de ani buni incoace.Nici sa spun cine e vinovat.Asta se stie,acualul primar,ca doar el conduce urbea.
Acum doar vreau sa atrag atentia cu ceva cifre.In 2016,lșa ultimele alegeri piticul a fost votat de 64% din cei prezenti la vot,adica de aprox.33 % din cei cu drept de vot(inscrisi pe liste).Mai precis a fost votat de aprox.64.000 de clujeni,din cei aprox.310.000 cu drept de vot.Adica de 20 %.Deci,se pare ca piticul nu e f.iubit,cum multi incearca sa ne induca. 
Lipsa unui contracandidat serios a ridicat acest procent, aprozareasa Eugenia si rechinul imobiliar Buzoianu n-au avut nici o sansa. Dar cine sint cei 20 % care au pus stampila pe mocan?
Pai primii sint angajatii primariei si a CJ cu familiile,apoi politistii locali cu familiile,rechinii imobiliari cu familiile,oamenii de afaceri care au contracte cu primaria cu familiile,angajatii regiilor subordonate cu familiile,citiva pensionari carora piticul le-a platit un mega microrevelion la Napoca cu familiile,citiva presedinti de bloc cu familiile, pe care cu abilitatile bine cunoscute primarelul a stiut sa si-i apropie, se stie sint vectori de imagine, citiva tineri cu minte inca necoapta, vrajiti de lumini, festivaluri, artificii, sindrofii, smart-uri si prafuri colorate, evident cu familiile, ca dintre ei unii au inceput sa-si spuna pirostriile.
Acualul primar poate fi usor dat jos printr-o prezenta ceva mai mare la vot. Dovada ultimele europarlamentare. Nu stiu daca va fi asa, un contracandidat serios intirzie sa apara. Cert este realizarile acestui bagaret utc-ist,ca si primar,in 4 mandate sint egale cu zero.


Bocilian
@Postacul neutru: Corect domnule, dar problema unui contracandidat este din cauza unui public care nu poate face diferenta intre un sinecurist , ex UTC, PCR absolvent de filozofie ieftina, marxism-leninism , drept constitutional si altul absolvent de management care a condus o firma si care stie sa conduca un buget si stie cum sa gestioneze situatiile delicate sa dea salarii , sa plateasca darile si imozitele. 
E pur si simplu degradant sa vezi cum bani grei, poate nu din buget ca aia se duc spre festivaluri si propaganda electorala,bani de la UE in cazul de fata, merg spre strazi smart, ingreunarea circulatiei, proiecte care mai de care mai tampe, implementate de-a pixu' doar doar sa nu se piarda termenul de acordare. 
E o rusine pasajul de la Taietura Turcului, intersectii blocate si prost gandite, netrasate corespunzator, una chiar sub balconul biroului Oval de pe Motilor cu Memo, priectul prost al reabilitarii din 2013-14 cu prilejul ingroparii cablurilor cand s-a distrus si bruma de unda verde, jalea de la Gara, pasajul refacut dar fara scari rulante , tragi trolerul peste calea ferata sa ajungi la gara, la fel pasajele Manastur, cu toate ca s-a promis scara rulanta. 
Apoi cel mai grav, poti achizitiona mii de autobuze electronice sau atomice, daca nu ai strazi degeaba, poti face piste dedicate si delicate, ele vor crea efectul de teava astupata, undeva se vor nbloca si intreg traficul si orele de sosire-plecare din statii e dat peste cap. E groaznic sa calatoresti in picioare si lipit de alti pasageri, de multe ori jefuit la buzunar sau obligat sa inhalezi miros sau boli de piele. 
Asta in contextul in care masinile sunt parcate peste tot, pe toate trotuarele, de exemplu Titulescu, s-au scs parcarile dar ele s-au mutat pe trotuare, in cartiere practic e totul blocat de la intersectii cu masini la trotuare cu masini. Pistele de bici sunt o gluma proasta, pe Dorobantilor e plin de masini si pietoni care habar nu au ce sunt ele.
Dar sa revin, trebuie sa existe un contracandidat cu charisma, poate Baldea, poate Ungureanu, oricine dar sa scapam de mocofanul asta cu mintile ratacite!


ion ionnsparleanu
@Postacul neutru: foarte bine punctat,asteptam cu mare interes un candidat serios, competent si cinstit la primaria Cluj.

Postacul neutru
@Bocilian: Sa ai un profil bun de candidat nu e usor,iti trebuie multe calitati,cu multe te nasti, altele le dobindesti pe parcurs.”Priza” la mase nu o are oricine, abilitati de leader de asemenea. In primul rind abilitatea de ”a turui”vrute si nevrute, fara poticneli si bilbiieli(fapt ce nu-l intilnim la Johannis, (dar acesta compenseaza prin tinuta).
Marea majoritate a politicienilor romani,si poate si al celor din alte tari au discursuri coerente,vorbesc corect gramatical si au un limbaj literar in care nu folosesc jargoane.
Apoi vine ”calitatea”morala a candidatului de a promite cite-n luna si-n stele,deci sa minta fara nerusinare,multi din popor inca mai pun botul la promisiuni. Deci ,cu alte cuvinte nu prea au rusine.
O alta ”calitate”a unui candidat este sa te cobori la nivelul alegatorului, nu uitati momentele cind piticul dadea cu barda, cu coasa, cu lopata adunind noroiul de pe marginea strazilor Clujului,sa alerge la maratoane sau sa bata toba aiurea pentru Halep.
Dar, ma intreb, pentru asemenea gainarii merita sa votez un candidat??????

Bocilian
@Postacul neutru: Pentru orice merita sa votam alt candidat, Boc e deja foarte nociv pentru clujeni, el poate nu realizeza asta, cu atatia lingai in jur, el se crede ca si Ceausila, Unicul Inegalabilul, Ctitorul, Dumnezeu . Da, sa vina si altul sa ne minta frumos, dar sa vina altul. 
Oricine, asta nu poate mai mult, e jalea de pe lume in oras. In loc sa-si dea seama de ineptiile lui, asta o tine incontinuu cu smart, 5 G, cartiere noi, deja depseste orice limta admisa de un om normal care are nevoie sa traiasca cat de cat civilizat. 
Nu se mai poate, blocaje, santiere, minciuni peste minciuni.

Boc isi bate joc
Boc a promis in fiecare campanie ca va bloca tot orasul. Cand zicea ca va face pietonale si va interzice traficul auto pe anumite strazi, putini au inteles ca in traducere libera totul a insemnat “Voi bloca orasul!”
Daca str. Ferdinand va avea doar banda dedicata CTP si se va interzice accesul auto, cum va fi? Toti care vin pe str. Horea vor merge spre Pta Mihai Viteazu sau pe str. Baritiu. Stiti str. Baritiu? Este acea strada pe care tocmai s-au trasat marcaje ca sa ramana doar o singura banda spre str. Pavlov (Cardinal Iuliu Hossu) si in stanga spre str. Emil Isaac. Str. Baritiu oricum era blocata, iar acum se va bloca mai tare.
Dar cei care vin pe str. Clinicilor apoi pe str. Napoca si voiau sa faca stanga prin fata pe la KFC si sa coboare pe str. Ferdinand catre str. Horea? Vor merge inainte pe str. Eroilor care oricum e blocata si acum, si vor ajunge in fata la teatru unde oricum e aglomerat si acum.
La fiecare mandat, Boc a promis ca va bloca Clujul, iar clujenii s-au bucurat si l-au votat.
Acum de ce va plangeti? Piticul s-a tinut de promisiune si a blocat orasul exact asa cum a promis.

Mafia din primarie pazeste constructorii ca sa nu ii amendeze politia MAI. Ati observat cum spre Floresti unde se toarna asfalt, sta un Logan de la politia locala cu girofarurile pornite? Ati observat cum se pun aiurea toate indicatoarele de fata cu politia locala? Masina aia de la locala sta acolo ca sa dea de inteles ca asfaltatorul e protejat de mafia din primarie.

Cine da autorizatii de constructie fara numar? Mafia din primarie. Cine nu ridica apoi masinile parcate aiurea in jurul acestor cladiri? Mafia din primarie.

Cine cere studii de la profesorii ramasi din vremea comunistilor la universitati? Primaria Cluj-napoca. Cum sa ceri studii de la niste profesori comunisti care sunt indoctrinati si nu au viziune, profesori de la cursurile carora pana si studentii pleaca bulversati si fara sa inteleaga nimic fiindca se preda aiurea?

Cine a autorizat constructii pe toate dealurile din jurul Clujului, astfel incat si daca s-ar vrea, tot nu s-ar putea face o centura fiindca nu mai exista spatiu liber? Boc a autorizat.

Clujul e terminat, nu mai exista solutii. Si daca s-ar incepe maine o centura sau un tunel, ar fi gata in 50 de ani. Daca o amarata de strada ca ferdinand are nevoie de 11 luni pentru a fi finalizata, daca un pod a avut nevoie de 2 ani pentru a fi refacut, de cati ani credetri ca e nevoie sa se faca o centura sau un tunel? Vreo 20-30-40-50 de ani?

Uitati-va la strazi facute de austro-ungari, la strazi facute de comunisti.
Cand inca oamenii se plimbau cu caruta, au facut str. Horea atat de larga, incat in ziua de azi ai trotuar, pista de biciclete, parcare, plus doua benzi pe sens.
Uitati-va la str. Titulescu fosta Pata. Comunistii au facut o strada atat de larga incat ai spatiu verde in fata blocului, apoi trotuar, apoi inca un spatiu verde cu copaci, apoi doua benzi pe sens.
Acum uitati-va la strazile din cartierele noi unde boc a dat autorizatii de constructie.
Aveti doar o singura banda pe sens, pe care parcheaza toti, ramanand libera doar banda de pe celalalt sens.
Asta e Boc!
Cascati ochii si priviti realitatea, priviti ce au lasat austro-ungarii si comunistii dupa ei, si priviti ce a lasat Boc dupa el.
Priviti si bagati la cap, judecati la rece, nu privind la artificii!

Boc a terminat atat de tare orasul, incat nici daca l-am pune pe Trump sau Obama primar, nu ar mai avea ce sa faca. Ce naiba mai poti sa faci cand ai inchis si ingustat strazi, cand ai reconstruit stadionul in centrul orasului, cand nu ai lasat loc liber pe dealurile din jurul orasului ca sa se faca o centura?
Nu se mai poate face nimic, obisnuiti-va, plecati capul, resemnati-va!
Boc stie ca nu va fi votat de oameni cu masini care nu au locuri de parcare, de oameni cu copii ptr care nu exista suficiente locuri in gradinite si scoli. Va pune accentul pe tineretul liber si fara obligatii care vrea doar sa petreaca. Le da momeala cuvinte mari, gen “evolutie”, “mobilitate urbana”, etc, iar ei cum se cred inteligenti fiindca navigheaza pe internet toata ziua, vor pune botul si vor vota.


Ghiță
@Boc isi bate joc: ai foarte mare dreptate.exact asa e !!! Boc nu e in stare sa cumpere un xerox la taxe si impozite in cladirea primariei de pe.eroilor care iti cade in cap (el amendeaza proprietarii) si te trimite la teatrul de papusi de langa sa ti faci o copie care primatia are nevoie nu tu si boc povesteste de metrou si 100000 locuinte si ceva centuri.
El a facut in centru 400 de parcari in 2008 si a desfiintat cateva mii, masinile s-au triplat in ultimii 5 ani si el desfiinteaza in continuare parcari. am ajuns in 2019 cu 50% din parcarile de pe vremea lui funar si masini cam de 20-25 de ori mai multe.asa ca nu va plangeti daca mereu votati acelasi pacalici.

Functinarul smart
@Ghiță: Imposibil, exista Antonia, cetatenii doar trimit pe email problema si Antonia rezolva, smart, galactic, 7G, cibernetic si ...bombastic. Secolul 21...

Goose
@DanT: cum 15-20km ?! Din centru pana la polus sunt 6 km ,pana la aeroport tot 6 km ce poveste e asta?! Se fac 50min pana la 90 min centru-floresti adica 7-8km. In Bucuresti se circula mt mai bine. s-au facut pasaje si avand in vedere ca nici acolo nu s-au facut parcari macar nu face politia locala abuz de putere si te lasa sa parchezi unde nu incurci.

Poftiti va rog
pt cei din tara clujul are o imagine idilica, boema, asta din ce vad in massmedia. la cluj e altceva, e civilizatie, e cultura, studentie, viata de noapte, festivaluri internationale, cupe davis, astfel ca visul oracarui pusti de 16 ani din salaj sau mai nou gorj sau suceava este sa vina la cluuuj. toata tara viseaza sa vina la cluuj. de la studenti, la muncitorii in constructii, pana la vietnamezi si twainandezi toti vin la cluuuj. visul romanesc. Cluuuj.

Goose
@Poftiti va rog: pt turism e ok 2 zile.pt clujeni e coșmar. primarul a venit la studii si a uitat sa mai plece de unde a venit. probabil cand isi termina agenda de distrus clujul va veni un lrimar care va munci ani de zile sa refaca ce a stricat cosașul.


Bocilian
@Goose: Nu va putea repara aproape nimica, lucrarile pe fonduri UE nu pot fi modificate numai dupa multi, multi ani. Ma intreb si eu, oare cine aproba banii astia pentru tot felul de prostii? Nimeni nu vede ca e o batjocora pe bani multi aruncati inutil? Poate ok pentru firmele gen Diferit, Vinarom si alti sateliti de apartament. La fel si la Cons Jud, lucrari de batjocora. 
La Pata rat s-au alocat o groaza, acolo s-au prins astia de la UE si banii trebuie returnati cu penalizari de milioane de euro. O sa zica asta nasul si finul in campania electorala? Nici vorba, o sa implementeze teleportarea galactica, lumea va uita si isi vor pregati balcoanele sa vina firma Primariei sa monteze instalatia. Da, ce bun ii Boc!

mario
Prima solutie e sa scapam de mafia PNL-ista, Boc, Tise etc. Peste tot s-a construit auirea , fara sa se tina cont de infrastructura rutiera.

Goose
@mario: corect!

eu
De vina e Boc si mafia din primarie care in loc sa faca infrastructura calumea strazi prefera sa ia mita $$$ de la constructori pt autorizatii dubioase peste tot

mario
@eu: BOC e principalul vinovat pentru haosul imobiliar.

Cjn
Vinovati sunt clujenii, care au pus botul la minciunile elucubrate de 15 ani de zile. Recunosc ca ma numar si eu , dar mi-am revenit cand am vazut ca pe Somes nu circula nici macar barci cu vasle. Iar daca la anul continua sa voteze aceeasi derbedei mincinosi si spagari, se vor sufoca in Cluj , cat de repede. E nevoie de investitii in pasaje, parkinguri, strazi si centuri. Urgent nu sa vedem, de la anul, PUZ, pre feza, ante pre feza. Sper sa ne revenim in ceasul al 12-lea!

Miha
@Cjn: ai dreptate foarte mare !! Asa e.sa ne trezim! Si eu am pus botul pana acuma. Acuma gata. Trebuie aer nou si primar cu solutii fara povesti.

ION
@Cjn: Corect.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.