Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

joi, 17 octombrie 2019

De ce să nu te muți la Cluj frate sălăjean, bistrițean, alba-iulian..

Argumentele în defavoarea alegerii Clujului ca oraș în care să trăieși, bat de departe propaganda deșănțată a primăriei - să vedem punctual:

- Dacă îți cumperi pe datorie un apartament (calculează orele de muncă necesare pentru a-l replăti), în cartierul hip Bună Ziua, ți-ai tras singur un glonț în picior, căci vei trăi într-un cartier de dormitoare, complet lipsit de infrastructură.


- Nu ai nimic; Nu tu drumuri de acces, ci o bretea veșnic sugrumată din care iasă către blocuri niște alei pline de noroi, pe care acum cu jumătăți de măsură o reface primăria numai pentru ca viitoare autorizații de construcții să poată fi emise (în prezent blocate), adică vor rezulta ambuteiaje și mai groaznice.

- Nu ai unde parca! Vei fi în veșnic război cu vecinii tăi, în aflarea unui loc de parcare. Îți vei găsi ștergătoarele de parbriz ridicate măcar odată/săptămână, în cazul bun.

- Nu ai parcuri și zone verzi în care să te relaxezi, ci te vei plimba printre blocurile în care te poți uita direct în bucătăria vecinilor. Prin noroi până la gleznă, atunci când plouă.

- Nu sunt grădinițe pentru copiii din cartier. Ai tăi unde se vor duce - în celălalt capăt al orașului, dacă ai norocul? Clujul are o lipsă de 1,000 de locuri în grădinițe. Sau îți permiți private?

- Nu ai trotuare! Înainte de a lua decizia să te muți cu familia, ai fost pe str. Trifoiului de exemplu? Cum poate trece în siguranță o mamă cu căruciorul pe un trotuar de nici o jumătate de metru - le văd cum se feresc ca să nu dea mașina peste ele și copilașii lor! Asta vrei?




Ăsta e urbanism?

- Vrei să ajungi la serviciu într-o oră atunci când nu este vacanța elevilor, apoi să mai petreci o oră la întoarcere?
Vorba celebrului mănășturean: "Ședere plăcută în trafic!"


Atunci Clujul e pentru tine!

Este o bătaie de joc crasă la adresa locuitorilor felul în care primăria boculetelui a încurajat haosul imobiliar din Cluj. Acum cică va face un parc în Bună Ziua. Poate că da, poate că nu.. dar cum și mai ales pe ai cui bani - va pierde din nou în instanță sute de milioane de Lei care nu sunt ai lor, pentru a îi despăgubi pe proprietarii de terenuri din zonă? 
E regula la Cluj.

Vocea clujenilor se ridică răspicat, demantelând minciunile și manipulările aceste șleahte de escroci - află dragă maramureșanule, bistrițeanule, sălăjeanule, pentru binele tău!




a la cluj

nu va fi nici un parc niciunde, asa cum nici gradinita din buna ziua nu se face de ani de zile. Toate aceste desene pe planse sunt pentru prosti sa mai voteze odata boc.

 

Postacul neutru

Daca era barbat,mocanul dadea un POT(procent de ocupare a terenului)de 30 %.Adica 30%constructia,30%alei,parcari,drumuri si restul30%spatii verzi.Ati fi vazut adevarate cartiere nu ghetouri.Simplu. Dar nu orasul si cetateanul primeaza, ci rechinii imobiliari.Se stie, in Cluj, daca dai spaga de rigoare poti construi orice si oriunde. 

Tu fetas

Manevre, le expropriaza la 10eur/mp, proprietarii contesta, castiga, cer primariei 500eur/mp, primaria pierde ca juristii de acolo nu se prezinta la proces. Si.... primaria plateste de 4 ori pretul pietei, din banii clujenilor. Si unii functionari primesc mici atentii de cateva sute de mii de euro. 
Nimic nou, s-a mai facut. Tise, finul lui Boc, e specialist in astfel de manevre. 

Dan

Normal ca vor sa doneze zonele VE ca doar nu pot face nimic cu ele. 
In rest stati linistiti ca nu vor sa construiasca niste casute. Realitatea este ca vor sa construiasca blocuri daca se poate cu cat mai multe etaje. In Buna Ziua este un dezastru urbanistic! Blocuri, case amestecate fara nici o noima dar bazat pe puterea si intrarea unuia sau altuia in primarie.  
Sunt foarte curios daca Primaria va reusi efectiv sa achizitioneze zonele incadrate in verde (in propunerea de parc) deoarece cartierul respectiv chiar are nevoie de un Parc adevarat. 

Chichi

Dupa ce ai amestecat rahatul , incerci sa dregi cu colonie.Tarziu, mult prea tarziu. Sper sa-ti dea clujenii piciorul pe care-l meriti! 
Domnule Boc, nu ne mai cheltuiti banii degeaba. 
Iar pierde primaria procesul, iar plateste despagubiri din banii nostri. Aveti idee cate milioane de euro plateste primaria in fiecare an pentru procesele pe care le pierde?

De ce sa-si cedeze cineva terenul pentru a se face un parc? Poate unii si-au cumparat teren iar acum au rate la banca. Poate unii au scos fonduri europene sa construiasca ceva pe acel teren.

Primaria trebuia sa impuna constructorilor sa faca parcuri atunci cand au construit zeci de blocuri. Daca constructorii nu au facut parcuri dar au incasat milioane de euro, de ce sa cedeze altii terenuri acum?

Serios, care dintre voi ati ceda terenuri, gratis sau pe bani de nimic, in timp ce altii au construit zeci de blocuri si au facut milioane de euro?

Daca primaria, prin Dl. Boc nu a avut viziune si a lasat sa se construiasca haotic fara nici un spatiu verde, daca clujenii au acceptat ca primar un astfel de om, atunci asta este, sa suportam consecintele.

E chiar nesimtire sa te muti intr-un bloc care nu are in jur spatii verzi, apoi sa zbieri ca apucatul ca vrei parc, ca vrei sa i se ia altuia terenul sa se faca parc ptr tine.
Asuma-ti ca te-ai mutat acolo, asuma-ti ca ai un primar fara viziune!

Geo
@Domnule Boc, nu ne mai cheltuiti banii degeaba: Foarte bine zis. S-au mutat la cotet si acum vor vedere la mare. Au platit pentru betoane, si vor parcurile gratis. SUB NICI O FORMA....Si eu am proprietate cumparata cu bani grei in zona unde va trece centura ocolitoare...Si primaria vrea terenul la pret de sat, nu la pret de oras. Alt proces...

mica
iar ne-o tras o boc poc.
bine ca am sperat la parc pt cateva saptamani, acum e clar ca o sa fie si mai multe blocuri decat, ce parc.
sper ca nu isi mai imagineaza cineva ca se face parc acolo.
Aici să vrei tu să te muți frate sălăjene, năsăudene, maramureșene - vei accepta glodul dintre blocuri la prețuri de Norvegia, de dragul adresei de Cluj? 


Căci cu un astfel de primar, bine nu îți va fi niciodată.
       
sursa: StirideCluj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.