Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

sâmbătă, 26 octombrie 2019

Lacrimosa de luminație - untoldul morților



Emoționant eveniment, dar "se întâmplă" oare acesta așa, din eter? 

Ori există interese care canalizează emoții, fie ele de tineri puși pe distracție, sau de adulți care vor să își plângă morții?


Scena Urbană îi invită pe clujeni, vineri, 1 noiembrie 2019, de la ora 18,00, la un spectacol devenit deja tradiție de Luminație, în Cimitirul Central/Házsongárd din Cluj-Napoca. Organizat pentru al cincilea an consecutiv de către Scena Urbană, cu sprijinul Primăriei și al Consiliului Local Cluj-Napoca, spectacolul de anul acesta, ”Requiem aeternam” este parte din seria de evenimente numite ”Lacrimosa”

De dragul popularității, mocănașul penticostal și acoliții săi, dansează până și pe mormintele și pe memoria răposaților noștri:

Sprijinul lui Scena Urbana 
Scena Urbana cu sprijinul Primariei incanta pe clujenii prezenti la Luminatie. Sa demantelam un pic. Oare cineva canta gratis, de dragul celor plecati sau al celor indurerati? Trist mod de a atrage capital electoral de la oamenii necajiti si de la melomani.

Pe cine reprezinta Scena Urbana? Cati bani incaseaza, cat primesc/capitas cei ce se desfasoara pe scena? Oare copiii care n-au loc la Gradi sau crese nu sunt mai importanti? 

Luminația, eveniment maghiar 
Ziua aceasta de "luminație" e necunoscută în România - de ce? Pentru că este un eveniment pe care îl sărbătoresc maghiarii în biserica romano-catolică și alte culte de-ale lor. Nu are nimic de a face cu ziua morților sărbătorită de către ortodocși Sâmbata 02 Noiembrie - Moșii de toamnă. Sufletele morților se pot ușura cu parastase, nu cu balet.


Sursa: Stiride Cluj 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.