Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

joi, 24 octombrie 2019

Gunoaiele Clujului - în tomberoane, sau pozând lângă ele?


Pur și simplu, Boc & the mafia sunt disperați și nu știu la ce trucuri să mai recurgă pentru a mai stoarce încă cinci ani de chin din rezerva fizică și emoțională a clujenilor. Acum le-a dat prin cap nenorocita găselniță a pubelelor de gunoi cu cartele. 

Judecând după recția clujenilor, li s-a cam gătat cu vrăjile și nu vor mai prinde încă un mandat în batjocura noastră. De fapt toți ăștia, trebuiesc concediați fără menajamente. 

Realitatea - pungi cu gunoi aruncat selectiv și necolectat cu săptămânile de Brantner, după ce primăria a bulversat un oraș întreg cu un program imbecil de colectare, pe care nici măcar nu l-a respectat (sticle și borcane doar odată pe lună!) - măi mocane, noi Clujenii înțelegem că la Răchițele se aruncau toate pe râpa satului, dar aici este Cluj-Napoca, nu miriștea pe care să îți faci tu și cu ai tăi incompetenți de cap:







Daniela
Actualul sistem de colectare a deseurilor este un esec total . Atata mizerie si gunoaie care sunt imprastaite de vant prin curtea blocului nu a fost niciodata. Tomberoanele sunt mult subdimensionate pentru cantitatea de gunoaie; pungile de gunoi se arunca pe langa tomberoane ( care sunt pline pana la refuz ) si tot timpul sunt mormane de gunoaie pe langa aceste tomberoane, care sunt imprastiate de vant prin toata curtea blocului . Deja incepi sa vezi pungi cu gunoaie aruncate pe spatiile verzi, pe alei , departe de tomberoanele de gunoi ....asa ca nu stiu ce o sa rezolve cartela .
cici
Inca o porcarie marca Boc. Ne spuneti ceva si de costuri? Cati bani se vor plati pentru porcariile astea?

Responsabilizare
Gunoiul nu se arunca, este aruncat. Evitati reflexivul sau expresiile impersonale. Ajutati in acest fel la definirea responsabililor.
Emi
Se arunca smart si se colecteaza RETARD, tot la un loc, tot la aceeasi groapă de gunoi plină.
Si autorul articolului e la fel ca si colectarea -  face propaganda la cretinism.

BOC-POC
Nesimtirea nu are limite!!! In oras nu este rezolvata colectarea selectiva a gunoiului (tot orasul se plange de probleme majore) dar primarul isi vede de SF-urile lui. Sa mai port cartela la mine cand duc gunoiul? Mai bine o arunc pe jos, pe banii mei sa nu faca investitii care peste 2 luni sigur nu o sa mai functioneze.

Selectivu
La inceput eram si eu pasionat de adunatul selectiv, le puneam de acasa pe categorii, pungi de 3 tipuri, elegant, curat, ecologic. Apoi am vazut gozerii cum aduna toate tomberoanele si le indeasa in bena, am intrebat si mi-a raspuns soferul ca se grabeste ca mai are inca 7 ghene si nu poate parca de masini, ce sa faca? Apoi a venit factura si cand am vazut 13 lei am inlemnit. Deci de la 7 la 13 e aproape dublu. ca atare arunc de o luna anapoda, culmea astia gozerii tot asa arunca tomberonele. Important e ca au luat banul.

adas
Asta e o porcarie

o prostie mai mare nici ca se putea
Colectarea selectiva, in cartiere e un dezastru. Acu tre sa mai ne ducem la gunoi si cu cartela? Stai linistit domnule primar, ca vom pune langa, unde avem acces. In cartiere nu se ridica gunoaiele cu saptamanile, si primarul ne baga cartele. Ma doare mintea!

Ironman
@o prostie mai mare nici ca se putea: sincer chiar unblu prin cluj si nu am vazut sa nu se fi ridicat gunoiu cu saptamanile...daca cumva se intampla sa nu se ridice la timp e din cauza studentilor care vin si si lasa masinile parcate pe unde apuca pana la venirea weekend-ului blocand accesul....daca stii un caz concret expune-l ...nu vorbi doar… 

Tit
Containerele pot fi " smart " daca oamenii inca tot nu stiu ce si unde trebuie aruncat. In tomberoanele deschise, in tomberonul pt. plastic se arunca carton, etc., sau invers . Pe de alta parte i-am surprins pe cei de la salubritate ca in continuare intr-o singura masina au colectat plasticul cu hartia si sticla. Daca se vor continua aceleasi practici..

Tu fetas
La Cluj gunoiul se arunca langa tomberon si langa ghereta cu cartela inutila. Politistii comunitari ai lui Boc se cred angajati la rutiera, ii doare in basca de cetatenii retardati care arunca gunoiul unde au chef.

gunoiale din filmuleț
@Tu fetas: La Cluj de cele mai multe ori, pubelele sunt pline ochi, astfel că omul nu poate decât să își lase deșeurile lângă tomberon.
Tu'i smartu' lui de neblejnic cu două cartonașe în mână!


Sursa: StirideCluj










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.