Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

vineri, 23 iulie 2021

O fentă plină de dramă - centura se face, DIN NOU! Doar că barca primăriei începe să ia apă.

După ce a văzut reacția cetățenilor la îndemnurile ipocrite lansate de nr. 1 și 2 din primărie de a circula cu transportul public, nr. 1 s-a grăbit să o facă întoarsă, cu una din multele lui fente, piruete, și eschivări, anunțănd victorios că documentația pentru centura Clujului e gata și că lucrările ar putea începe către sfîrșitul mandatului său electoral, în 2023.



Zis-a Boc:


”Ar putea începe lucrările din 2024?”, a fost întrebat.

”De ce să nu se poată. Anul acesta sunt gata documentațiile, anul viitor se poate face licitație și în 2023 se pot începe lucrările. De ce să nu se poată face. Dacă începem la metrou, să nu se poată începe la centura metropolitană.

Ne-am pus un an termen de licitație. Și pentru metrou e pus un an. 2022 este an de licitație. Cam asta este ideea de lucru. Un an pentru licitație pentru că sunt proiecte mari. 

De ce să nu se poată începe lucrul în 2023. Ar trebui să înceapă lucrările”

Nu știu cine îl mai poate crede pe ăsta.. a avut 17 ani, minus perioada în care a fost premier pentru a face ceva concret. Ce am primit se vede cu ochiul liber: blocuri peste tot, infrastructura praf, urbanism 100% haotic, canalizări subdimensionate, borduriade dese, spații verzi făcute praf, cu alte cuvinte, o batjocură generalizată. Judecînd după reacția clujenilor la ultima sa piruetă, de acum cred că i se înfundă piticului - vorba ceea: poți prosti unii oameni de fiecare dată, pe alții îi poți prosti uneori, dar nu îi poți prosti pe toți oamenii, tot timpul.

!
ce moooie v-a dat boc. v-a promis centura si metrou, de fapt trebuie sa il mai votati o data in 2024 ca sa inceapa lucrarile :))) clujeni cu gandirea molcoma, va prosteste boc si mafia lui din toate partile si voua va trebuie 4 ani sa va prindeti ca e un mitoman nenorocit. l-ati votat toti ca niste oi si acum va trebuie 4 ani sa va dati seama ca v-a mintit.

Punct
Incompetentule, vezi ca dai in hepatita daca mananci ciorba reincalzita de 15 ani.

Boc isi bate joc
Probabil suntem singurul oras din Europa fara centura. In Romania deja aproape toate orasele au centura (Brasov, Suceava, Timisoara, Aradr, etc). Probabil oras de 5 stele inseamna oras fara centura si nu stim noi.

Gigi Ultra Plus
@Boc isi bate joc: Povestea spune ca slugile incompetentului vor sari pe tine si vor zice ca are si Clujul centura, centura lui Boc...

Nici in 2030 nu o sa avem centura
Administratia Boc a ajuns la nivelul Funar, la fel de toxica pentru dezvoltarea pe termen lung a orasului. Nu o sa avem nimic.. doar betoane, blocuri si promisiuni

Gigi
@Nici in 2030 nu o sa avem centura: Administratia B(l)oc impreuna cu "clujenii" sufera de retart mintal. De ce sa-ti bati capul cu proiecte importante, de viitor, etc cand retarzii bat din palme si promoveaza in toata tara asfaltul colorat?

Boc ati votat!
alte minciuni gogonate...

DA
De 5 ani labariti la proiectul asta, nu a-ti muncit nimica numa trei desene cu carioca, faceti odata cretinilor peste calea ferata sosea cu 4 benzi de la Apahida pina la Baciu cu tunel pe sub cetatuie spre Gilau. Nu va costa 600 mil. incapabililor. Si sa va bagati metroul undeva, acolo unde va sta inteligenta

Care centura? Centura nu trece prin oras. Cum poti sa numesti centura o strada care trece prin Someseni, Borhanci, Gheorghieni, Buna Ziua si Zorilor?

Gicu
Cretinii vor sa faca centura prin Somes!? Nu numai ca-s corupti da-s si idioti si incompetenti. Partea buna e ca nu va fi in urmatorii 50 de ani.

O centura ocoleste orasul, nu se baga prin cartiere.

Calin
Degeaba e gata documentatia, CNAIR se concentreaza pe autostrazi si nu prea mai investeste in centuri. Aceast bulevard prin zona de sud a orasului trebuia facut de Primarie din 2013 de cand a fost promis si pana acum, dar a fost pasat Guvernului. Daca totusi se face aceasta centura, sa ii multumiti tovarasului Boc ca TIR-urile trec din nou prin Manastur, Zorilor, Buna Ziua, Borhanci, Gheorgheni.

Azi diminieață și ieri, centura era inutilă și ne spuneau obraznic să circulăm pe jos sau cu CTP. După ce au văzut reacțiile clujenilor, s-au speriat și au întors-o. 

Claudiu
Sa ne raspunda mult stimabilul primar de ce guvernul condus de acesta in 2009-2011 a intors spatele Clujului si in loc sa facem o centura adevarata, ne-am trezit ca avem doar o jumatate de centura, in mare parte cu 1 banda pe sens, ce a costat aproape 10 milioane de euro pe km, mai mult decat km de autostrada. Orasul Cluj-Napoca a avut peste 200 milioane de euro de la guvern pentru a face o centura adevarata si vedem cu totii rezultatele. Era asa greu sa continue centura de la Valcele inca 9 km pana la autostrada? sau era asa greu sa faca o centura pe partea de nord, unde sunt putine contructii si unde era nevoie doar de 2 noduri complicate peste valea chintenului si peste DN1 la iesirea din Baciu?

DA
@Claudiu: Din pacate numa un sfert de centura avem sud-est. Atit.

Narodin
Ce vremuri, si la Tokio, Berlin, dupa razboi era jale, chiar si la Cluj dupa bombardamentele din 44, ce noroc cu Boc!Oare cum se circula la 1900 toamna la trecera cale ferata T Turcului?

Bun - acum că am lămurit faptul că Boc nu e vrednic să fie primar, întrebarea e ce facem pentru a remedia situația? E clar că nu ne mai poate prosti, dar trebuie acțiune. Ce spuneți să punem de-un referendum pentru alegeri anticipate? Lăsați un comentariu să vedem dacă există voința. Ar fi degeaba să constatăm, fără a urma cu fapte concrete.

O mînă de voluntari ar putea strînge semnături în cartierele mari ale Clujului, plănuim în detaliu ce și cum. La primăvară am putea avea un edil adevărat care să facă curățenie atât în oraș, cît și în primăria care colcăie de trupuri care doar țin scaunele calde. Cu banii economisiți și cu parte din bugetul imens al orașului, nu ne va mai trebui nici un PNRR finanțat de ue-mu.e, ci ne vom gospodări singuri. 

E vremea acțiunii - dacă ratăm și de data asta, chiar merităm să fim batjocoriți.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.