Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

luni, 29 martie 2021

Parcul Rozelor - ultima victimă a Primăriei: un parc înseamnă verdeață, nu betoane!

Conform principiului "Nici un metru de spațiu verde nebetonat" și "nici un susținător nerăsplătit", omul de paie al firmelor de construcții betonează cea mai mare parte a Parcului Rozelor, sub pretextul extinderii zonei unde puștii se dau cu placa sau cu rolele, în detrimentul evident al spațiului verde.


După cum se vede în spatele gardului, sunt doar o mână de puști pe pantele din beton existente (asta la vârful acțiunii, la început de Septembrie), iar de-obicei situația este tot aceiaș, neexistând nici o aglomerare și deci nici un temei pentru distrugerea gazonului și acoperirea locului cu betoane.

Dar ce contează ce e bine pentru clujenii și așa sufocați din centru până în cartiere, când firmele de casă ale primăriei își cer dreptul și-apoi chiar îl obțin?


Și cine e beneficiarul?

SC Sport Play SRL

SC Sport Play SRL: aparent, un domn Mihai Balas, arhitect de meserie, care cumva a găsit calea cea dreaptă până la cele 2,556,780 Lei + TVA, irosite din bugetul public al Clujului pentru ceva complet ne-necesar, hidos și de-a dreptul dăunător.

Neștiute sunt căile Primăriei! În ciuda armatei de primari adjuncți, directori și manageri tehnici, divizie urbanism etc., nu s-a găsit NIMENI care să îi explice micuțului răchițelean că un parc înseamnă în primul rînd spațiu verde (natură, iarbă, pomi, ca să îi traducem), și că denumirea de "skate park" și tonele de beton turnate, nu fac aerul mai respirabil și locul mai plăcut, ci crează exact opusul.

Răcoarea atât de benefică vara e dată de tăpșan și nu de betoane încinse în soare.

O conducere luminată, ar fi instalat cîteva grătare și bănci pentru clujenii dornici de un picnic relaxant la sfîrșit de săptămînă, dar care ar fi fost profitul executantului pentru o astfel de lucrare? 

Dar acestea sunt considerațiuni marginale într-un oraș în care diletantismul, incompetența și corupția par a fi ajuns normele directoare ale conducerii sale.


2 comentarii:

  1. mai lasa o n pula pe aia cu graterele ca e plin de ele peste tot unde e un petec de iarba si un mal de apa si evident toate gunoaiele lasate in jur

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred că ăsta este un motiv pentru abandonarea spațiilor verzi la comanda mafiei care se șterge pe pantofi cu primărașul. Cu amenzi serioase pentru cei care lasă gunoiae, se rezolvă problema gunoaielor. De ce avem poliție locală dacă ceva atît de trivial nu se poate rezolva?

      Ștergere

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.