Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

miercuri, 7 iulie 2021

Un patefon stricat repetă: "Clujul este aglomerat pentru că oamenii au prea multe mașini".. Alo primăria, CENTURA unde e?



Primarul Emil Boc a fost întrebat, la o emisiune radio, ”Ce facem să traversăm Clujul într-un sfert de zi, nu într-o jumătate de zi?”.


”Folosim transportul în comun. De vineri se circulă gratuit. În fiecare zi de vineri se poate circula gratuit. Eu altă soluție nu am găsit. Să îmi explice cineva cum au făcut alte orașe din lume, care sunt orașe și nu sate, cum au făcut ei cu deplasarea în orașe? Orașele care se respectă, nu care au ambuteiaje și poluare de mori cu zilele. Soluția este cum au făcut în Olanda, Suedia, Norvegia, care au început în anii 70 să schimbe mindset -ul oamenilor. Ei au ajuns la următoarea concluzie: Oricâte benzi ai crea la mașini, a doua zi toate sunt pline. Dar, dacă nu unde să faci benzi, ce faci. Poți să dărâmi oricâte clădiri să faci de la 2 benzi, la 4, de la patru la opt, tot vor fi pline de mașini.  
La concluzia asta au ajuns europenii. Atunci au plecat invers. Ne îmbolnăvim zilnic din cauza poluării și ajungem în spitale, blocajele sunt tot mai mari. Oricâte benzi am crea pentru mașini se vor umple, pentru că a crescut nivelul de prosperitate, omul își permite să aibă fiecare mașină, unii au chiar 3 - 4 mașini. În loc să meargă cu o mașină, merg cu 4 mașini. În loc să meargă cu autobuzul, merg cu mașinile. Soluția este invers. Autoritățile trebuie să creeze soluții alternative. 

 

Totul este pe invers la specimenul ăsta, de fapt chiar el este pe invers. În loc să pornească cu infrastructura, a sugrumat orașul cu blocuri peste blocuri cu dedicație acoliților săi. Pentru cetățeni, nimic decît batjocură. Mulți înțeleg, doar acțiunea ne mai lipsește - Boc trebuie expulzat din primărie printr-un referendum pentru alegeri anticipate. Altfel vom ajunge să trăim într-un ghettou în care cîțiva ultrabogați fac ce vor ei, pe cînd ceilalți suferă.

     vasile

Ia nu mai da tu autorizatii pe banda rulanta( evident contracost) si vezi ce se deschide traficul! Cat poate sa minta omu asta, ce jeg!

wuhaniSS
primarii din orasele mari din teritoriul colonial subnumit "Romania" sunt numiti de departamentu de stat via ambasada
limbricu seKKTurizd b0c=KKT aplica adliteram "Agenda '21": suprapopulare orase, acces interzis/limitat in afara oraselor, ciparea si urmarirea nonstop a popoulatiei. dupa a 7a doza de arn-mesager vine cipu (deja tarile nordice popoulatia isi implanteaza de buna voie, banii lichizi au disparut, in china se monitorizeaza individul tot timpul, se acorda scor social, se tine cont de TOT ce face omul).
a observat cineva cate camere sunt in oras?! credeti ca nu exista un singur buton pentru TOATE camerele din teritoriul colonial subnumit "Romania"?!
1984 a lui Orwell incepe sa sune ca o vacanta, ce se vine este o catastrofa UMANA administrata de viermispelunci cum e nevertebratu asta seKKTurizd, blestem pa foaita lui!

Corect
@wuhaniSS:

G Cosbuc
gunoiule le-ai distrus clujenilor și ce au avut limbricule

Boc
Fa centura mitoman imputit, patefon stricat!

unualtu
E ca un disc stricat omul ăsta, nici nu mai are sens sa comentezi, el o tine pe a lui și e convins că ce zice așa este

Radu
Boculetz,
Pana cand te mai suporta orasul asta cu aberatiile tale?
Adapteaza te! Treci oceanul sau du-te in Asia sa vezi infrastructura, ca vad ca habar n-ai pe ce lume traiesti!
Creste nr de masini, FACI DRUMURI, CENTURI!!! Nu sufoci centrul si mai mult cu piste de biciclete si alte aberatii pietonale.
Faci chestiile astea dupa ce ai centura. In stilul tau ne sufoci si imbolnavesti pe toti!
Trezeste-te sau du-te!!! Lasa-ne!!

Costelivule
@Costel: Uita-te pe Amintiri de Cluj si ai sa vezi cum arata str.Eroilor si Horea pana cand nu a venit boc sa le faca HYPERGALACTICE !

Radu
@Costel: de acord.
Asta dupa ce orasul are centuri , poduri, tuneluri.. Dar Clujul e in plop din punctul asta de vedere..
Ca sa ajungi dintr-un capat in altul, trebuie de multe ori sa treci prin centru, n-ai alta solutie.. Du-te la Oradea si vei intelege despre ce vorbesc..

Alex
Sa faceti centuri tu si cu paunel baga'si'ar...

Marius G.
Dece s-a luat Olanda si celelalte tari nordice ca exemplu ?!
Se face cumva politica sau invatamant precum acolo ?! Evident ca nu.
Urbanismul din tarile astea este cu 10 clase peste ce avem noi, la ei zone de case sunt bine definite si protejate, nimeni nu face blocuri intre case si nici blocuri noi pe spatiile verzi dintre blocurile vechi.
Pentru noi, un model mai bun ar fi SUA unde politicienii nu isi bat joc de traficul rutier. Am ales SUA deoarece avem preluate de la ei mult mai multe obiceiuri decat de la altii, de la fashion si mancare la cinematografie, etc.

Dene iau
Raspunsul ar trebui sa-l ofere DNA si instanta. Dar cum Crin Bologa e para para cu Boc?

Suntem pe fir
@Dene iau: Cum aproba BUCUREȘT-ul i-am legat pe toți și la pârnaie cu Gașca cu tot .

Convergentu
Asa se fac malversatiunile financiare sau mai bine zis asa de fura cu acte in regula. Se profita de birocratia excesiva al UE la acordarea de bani pentru asemena proiecte unde nimeni nu verifica situatia din teren, unde exista interpusi gen Buda sau alti Europarlamentari care trag sfori si prezinta proiecte fantasmagorice fara nici un beneficiu real, ba mai mult un adevarat impediment si factor de poluare majora. 
In lipsa de alternativa, centura inel de ocolire asta rezulta. Si protectie inalta ca doar madam Kovesi implantata exact acolo unde ar trebui sa identifice mecanismele unde se fac aceste fraude. 
Apoi banii sunt directionati catre firmele de proiectat, executat, etc, se factureaza una alta, se umfla factura sau facturi suplimentare, se plateste si o parte din plata se intoarce in buzunarele largi. 
Asemena lucrari de rebordurari, de umplut cu pietris si dale piscot nu pot fi verificate la materiale, manopere, proiecte sau altele, fata de centura, poduri, podete. Dar alea utile nu se fac, lipsa specialisti, frica de control, vezi pod Portelanu sau altele. 
Am avut ocazia sa schimbam ceva la alegeri dar ...Iar despre DNA autoton, fie Cluj sau Central nu exista sperante, e aceeasi mafie.

Ionel
Trebuie sa ai mare tupeu sa iti bati asa joc de clujeni, efectiv e o insulta la adresa neuronului clujean. Dl Boc spune in articol ca lucrurile nu se intampla peste noapte, in contextul in care dansul e la sefia Clujului de peste 15 ani de zile. 15 ani in care se puteau face centuri ocolitoare, parcari mari la intrarea in oras din toate sensurile si evident, o retea de transport in comun - tramvaie, trolee, autobuze - cu care sa ajungi rapid si eficient in oras. 
Nu mai zic de arhitectura si urbanism, care s-au dezvoltat haotic tocmai in timpul mandatelor acestui individ - blocuri in zone de case, cladiri de birouri in zone ultracentrale si de case, in contextul in care constructiile in cartierele limitrofe Clujului (Borhanci de exemplu) sunt blocate. Suntem in 2021 si orasul nostru drag si scump arata tot mai mult ca un ghetou si singurul responsabil e acest individ care efectiv si-a batut joc de noi in acesti ultimi 15 ani. Macar eu stiu ca nu l-am votat niciodata.

**** PNL
ba cretinule solutia e sa te intinzi cat iti permite plapuma..de ce nu se stopeaza constructiile in cluj? atat suporta orasul si cu asta basta.

DA
Raspund de cretin. Ca sa traversezi orasul trebuie centuri, care nu exista. Exista doar de la sud la est. Fa bocule si pe celelalte si apoi nu ai decit sa te apuci cu lopata sa sapi la metrou.

Esty
@Ironman: Multi care trebuie sa ajunda la munca dintr-un capat al orasului in celalalt sunt nevoiti sa traverseze centrul..
Cu o centura problema asta s-ar ameliora mult..

Punct
Cretinul asta n-a auzit de centura ocolitoare, iar daca nesimtitul asta a auzit ar trebui sa stie ca "occidentalii" de la care ia mereu lumina mai intai si-au facut centuri si infrastructura ca lumea, apoi au putut apela la rahaturile la care apeleaza idiotul asta, precum eliminarea benzilor auto, piste biciclete, incurajarea folosirii transp. in comun. Nenorocitul asta pune mereu carul inaintea boilor iar culmea este ca mii, zecii de mii de alti nenorociti ii dau dreptate, il elogiaza si il slugaresc.

Costel
@Punct : f bine punctat!

Emil V.
Boc a fost întrebat ”Ce facem să traversăm Clujul într-un sfert de zi ?
Raspunsul ii simplu il " tranSversam " innotand doar somesul ii navigabil , trecem prin Cluj ca GHEZESUL prin gara de la Someseni in 30 de minute !!!

rr
Si asa au creat din 2 benzi 4 pe Titulescu si cu trotuarele pline de masini parcate.

Cavaler
Va spun eu ce urmeaza :
Benzile dedicate transportului in comun vor putea fi folosite si de primarie sau prietenii cu bani ai primarului ( pe model moscovit pentru cunoscatori)

Tit
Noi stim ca-i poluat orasul ( la care contribuie in mare procent constructiile blocurilor tampite ), simtim. Ce nu intelege dom' primar ca este nevoie de centura ocolotoare / autostrazi. Ori cu masina pe carburant ori cu cea electrica ai nevoie de drumuri !!!! Degeeaba aduce ca exemplu occidentul. Acolo Autostrazile exista si in mare parte sunt flancate de paduri ( Germania / Austria ) !!! Despre ce vorbim ?

blabla
Tot aud de la BOC ca orasul e al oamenilor, nu al masinilor, dar nu face mai nimic. Sau ce a facut, a facut doar acolo unde nu a deranjat pe nimeni. A facut cateva benzi pentru transportul in comun, dar in locuri unde nu a deranjat soferii, unde era loc destul sa mearga si autobuzul, si masinile, ca sa nu primeasca injuraturi de la soferi.
O sa-l credem pe BOC ca da orasul inapoi oamenilor, cand o sa introduca o banda dedicata transportului pe axa Calea Floresti - Memorandumului. Taie o banda pentru masini, o transforma in banda pentru autobuze. Simplu. Doar ca atunci o sa il injure tot Florestiul, deci nu va mai fi pe paradigma "Hai sa facem ceva, dar sa nu deranjam pe nimeni".
Deci, domnule BOC, asumati-va sa fiti injurat. Pana se fac centurile si metroul, trec ani de zile in care oricum o sa fiti injurat de cei care stau in trafic in masina sau in autobuz.

Kyro
Asta trebe dus pana in Donath Park (de exemplu) si lasat acolo...
Sa vedem ce trasnport in comun foloseste sa ajunga in centru ...

justice
Raspunsul este foarte simplu: Votam ca ziua sa fie de 48 ore !!

MP
Boc asta ii prost. Nu intelege ca unii mai si lucreaza? Ca au de transportat marfa una alta? Sau el crede ca instalatorul o sa duca tevile la client cu troleibuzul ?

Gigi
@L: Mesajul lui MP nu este pt unu ca tine care trebuie sa fie pe 8 in auchan la bagat marfa sau pe 10 la birou (adica intr-un punct fix) ca n-ai cum sa intelegi, iar pt unu ca tine, normal sa fie varianta transportului in comun cea mai ok solutie. Problema e ca exista meserii in care in 8 ore ai de ajuns in 10 locatii iar pt asta esti dependent de auto. Dar inca o data, tu esti in bula ta si n-ai cum sa intelegi.

mihai
daaa, bravoo boc, o mie de ani!!!!!!!
glumesc, detreacu

Sursa: StirideCluj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.