Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

joi, 22 iulie 2021

Hîrburile acuză în unison: "AVEȚI PREA MULTE MAȘINI!" - Clujenii spun că sunt incompetenți. Studiu de caz: orășelul Hasselt din Belgia

Conform proverbului "cum e turcul și pistolul", precum o tingire lovită face să rezoneze și hîrburile ce o înconjoară, tot așa viceprimarul Tarcea repetă ca ecoul aberațiile lui Boc: "folosiți transportul în comun, lăsați mașina acasă, clujenii au prea multe mașini.."


”Soluții miraculoase de a rezolva problema traficului nu sunt. Uitați-vă și la alte state care au făcut aceste analize timp de 50-60 de ani de zile. Prioritatea numărul 1 acolo este transportul în comun, mijloacele de transport alternative și culoarele pietonale și abia după aceea, mașina" 

Cînd te gîndești că era datoria acestor incompetenți să tragă un inel în jurul Clujului și nu să dea din gură acuzîndu-i pe cei care plătesc impozite din greu pentru automobilul personal, te iei cu mîinile de cap și zici: cine i-a mai votat pe ăștia și de ce nu scăpăm odată de ei?

Așa ar fi trebuit să arate Clujul astăzi:



Ori Hasselt e un oraș cu puțin peste 79,000 de locuitori și totuși are două inele de centură! În vestul pe care Boc ni-l tot dă ca exemplu, se pun totuși caii înaintea căruței: infrastructură - cartiere de case - cartiere de blocuri - centru semi-pietonal - zona industrială. 

Păi asta ori nu a priceput nimic, ori mult mai plauzibil, nu-i pasă decît de satisfacerea capriciilor mafiei imobiliare locale și de propria sa îmbogățire ne-săracul de el și nici cît negru sub unghie de Cluj și de clujeni. Cred că în sine poartă încă complexe adînci care acum refulează dîndu-i plăcerea ascunsă și perversă de a ne-o trage nouă celor care ne-am născut și crescut aici. În fine, să aflăm dacă clujenii au recepționat mesajul lui harcea-parcea; de fapt s-ar putea spune că da, dar în ce fel.. 😡

     

 

     Mafia Bokistaneza
il si vad pe umflatul asta cum vine din Floresti cu autobusul . El se deplaseaza peste tot pe patru roti, la fel ca toti mafiotii din primarie si consiliul local si ne zice lasati masina acasa ca nu putem circula de tigaile voastre, noi barosanii

ION
OARE NU AR FI BINE SA-TI DAU TU DEMISIA INTELECTUALULE!!! Sa ne cauti prin alta parte..poate prin Africa DUPA CE CONCEPTII AI...GASITI SOLUTII NU RESTRANGETI DREPTURI INCOMPETENTILOR!

ipocritul demagog
Domnul Vice Parcea Harcea si tarcea a uitat sa-si depuna decalaratia de avere pe portalul institutiei, ultima declaratie dateaza din 2017 cand detinea 2 masini si un ATV. din 2017 au trecut 5 ani, tinand cont ca declaratia din 2017 este pe anul precedent. Sunt convins ca domnul Harcea Parcea a vandut cele 3 autovehicole si patineaza cu bicicleta intre proprietaile sale, de la Rasca la Floresti sau Campenesti. Sau cu trotineta electrica la Resedintele sale din Borhanci si A Muresanu. Ce sa-i faci, bugetar, renumeratie mica (sic).

neli
Un dobitoc Tarcea asta ...cati clujeni au 2-3 masini ???? De fapt Boc si Tarcea sunt niste incapabili sa gaseasca o solutie pentru fluidizarea traficului auto si ca sa-si justifice incompetenta o baga pe asta cu "mergeti voi cu CTP prostilor", ca noi avem soferi personali care ne cara copiii, ne fac piata , etc . La prapaditu ala de Boc ii convine , ca el sta la cateva sute de metri de primarie si are de facut o plimbare de cateva minute pana la serviciu. Dar noi cei care trebuie sa ducem copiii la scoala din Marasti sau Manastur, apoi sa mergem la serviciu in partea opusa a orasului, iar la terminarea programului sa facem cumparaturi, cum ***** mamii voastre sa facem toate astea folosind CTP. Vii tu paduche blindat sa-mi cari plasele pline de cumparaturi prin autobuzele tale de rahat ????

Mihai
Faceti odata centura aia! Daca vreau sa ma duc catre Oradea nu am cum sa ocolesc sa intru in Cluj. In Budapesta s-a facut metrou in acum 130 de ani. Noi in 2021 nu suntem in stare sa facem o amarata de centura. Sigur e mult mai simplu sa dai din gura si sa dai vina pe clujeni.

Sorin
CONSTRUITI CENTURA!!! Tu-va in gura de mincinosi cu promisiunile voastre desarte! Eu am doua masini, dar nu le conduc deodata, bai loaza umflata!

Marius G.
Are dreptate ca si alte orase mari au probleme cu traficul rutier, dar investesc masiv in infrastructura pentru a tina pasul cu nr. de masini aflat in crestere continua, nu ca si Cluju', a (mai - nb) trecut un an din noul mandat al micului gospodar si nici un pas spre centura aia fantastica sau metrou sau trenul metropolitan, au ramas promisiuni si atat.
Au peste 400 de mil. euro buget pe 2021 si nu au gasit bani sa creeze niste parkinguri la intrarile in oras sa aibe viniturile unde sa-si lase bolizii atunci cand vin la Cluj.
Reducerea nr. de benzi de circulatie va duce la ambuteiaje si trafic blocat, poluarea va creste si mai mult.

Mihai
Grăsuțul ala sa meargă pe jos sau cu Ratuc direct in pi..zda la mămica lui

Cipri
Ce n-a inteles inca Dan Tarcea si sefu-so Boc Emil este ca ei au fost pusi in pozitiile respective pentru a rezolva problemele construind infrastructura bine gandita nu restrangand activitatile sociale. Asa pot la fel de bine sa rezolve problema canalizarii cerand oamenilor sa nu mai manance asa mult ca prea se kaka si li se infunda lor tevile. Sau sa nu le mai trebuiasca atatea spatii verzi, mai bine sa stea in case. Nu mai vorbim de crese pentru copii: nu mai faceti clujenilor atatia plozi, nu vedeti ca nu avem unde sa vi-i crestem?

Marius G.
@Cipri: Mare LIKE pentru exemplu cu canalizarea si mancatu.

Cipri
@Marius G.: pai ca sa ducem comparatia cu transportul in comun pana la capat, am putea spune ca la faza cu kktul Emil Boc ar sfatui clujenii sa foloseasca toaletele publice (toalete in comun) ca acolo s-au investit banii primariei si au facut tevile mai groase.

bah brazilianule
Adeca tu vrei sa ne tai dreptul de a conduce masina personala? Pai normal ca voi sobolanilor nu aveti nevoie de masina ca aveti sofer la scara zilnic.

trooper
Ma umflat inchis la culoare, zi sa mori tu, ca nevasta-ta si restul fameliei voastre circulati cu transportul in comun si daca vecinii tai confirma ne vindem si noi restul masinile. La fel ca restul cetei lui Pitigoi adapostita in primaria Clujului sunteti buni doar la datul din clanta: idei putine, dar fixe. Ati ***** orasul asta cu autorizatiile de constructie date de-amboulea, fara cea mai mica urma de profesionalism si fara a va pasa ca veti aglomera toate strazile prin sutele de apartamente construite in locul caselor daramate, iar acum dati sfaturi ce sa facem astia cu mai multe masini. Dar cel mai mare parc de masini sunt la dispozitia voastra, primaria toaca luna de luna tone de combustibil ca sa va care voua coaiele cu masinile platite din bani publici, cu soferi la scara. Ca sa ce ? Sa ne dati asemenea sfaturi ? Limbricilor !

alex
Coloratul asta stie sa deschida gura?

Umflatul ăsta de atîta bine, nu face decît să repete placa zgîriată pe care șeful lui nu o poate schimba din cauza incompetenței sale.

Clujul l-ati aglomerat voi cu autorizatiile de constructie pentru blocuri. Fara PUG, fara PUD, fara studii de trafic doar cu spaga.
Asa ca... gura mica!

exe
Rezulta ca clujenii cu 3 masini se rup in trei bucati ca sa poate fi concomitent in trafic cu toate deodata, ceea ce aglomereaza !!!
Ba, cum ajunge viceprimar al unui oras cum e Clujul un individ atat de prost ??

::))):::))))

ddd
@exe: intrebarea mai pertinenta este... cum ajunge unu care locuieste la floresti, viceprimar la cluj?

bula
@exe: din astia se cauta, is mai usor de directionat, vezi catu

Patrick
Hai sa facem centura și dacă nu se rezolva promit sa las masima acasă.

Dan
@Patrick: exact.

Maria P.
Ce bate campii asta. Eu a trebuit sa imi duc copilul la cresa in alt cartier la 7 jumate dimineata (cresa privata), pentru ca la cresa de la mine din cartier nu am prins loc - din cauza ca era plin de copii din Floresti. In viziunea dlui viceprimar, trebuia s-o duc pe aia mica la 1 an cu 2 autobuze aglomerate in fiecare zi, zi de zi, si la ora 6 dupamasa inapoi tot cu 2 autobuze aglomerate, asa-i? Apropos, Boc e primar in Cluj din 2004. In 17 (17!!!!!!) ani, astia nu au avut timp sa faca niste crese. Si daca dl vice primar tot sta in Floresti, sunt curios daca are copii (daca are, sa-i traiasca!) si daca da, atunci cand au fost de cresa / gradinita unde i-a dus la cresa/gradinta si cu ce. Multumesc.

bla-bla
@Maria P.: E vorba de Manastur, asa-i? Cum se face ca noi, care locuim si platim impozite in Cluj, nu prindem locuri la cresele din Cluj, iar parintii care apartin de alta comunitate, Floresti, au locuri? Sunt chiar interesat sa aflu raspunsul la aceasta intrebare. Asa era si cand am avut eu nevoie de cresa. Foarte multi copii din Floresti la cresa. Este o mare anomalie.

oana
@Maria P.:
stai linistita ca dl. Tarcea vorbeste doar pentru altii. si la el in familie sunt mai multe masini si nu se circula cu cu autobuzul niciodata. d-na avocat Ligia, doar cu masina :)

ddd
@bla-bla: raspunsul este : FLOTANT!

oare cum?
@bla-bla: raspuns simplu, l-ati votat pe Boc sa fiti sanatosi

Kyro
Si sa ma duc in concediu nu tot prin centrul Clujului trebe sa o fac?
Astia sunt rupti de realitate ca si Ceausescu...
PS: Ce linie de transport in comun circula in Donath Parc?

Voi ati construit aglomeratia asta!
Voi ati blocat traficul cand ati dat autorizatii de constructii de blocuri pe locurile de parcare lasate de ceausescu in vechile cartiere. In plus au aparut n cartiere in plus fara nicio o noua artera, fara nicio infrastructura si fara cap. Demisia daca ati ramas fara solutii!

bula
sa-m bag ceva in obezul asta si ideiile lui idioate, numai tampiti si si sfatosi in primaria bocului

clujean
@bula: Ai zis lucrurilor pe nume. Daca dansul circula cu autobuzul sau bicicleta/trotineta cum de e supraponderal. Nu prea am vazut obezi circuland pe biciclete sau trotinete.

Ce idiot
Pai si daca am 10 masini tot cu una o sa circul. Problema e ca nu am loc pe drum cu aia 1
Sună ca un caz grav de nevoie urgentă de alegeri anticipate. Un REFERENDUM pentru ca asta să se întîmple - ce spuneți, punem de unul?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.