Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

vineri, 2 iulie 2021

Clujul - un oraș prielnic pentru familiști? Nu s-ar spune

 


Un clujean proaspăt trezit asupra esenței primărașului Boc, i-a adresat o scrisoare plină de ironie. Nu pentru traficul sufocant, ci pentru faptul că nu are loc copila lui în creșă. Poate ca ăsta să fie un lucru bun - în fond, copiii mici au nevoie să petreacă timpul atât de important (cei șapte ani de-acasă), cu părinții lor și nu cu un străin care doar se va asigura că progeniturile nu sîngerează. 

    „Stimate d-le Primar,
Pe această cale doresc să vă anunț că începând cu data de 10.10.2021, veți avea o nouă colegă de birou. La data respectivă, fetița va avea vârsta de 1 an și 11 luni. Este sociabilă, se adaptează ușor la medii noi, la oameni noi, este foarte încântată de activitățile de șantier și posibil să dea o mână de ajutor la emiterea unor noi autorizații de construire pentru creșe și grădinițe în orașul nostru.
Părinții ei au luat decizia ca fiica lor să se alăture echipei dumneavoastră, datorită faptului că, de la aceasta dată, ei vor fi la muncă, bunicii sunt persoane în vârstă, bani de creșă privată nu sunt, iar criteriile de departajare aprobate de administrația locală pentru admiterea la creșă, au situat-o "sub linie". 
Vă felicităm pentru mărirea echipei !!!”

 Răspunsul clujenilor a fost pe măsură - pesemne că micuțului și nu mă refer la copil, îi sunt numărate zile în jilțul de pe Strada Moților.

    BLOC
va dau eu crese peste bot, nu vi rusine nesimtitilor sa cereti asa ceva. Si de-al dracului numa betoane,blocuri,borduri si pavaje o sa vedeti. P.S. imediat veti avea metrou si voua va arde de crese?!

MP
Da pe cine sa dai vina daca nu pe pitic? Nu e normal sa vrei sa dezvolti orasul numa construind blocuri. Oamenii aia care se muta in blocuri o sa aiba copii care au nevoie de crese,scoli parcuri etc. De cand e Boc primar in cartiere exista mai putine parcuri. Ca face parc pe muncii sau nush unde nu e practic. Boc e un mocan prost care de cand o venit mai mult o stricat decat o facut pt cluj. Daca tragi linie iese cu minus.

Marius
Stii cate clase sunt pentru clasa I pregatitoare la Lic. de informatica de pe Calea Turzii? 11 !!!!Niciodata in istoria acestui liceu nu au fost atatea...Stii de unde numarul mare de inscrieri? Feleacu, cartierul Buna Ziua.....stii ce o sa fie dureros? Ca, viitorii elevi, in lipsa claselor vor merge la scoala ,de dupamasa...Si atunci pe cine sa "injuri" ?????? Nu administratia locala in frunte cu Boc?

Cresa si gradi
Mai bine investeste banii in re-re bordurizari si plantare copaci si banci cu wifi si usb.

Ili
@Cresa si gradi: acum se demoleaza cresa Clujana din Piata
1 mai si gradinita noua construita din str Razboieni cartier
Iris , Cluj Napoca , sa faca cineva poze , chiar acum demoleaza ,,,,

MP
@Cresa si gradi: Sa nu uitam de cei 3 mil de euro pt masinute autonome. Numa noi si aprisul ne permitem.

Marius
In lipsa creselor si a gradinitelor nu ai ce face decat sa impui criterii drastice de departajare. Nr. de copii este foarte mare si atunci pentru locurile limitate impui limite cat mai stricte: parintii sa fie la momentul inscrierii copilului, intorsi la munca(din concediu de maternitate/paternitate), daca mai copilul mai are frati sau surori creste punctajul in functie de nr. lor, daca esti clujean sau ai flotant pe Cj si tu esti din Floresti,Apahiada,Feleac,etc., este o departajare foarte corecta deoarece nu mi se pare normal ca un "florestean" , "apahidean" ... sa i-a "fata" unui clujean care e in Cj de "n" ani si tu vii cu un flotant de catva luni...Daca ai cazuri de persoane cu dizabilitati in familie ai punctaj maxim....
in concluzie critteriile de departajare sunt foarte bune la nr. foarte mic de locuri. Problema este la "scumpul" nostru primar care incepe al-5-lea mandat si in loc sa se preocupe de problemele reale si de actualitate ale acestui oras de 5 rahati, se crede Jules Verne si isi inchipuie metrouri , cartiere in care zboara drone....deci in 15 ani ai facut drumurile principale, ai adus 10 tramvaie noi care suna mai tare decat cele second si in care stai in ele la semafor ca mai repede ajungi pe jos si festivaluri cate vrei...15 ani! E dureros sa nu ai inca o centura ocolitoare, sa nu ai parcari, sa nu ai locuri la crese, scoli in cartierele noi aparute in care tot tu ca primar ai dat autorizatie, sa ai angajati la primarie si in administratia locala care nu isi fac treaba si mai vb. si urat la ghiseie cand ii intrebi lucruri pe care ei ar trebui sa le stie si sa le faca. 15 ani in care a distrus un oras boem , cu autorizatii de constructie in orice coltisor si petec de pamant fara sa tii cont de nimic.
Dar tinand cont de procentul cu care a fost reales "stimabilul" nostru primar, nu cred ca cele scrise de mine mai sus, intereseza marea masa a orasului....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.