Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

vineri, 29 noiembrie 2019

A înebunit primarul? Clujenii cred că da.

Ultima găselniță a primarului Clujului, i-a făcut pe unii clujeni să se întrebe dacă Dl. Boc nu suferă de vre-o maladie mintală, sau dacă nu cumva fumează etnobotanice!  Care-i găselnița? Țineți-vă bine:

Autobuze fără șofer! 

Adică în orașul și așa sufocat, tu vrei să introduci niște chestii care transportă 10 oameni și care se târăsc cu 10-15 km/h, în plin centrul Clujului și care mai și costă cât un autobuz normal, ne-constrâns de limitările tehnologiei wireless, din care cel mai important factor de siguranță, șoferul, este eliminat. 
Vedeți cât de "bine" funcționează tehnologia aceasta la case cu mult mai mari, adică la vestita mașină 100% electrică și "smart", numită nu înțeleg de ce "Tesla", pentru că Nikola Tesla a fost un om cu adevărat deștept:





Primăria Cluj-Napoca va organiza cât de curând licitația pentru cumpărarea de autobuze autonome, după ce va fi semnat un parteneriat cu Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, pentru efectuarea caietului de sarcini și documentația. 
Șeful Direcției de Dezvoltare Locală din Primăria Cluj-Napoca, Ovidiu Cîmpean, a spus că specialiștii de la Universitatea Tehnică vor recomanda autobuzul ce trebuie cumpărat. 
”Autobuzele autonome sunt dotate cu tehnologie care recunoaște toate semnele de circulație, trecerile de pietoni, celelalte autoturisme, bicicliștii, pietonii, dar și alte obstacole care pot să apară, astfel încât să aibă o siguranță foarte mare în trafic. Lucrăm la proiect de la începutul acestui an, am testat ideea în mai multe grupuri de lucru și am ajuns în această fază, de a semna un parteneriat cu Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, pentru a avea, începând de anul viitor, un autobuz autonom care să circule în municipiu”, a mai spus Ovidiu Cîmpean, conform Radio Cluj.


V-ați urca într-o coșmelie 5G pe roți care sigur va trece peste pietoni - ați vrea să vă aflați în calea unui "e-Boc" dezlănțuit peste Cluj? 



E domnul Boc în toate mințile? Să aflăm părerile clujenilor.


Punct
Cea mai cretina administratie locala. Orasul se afunda in rahat iar opulentii de ei dau bani pe autobuze fara sofer care de siguranta vor avea soferi.
#clujeniprosti

Fix ****
.... Da pe finuțul Tișe la-ți auzit? Vrea să construiască un aeroport nou și asta în condițiile în care el nu este în stare să asfalteze și să repare niște drumuri județene.

Pacoste
Ce pacoste pe capul clujenilor, un Primar, 2 vice si un manager city alaturi de CL si o groaza de directori, sefi de servicii, directii, birouri care tin isonul unui bolnav psihic schizoid si paranoic. Asta in timp ce Clujul e blocat de traficul prost dirijat, lipsa centura, infrastructura, pasaje, pasarele, strazi netrasate sau trasate prost, sterse, semafoare necorelate, stradute blocate si lipsa parkinguri, intrarile in oras sugrumate de lipsa pasaje, cozi la bariere ca deh, trece trenul, ca pe vremea primelor trenuri cu aburi, transport local nefunctional cu toate benzile dedicate si nededicate, aglomerate, sistem smart tiketing nefunctional. Nu cu asa ceva se va rezolva problema, aruncati cu banii clujenilor aiurea in loc sa faceti ceva util. Sper ca de la anul sa fiti aruncati la lada de gunoi, sunteti o pata murdara pe obrazul Clujului, sa va fie rusine!

BOC-POC
@Pacoste: Subscriu,bine punctat!!!

BOC-POC
Se aud zvonuri cum ca podul de pe Portelanului va fi deschis masinilor nicidecum copiilor care merg la scoala pe un pod subred din lemn in prag de iarna.Din pacate am vazut oameni cu handicap care locuiesc in zona si se chinuie vai de mama lor sa urce pe acel podet.Bravo PRIMARIE !!! Bravo Boc !!! Sunteti niste nemernici.

.....
@BOC-POC: Corect. Pe podul acela trec sute de copii să ajungă la stație în Piața 1 Mai. Oricum Piticul a uitat demult de cartierul Iris doar la eliberarea autorizațiilor de construcții blocuri își mai aduce aminte de el. În rest spațiile verzi în timpul verii arată că o junglă cu peturi și mizerii peste tot. Iarna cu zăpadă trebuie să suni la Brantner să vină să-ți curețe strada.

QED et QEF
Autobuz (mini duba) autonom:
in Viena: https://www.youtube.com/watch?v=8Pbgh1PbcNM
in Lyon: https://www.youtube.com/watch?v=5JHm_NJq2HI
in Paris: https://www.youtube.com/watch?v=weDwzjsgKj0
in Sion: https://www.youtube.com/watch?v=IRtZrT_qDnw
Autobuzele astea circula in zone rezidentiale sau zone fara trafic intens.
Nu stiu unde ar putea circula la noi in Cluj, fiindca ar bloca tot traficul cu viteza lor redusa.
La pretul de 250.000-350.000 euro bucata, e enorm de scump ptr un oras ca si al nostru.
Va veni si clipa cand masinile vor fi autonome, dar inca nu e momentul, mai ales nu e momentul pentru a face experimente pe clujeni.
Daca tot se vor experimente, ar trebui incercat un experiment cu unda verde la semafoare, cu gurile de canal scoase in afara carosabilului, cu marcaje vizibile, fara gropi, astfel incat conducatorii auto sa poata privi in fata si sa circule fluent, nu sa stea cu ochii pe asfalt la 5 metri in fata masinii ca sa nu ia o groapa sau un canal.

In Cluj-Napoca trebuie sa stai cu ochii pe asfalt sa nu iei gropile si canalele, nu la masina din fata, nu la semafor, nu la 50 de metri in fata ca sa fi preventiv si sa observi din timp pietonii care se angajeaza in traversare.
Data viitoare cand urcati la volan, amintiti-va ce am scris, si incercati sa constientizati unde va uitati mai des, la traficul din jurul vostru, sau la asfalt la 5 metri in fata masinii ca sa nu luati gropi si canale.
In alte tari esti lejer la volan, te uiti in jurul tau, vezi arhitectura cladirilor, vezi din timp pietonii, semafoarele, indicatoarele. La noi ai privirea pironita pe asfaltul din fata masinii, esti focalizat pe o pata de asfalt din fata ta. E exact ca si cand ai sta pe telefon si nu ai vedea nimic in jurul tau.
Hai sa facem un experiment cu unda verde, o centura, eventual un tunel pe sub centru, chestii din astea palpabile care dau rezultate imediat, nu autobuze autonome.
Cand sari peste pasi importanti in fluidizarea traficului, nu esti vizionar, esti doar un mascarici care ii imita pe altii fara sa vezi problemele stringente.

Criculae
Somesul e navigabil, tunele avem sub Feleac, sub Marasti so sub Manastur, parkinguri langa fiecate bloc, hoti si cersetori nu avem, orasul e curat ca lacrima. Deci hai sa stricam un milion de euro pe 4 masini care pot transporta cate 10 oameni odata pe trasee scurte si simple.
Si ma vorbeste despre prostile PSD-ului. Piticule, esti mai tampit ca psdistii.

Cosasu
Trag in ideile lui cosasu din Rachtele.Mai bine ar face drumurile ca toate-s ondulate

Desteptul national
De ce trebuie sa copiem noi toate tâmpeniile de la alții? Sau defapt nu copiem nimic ci suntem noi cei puși sa testeze? Sa se întâmple nenorocirile la noi

Nebunie
Masinile fara sofer sunt interzise acolo unde au fost testate din cauza accidentelor grave produse (chiar mortale) si a riscului de a nu reactiona corespunzator la o noua situate cu care calculatorul nu este "invatat". Devenim cobai. Platim niste SF uri inutile in loc sa facem ceva concret pentru transportul din Cluj.
Hei Primarie! Cand incepe activitatea la pasajul Taietura Turcului? Si cand e gata?
Acestea sunt adevarate provocari, nu cheltuieli inutile.

Ghandi
Acuma sincer eu cred că Piticul fumează legale și colac peste pupăză mai are și susținători aurolaci care îl cred. Schimbă măi dealerul ca are marfă proastă. Acum nu demult te plângeai că fondurile către Cluj Napoca sunt blocate de vreo 4 ani și nu poți face nimic, iar acum cheltuiești 350 000 pe un fâs de-al tău care nu o să ajute cu nimic locuitorii acestui oraș. Oare cât vă mai rabdă pământul în așa zisă clădire al primăriei Cluj-Napoca nenorociților?

Kyro
Boc se plange ca nu are buget pentru nimic util, gen centura, dar cumpara porcarii de genul asta, masini electrice la comunitari si alte avioane fara sens...

Antonia
Nu-i Boc cel mai tare din parcare?
Nu sta EL cel mai bine de-acasă?
Cine face și desface?
Gasca mereu nu tace.
Doamne fa-i sa crape.
Roboțelul primăriei ne urează


Tu fetas
De ce anume trebuie sa dam atatia bani pe un rahat de semi-microbuz? Cu banii astia poti cumpara doua autobuze adevarate care pot umbla oriunde e nevoie nu doar "pe trasee scurte fara complicatii".

Calin
Inca un cadou facut de tovarashu Boc prietenilor de la UTCN pentru un studiu inutil. Legislatia din Romania nu permite circulatia vehiculelor fara sofer pe drumurile publice. Probabil ca autobuzele autonome achizitionate vor circula prin curtea Universitatii...

lasapa
@Calin: tu sa te duci inapoi la sapa. Lasa-ne pe noi sa evoluam.

fifi
@Calin: nu mai de asta avem nevoie ?/,sunt bani aruncati ,mai bine ar cumpara ceva pt spitale,, masini de salvare ..etc

Boc nu a mintit
Primul pas catre Clujul galactic si Orasul Viitorului, pe bune.

Tamas
Idiotul Boc arunca banii prin geam! Unde sunt centurile orasului, parkinguri etc.

Numai fantasmele lui boc se pot indeplini !!!!!!!!!! 

BOC-POC
Alo primaria !!! N-avem centura si voi visati la autobuze fara sofer? Incompetenta a ajuns la varf,nu degeaba arata orasul asta cum arata.

Oameni buni,  spunea un înțelept că toți candidații la funcții publice ar trebui testați psihologic înainte de alegeri, iar apoi periodic. Se vede că are dreptate. Grandomania etalată pe un fond de complexe de inferioritate, duce la adevărate dezastre. Cum facem ca să identificăm un candidat serios și întreg la cap pentru alegerile de la anul?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.