Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

vineri, 30 august 2019

Clujul "SMART", sau cum să duci morcovul înaintea măgarului

Aceasta e cea mai bună reprezentare a poziției în care ne aflăm noi Clujenii, acum:



Iar piticania cu care suntem năpăstuiți, se află călare pe spatele bietului măgar veșnic mânat de promisiuni mincinoase.


Boc montează radare fixe prin Cluj-Napoca

Emil Boc le-a declarat război vitezomanilor și va monta radare fixe prin Cluj-Napoca.
Primarul a sesizat Poliția Rutieră și așteaptă acum să se monteze radarele. 
Lucrurile vor fi discutate în comisia de circulație de la Primăria Cluj-Napoca, unde sunt și prezenți și cei din conducerea Poliției Cluj. ”Știm unde sunt cele mai multe accidente și vom monta radare fixe. Lucrurile se vor implementa din această toamnă”, a precizat Boc la o emisiune radio.
Câteva străzi pe care vitezomanii vor fi vânați sunt ”Observatorului, pe Frunzișului, pe Slănic, pe Dorobanților sunt radare fixe”. 
Această discuție s-a mai purtat de multe ori în ultimii ani, dar până acum nu s-a făcut nimic.
Primarul Emil Boc nu a explicat ce modificare a legislației a făcut posibilă acum amplasarea de radare fixe.

Iar Vocea Clujului strigă în fața propaganistului UTC-ist:


Kkkk 

Boc si radarul să-l pună dimineață pe calea Floresti ....Asta se intampla cand lumea votează un om ajuns mare din greșală.


Vio 

Boc a declarat razboi tuturor soferilor. Parcari desfiintate, strazi inchise sau stramtate, lipsa de strazi noi, a inventat unda rosie (aici il bate la scor si pe Chuck Norris) si cate altele!


Soferiu acum 4 ore

Un om total depasit si cu doagele lipsa din capatana aia disproportionata, fata de corpul mic si indesat. De ca nu-ti vezi matale de dreptul Constitutiei, mai aburesti cativa studenti prostani, le mai spui cum a fost pe la Silicone Veeley si New York, la Victoriei, la Merkel in cerdac si memorii despre cel mai slab Premier al Romaniei din toate timpurile, adica autobiografia unui taranus ambitios care si-a depadsit conditia si s-a trezit fara voia lui in lumi prea inalte. 

Du-te bha si bate coasa, nu mai schingiui orasul , de om neblejnic si incompetent, nebun de legat! Te du pe Dorobantilor si vezi 7 semafoare necorelate, le faci pe toate 7 de la Tribunal la Mihali, nu mai vorbesc de Cipariu, de Polivalenta, de tot orasul e un dezastru cu smartul tau rahat. Fa un bine si du-te naibii!


QED et QEF acum 6 ore

In Germania, cu siguranta si in alte tari, exista unda verde la semafoare, cu senzori pentru limita de viteza. 

Luam de exemplu, o strada ca Dorobantilor, cu multe semafoare: 

Noaptea, semafoarele stau tot timpul pe verde. 
Cand o masina se apropie si are peste 70 km/h, semaforul se face rosu. 
Daca masina incetineste sub 70 km/h, semaforul se face din nou verde. 
Nemtii au obraz, in unele zone mai necirculate au setat senzorii ptr viteza pana la 70 km/h, desi ii puteau seta ptr viteza de 50 km/h. 
Pur si simplu, mergi cu masina, semaforul “vede” ca ai peste 70 km/h, si se face rosu. 
Tu vazand ca s-a facut rosu, incetinesti. 
Cand ai ajuns la o viteza sub 70 km/h, semaforul “vede” ca circuli legal si se face verde. 
In felul asta esti nevoit sa pastrezi o viteza decenta, trecand astfel prin tot orasul pe unda verde. 
Pe langa asta, oamenii se si autoeduca. 
Daca cateva masini circula cu 50-60-70 km/h, iar tu mergi cu peste 70 km/h si se face rosu, in timp ce stai la semafor toti se uita la tine, simti privirile atintite spre tine, fiindca toti stiu ca din cauza ta s-a facut rosu si sunt nevoiti sa stea la semafor. 
De asemenea, primesc verde strazile pe care sunt mai multe masini. 
Sau daca de exemplu, de pe o strada laterala vine o masina mare, gen camion, betoniera, se face rosu la celelalate semafoare si se da verde strazii de pe care vine masina de mare tonaj. De ce? Fiindca poluarea cea mai mare este atunci cand o masina pleaca de pe loc, atunci se arde cel mai mult carburant. De ce sa opresti pe loc un camion cand ii poti da verde si sa treaca linistit la o viteza decenta la care nu polueaza excesiv? Dai verde la camion si ai rezolvat problema. 
Alea sunt strazi smart, nu strazile la care viseaza Boc si despre care face propaganda sa-l voteze spalatii pe creier. 
Pe alte strazi semafoarele stau pe rosu si se fac verde cand masinile se apropie cu o viteza legala. In functie de zone, viteza e stabilita la 50-60-70 km/h. 
Uite un exemplu concret: 

Boc! Mai du-te si prin alte tari si vezi civilizatie adevarata. Dar du-te si condu, beleste ochii la chestiile tehnice. Daca te duci sa mananci in restaurante de lux si sa te distrezi, nu vezi detaliile tehnice. Du-te si beleste ochii la solutii de tot felul, si o sa inveti o gramada. 

Boc! Inainte sa amplasezi radare, fa unda verde cu semafoare inteligente. 

Daca amplasezi radare, cresti poluarea in oras, bai “inteligentule”! 

Luam exemplu o strada cu semafoare si radar: 

Vine o masina, stie ca este radar, incetineste la viteza legala, trece de radar, vede semaforul din departare pe verde, accelereaza (deci polueaza) sa prinda verdele, semaforul se face rosu, masina opreste, apoi cand se face verde, porneste din nou (deci polueaza iar). 

Daca ar fi unda verde cu 50-60-70 km/h, masina ar merge constant, nu ar fi nevoita sa tot accelereze si sa polueze. 

Daca ar fi unda verde cu semafoare inteligente, nu ar mai fi nevoie de radar. 

Daca zilnic, mii de masini accelereaza/polueaza dupa ce trec de radar, apoi prind rosu la semafor, si accelereaza din nou, deci polueaza din nou cand e verde, va fi mai mare poluarea in oras. 
Daca ar fi unda verde, masinile ar circula fluent, fara accelerari si poluare excesiva. 
Toate masurile pe care le-ai luat pana acum, au fost facute fara cap, din cauza masurilor se polueaza excesiv. 
Daca pui bumpere pe fiecare straduta, poluezi, “inteligentule”! 
Daca o masina franeaza si accelereaza din cauza gropilor si canalelor, apoi franeaza si accelereaza din cauza bumperelor, polueaza excesiv. 
Pune bumperele cand strazile sunt nivelate ca sticla, iar atunci masina va polua plecand de pe loc doar in zona unde e bumperul, in caz contrar va polua franand si accelerand la fiecare groapa si canal si bumper. 
Pe o singura strada, o masina accelereaza de cate ori dupa ce a fost nevoita sa incetineasca din cauza gropilor si canalelor, deci polueaza excesiv. 
Daca mai pui si bumper, va mai polua excesiv inca o data dupa ce a incetinit sa treaca peste bumper. 
Daca strada ar fi neteda, masina ar polua o singura data, dupa ce trece de bumper si accelereaza. 
Boc, esti cel mai incompetent primar dintre toti primarii oraselor europene. Te-ai inconjurat numai de incompetenti pupincuristi pe toate posturile si functiile din primarie. 
Pentru ignorantii care voteaza un incompetent: 

puneti-va afisajul pe consumul instant la masina. Veti vedea cum creste consumul de fiecare data cand accelerati dupa ce ati incetinit din cauza unei gropi, din cauza unui canal sau din cauza unei lucrari. Veti vedea cum creste consumul de fiecare data cand accelerati dupa ce incetiniti sa faceti loc altei masini care trece pe o strada pe care altii au parcat aiurea si primaria nu ridica autoturismele, etc. Toate cifrele alea ale consumului instant, inmultite cu mii de masini, cu mii de accelerari si plecari de pe loc din cauza motivelor aratate mai sus, duc la poluare excesiva. 

Boc, exemplu clar de incompetenta: noaptea, ora 2, stam ca prostii si ne uitam cum se face verde la autobuze, desi autobuzele nu circula. Adevarat, nu stam mult, dar secundele alea conteaza. Masini care stau degeaba si ard combustibil cand e verde la autobuze desi nu circula autobuze, iar ciclul asta se repeta la fiecare cateva minute, zi de zi, 365 zile pe an, contribuie la poluare. Era greu sa opreasca cineva verdele la autobuze cand acestea nu circula? Incompetenti ca in primaria Cluj-Napoca nu exista nicaieri in Europa! 

Vorbesti despre oras smart cand nu esti in stare nici macar sa opresti semafoarele autobuzelor noaptea?! 



Jermania 

@QED et QEF: Undei Jermania si unde-s besinile Bocului? Nu a fost in stare sa asigure colectarea gunoiului , sa faca o circulatie cat de cat decanta, centura Metro..., pasaje lipsa, stam in trafic si inhalam noxe in autobuze, masini, pietoni din cauza unui nemernic cu toata gasca aia penala de la Primarie. 
Hai sa amendam, sa distrugem taximetria, peste o saptamana incepe scoala, apoi dezastru dimineata, cand vin studentii e jalea de pe lume, da-on aia masii de treaba de zeci de ani nimeni nu face nimica. Te doare poowla cand auzi de metrou si de smartureile ploii. 
Jos cu toata trupa asta de cabotini!


sursa: StirideCluj




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.