Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

sâmbătă, 16 noiembrie 2019

Spitalele ruină ale Clujului - oraș universitar, sau batjocura unor nenorociți?

Ce-i cu carcasa asta decrepită care zace la marginea Clujului de atâția ani - asta-i ce merităm noi cetățenii acestui oraș universitar?

Asta e ce îți dorești pentru copiii tăi dragă clujene, fie că va fi vre-odată spital, fie sediul Academiei de muzică precum susține onor-primăria Cluj?



Evident, nu aparțin toate spitalele de primăria Cluj, dar cele relativ nou construite, a căror carcasă putrezește sub ploi și zăpezi, sau starea execrabilă a celor existente care chiar puteau fi îmbunătățite cu bani de la guvernul central al cărui Prim Ministru a fost însuși trepădușul controlat de proxeneții politici ai mafiei penti, constituie o stare de lucruri pe care nu  trebuie să o mai suferim, înafara cazului în care suntem un oraș de masochiști:


Spitalul ruină din Mănăștur devine sediul Academiei de Muzică. Adevăr sau iarăși promisiuni electorale?


Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că ruina din capătul cartierului Mănăștur, unde trebuia să funcționeze Spitalul de Urgență din Cluj, va fi transformată în viitorul sediu al Academiei de Muzică din Cluj.
Avem o veste extrem de bună pentru întreaga noastră comunitate, primul proiect pe care ministrul dezvoltării l-a deblocat pentru Cluj-Napoca este alocarea de fonduri pentru clădirea din capătul cartierului Mănăștur. Academia de Muzică Gheorghe Dima va primi banii necesari pentru a-și face acolo un sediu performant, în care să-și desfășoare activitatea”, a declarat Dan Tarcea, la Radio Cluj.
Despre clădirea aflată în ruină de peste 25 de ani au vorbit pe rând cei de la Primăria Cluj-Napoca și cei de la Consiliul Județean Cluj, promițând de-a lungul anilor diverse întrebuințări. 
E rândul lui Dan Tarcea să promită acum o soluție, care nu este ieftină, amenajarea unui sediu pentru Academia de Muzică va costa 35 de milioane de euro.
În acest moment banii sunt puși la dispoziție pentru începerea lucrărilor. Este o consultare publică, o procedură prealabilă pentru alocarea banilor, consultarea se face pe site -ul Ministerului Dezvoltării. De acest proiect se va ocupa conducerea Academiei de Muzică. Proiectul este al lor, ei îl vor pune în practică. Este vorba de o sumă de 166 de milioane de lei, care a fost disponibilizată pentru această clădire”, a mai spus Tarcea.
Lucrarea va fi făcută prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, care va finanța 95% din investiție.
În clădirea ruină vor fi amenajate săli de curs și de repetiții, birouri ale profesorilor, ateliere de reparații și întreținere precum și o sală de sport, de care vor beneficia studenții, masteranzii și doctoranzii Academiei de Muzică Gheorghe Dima, mai anunță Radio Cluj.

Iar Vocea Clujului răspunde:

asdasdasd

Asta e respectul lor fata de muzicieni in orasul asta de manelisti. Trimiteti tinerii intr-o ruina, care nici macar nu a fost conceputa sa fie o academie de muzica. 

Va dati seama cum vor suna salile de acolo, nefiind gandite pentru muzica? La fel cum suna si la liceul de muzica, un fost liceu industrial... 

Mai urmeaza sa faceti si filarmonica din gara mica si suntem cei mai tari. 5 stele, ce sa mai vorbim?

Poka
Inspectoratul de Stat in Constructii da aviz pentru ruina asta ramasa de la Funar Ghiuri?Trebuia demolata de mult este infect si periculos.
Parcea harcea
Cititi articolul, Primaria nu are nimica , nici de dat nici de luat. Eventual cladirea unde e in prezent. Lucrarea e facuta de la Min. Dez si surse din exterior. Scapa si Primaria de sursa aia de infectie inundata si care se surpa. Dar daca tot te-ai bagat in zeama, Bey Efendy Parcea, ai facurt un Puz si Pug? Oare se demoleaza sau se peticeste? Ca e al cui oare? Cons jud, Primarie? Ori matale bei in timpul serviciului si confunzi parcarea 21 Dec cu Buciumul mocanului?
DSP
Ce frumos lucru, probabil la Dallas pe rampa va fi noul spital de urgenta si la Tower academia galactica SF la care rector va fi domnu R2-D2 primaru Clujului.

Sursa: StirideCluj 









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.