Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

luni, 30 august 2021

Primăria ne dă avioane - cum să îți bați joc de clujeni, în vreme ce pretinzi că îi reprezinți

 Sub acoperirea unei "dezbateri cetățenești" despre mobilitatea în Cluj-Napoca, instituția călărită și împânzită de Boc cu toate rubedeniile și leatul lor, ne trage gluga peste ochi nouă celor care mai așteptam în mod naiv, o centură, de ce nu două, parcări la marginea orașului, piste de biciclete clare și congruente.. nimic prea "smart", prea intangibil, prea eluziv. Nu postez vreo imagine cu un metrou al altora, pentru că clar, noi nu îl vom avea, nici că am avea nevoie de așa ceva la un oraș mic și denivelat ca Clujul. 

MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA, în calitate de titular, anunţă publicul interesat asupra organizării ședinței de dezbatere publică a alternativei finale pentru planul „PLAN URBANISTIC ZONAL și studiu de fezabilitate pentru proiectul: ”TREN METROPOLITAN GILĂU – FLOREȘTI – CLUJ-NAPOCA – BACIU – APAHIDA – JUCU – BONȚIDA” - ETAPA I a sistemului de transport metropolitan Cluj Magistrala 1 de metrou și tren metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea - Componenta 1. 

 Mno, e evident că astea-s numai praf în ochi, pentru a... să lăsăm mai bine vocea clujenilor ne-aburiți s-o spună:

dar unde e autobuzul smart care nu necesita sofer dar va avea totusi unul ,care doar va supraveghea si care costa cat 2 statii de metrou, cu magazine si marfa cu tot? Mai desteptati-va mai oameni buni, asta jeg de Boc chiar trogloditi ne considera. Ati fost prosti ca si gardul, amu va ajuns cutitul la os, sa vedeti cum va fi din 13 septembrie sau cireasa de pe tort din octombrie cand vin inca 20k masini.

Inainte sa propuna spre dezbatere problema metroului ar trebui sa ne dovedeasca noua, clujenilor, ca e in stare sa faca o pista de biciclete. Sa precizam: fara intreruperi, fara obstacole, fara gropi, fara a trece printre oamenii care asteapta in statia de autobus, cu semnalizari clare si pentru cei care nu detin carnet de conducere auto. Daca reuseste sa faca asta, hai ca venim si la smecheria cu metroul. Da' nu cred ...

@Cipri: ha, ha, ai așteptări cu totul nerealiste! Încetinim, avertizăm cu soneria, facem slalom, evităm, ne luăm viața în mînă prin trafic, ăsta e adevăratul Cluj condus de un pitic incompetent și șpăgar. De centură nici nu mai zic..

De banii aia ar putea dezvolta infrastructura rutiera, sa faca parkinguri peste tot pe unde trebuie, sa largeasca strazi, sa faca strazi noi, pasaje pentru pietoni pe sub marile bulevarde, etc. etc.
In societatea moderna, fiecare om isi doreste aibe mobilitate cat mai mare in conditile preferate si asta inseamna autovehicul personal.
Dar dece 
sa promiti ceva cu adevarat folositor cand poti pierde vremea cu proiecte de astea care nu au nici cap si coada, pentru cati dintre Clujeni se va potrivii traseul si programul metroului ?! 5-10% ?!

@Marius G.: asta inchide un centru mai tot impul gol, care nu atrage pe nimeni ca nu are ce oferi

o noua fumigena marca pitic mincinos. se stie clar ca nimeni nu va finanata metroul deoarece este un cost imens pentru orice buget, chiar si al UE. Dar minciuna e mare. Asa ca nu mai asteptati centura sau inel de ocolire, ca oricum "se baga metrou".

Nu îndrăznește piticul și cu mafioții lui s-o organizeze cu participarea fizică a cetățenilor, că s-ar lăsa cu fuga lor rușinoasă pe ușa din spate. Așa, totul va fi controlat de la centru și narațiunea mafioților va prevala. 

"formala pentru ca asa cere legea" deci un fel "ziceti voi ce vreti ca noi stim deja cine va incasa banii".
Daca nu au putut face un rahat de pod de 7 metrii peste Nadas in 5 ani la Clujana cam cati bani o sa sifoneze aiurea in metrou?

vrem statie si in feleac, buna ziua, zorilor si cetatuie

Țâganii din Bonțida și Jucu abea așteaptă ca să cerșească la metro.

@bula: Si prin ce mecanisme iti imaginezi ca ar putea un metrou sa urce pe Zorilor, Feleac sau Cetatuie ?
Diferentele de nivel intre zonele orasului reprezinta un bun argument pentru care un metrou nu isi are rostul.

@Marius G.: tras de otobusu electric si impins de piticu atomic dupa doza 15 cand o sa devina Zeu


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.