Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

miercuri, 11 august 2021

Dacă nu-i TIFF, este Electric Castle - orice, numai să nu ne bucurăm de tihna de odinioară a Clujului

Nici nu s-a încheiat bine confiscarea Pieței Unirii în folosul TIFF, că deh, lumea are nevoie de "artă" homo, că Boc a tansferat folosința spațiului public al clujenilor către o altă firmă de casă, evident fără nici un avantaj pecuniar personal. 😏


Astfel, aflăm oripilați că începe "electric castle", care judecînd după nume trebuia să aibă loc într-un castel ocupat de un fost grof, nu îmi mai amintesc cum îl chema și nici că ar conta prea mult. Dar care e numele organizației care îi comandă piticului să rechiziționeze Piața Unirii după pofta ei? Evident, în interesul public..

 


FESTIVAL TICKETS MANAGEMENT S.R.L.

Batjocură pe față - domeniul public de care ar trebui să ne bucurăm cu toții, e transformat într-unul în care numai dacă plătești bani grei ai voie. 

Eșecul EC de la Bonțida, i-a făcut pe organizatori să se sprijine pe pitic, astfel încât acum centrul Clujului e confiscat de către niște privați cu sediul pe Str. Piezișă care vor face praf liniștea celor care locuiesc în centru și asalta întreg orașul cu bubuituri de bass. 

Dar nu e vina lor pentru că vor să scoată un ban, ci a celui care se face preș pentru interesele privaților, de la dezvoltatori imobiliari, pînă la trepăduși festivalieri de drogotecă, în dauna cetățenilor urbei noastre. 

Acum cică miroase la greu a marijuana în Parcul Cetățuie și a urină în ganguri, dar asta era de așteptat. Mă miră faptul că batjocura lui Boc încă merge înainte nesancționată de noi. Bine, veți spune și ce putem noi face? 

E mult mai simplu decît credem: în loc să criticăm situația pe forumuri, punem de-un referendum pentru alegeri anticipate toamna asta, apoi selectăm atent un candidat. Aproape oricine ar fi mai bun decît prezentul, cu condiția să îi pese de oraș. Ce ziceți?

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.