Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

sâmbătă, 26 iunie 2021

Plopii care nu mai sunt - Clujul, oraș distrus sub Boc. Alegeri anticipate, ne spune ceva?

 


Întrebasem mai demult pe șeful unei echipe care se ocupă cu defrișări cît ar costa să taie un copac aflat pe un teren proprietate personală. S-a uitat la situație și mi-a spus "pentru ca să-l putem tăia, trebuie mai întâi autorizație de la primărie, chiar dacă e pe proprietate privată". Am renunțat. Asta-i ce se întâmplă atunci când ești un "cetățean de rînd", vorba lui Boc.

Dacă în schimb ești un cetățean mai egal decît ceilalți, faci ce vrei tu, cînd vrei tu. De exemplu, tragi un bloc între alte blocuri și tai ca-n codru, doborînd plopii de pe Alea Plopilor (ce glumă tristă..) la doar o zi după obținerea unei autorizații de la, țineți-vă bine, Ocolul Silvic Cluj! Primăria și Garda de Mediu nu au fost sesizate decît de către cetățeni și de publicația locală StirideCluj, fără a face altceva decît să constate evenimentul.

Garda de Mediu Cluj nu se deplasează la tăieri de copaci. Nu e suficient de grav
Comisarul șef al Gărzii de Mediu Cluj este Viorel Pleșa (PNL), a declarat pentru Știti de Cluj că nu are personal pentru a-l trimite, deoarece instituția se ocupă numai de accidentele de mediu. ”Noi nu avem oameni să trimitem pentru că ne ocupăm de lucruri mai grave. Acolo trebuie să meargă inspectorii de mediu de la Primăria Cluj-Napoca. I-am spus doamnei care a sunat să se reclame, faptul că trebuie să sune la Primărie. 
Pentru acele tăieri trebuie să fie autorizație de la Primăria Cluj-Napoca, dacă este domeniul privat. Dară este unul public, trebuie autorizație de tăiere și de la Agenția de Protecție a Mediului Cluj”, a declarat Pleșa.
Acesta a fost numit în funcție în 2020, dar a mai ocupat în trecut această funcție. Înainte de anul 2020, el a fost angajat al Primăriei Cluj-Napoca, la conducerea Direcției de Ecologie Urbană și Spații Verzi. 
Știri de Cluj l-a sesizat pe primarul Emil Boc despre acest caz, dar acesta nu a răspuns. Biroul de presă al Primăriei Cluj-Napoca a anunțat că verifică lucrurile. 
Un alt clujean a luat atitudine și susține că a fost amenințat. ”În parcul Rozelor se rade tot, prioritate sunt blocurile! Respirați aer curat dragi Clujeni. Am fost și amenințat. Dar vom avea metrou și nu dorim oxigen”, a spus acesta. 
Acum e prea târziu pentru plopii cu pricina, dar poate nu și prea târziu pentru a realiza că trăim sub o administrație locală profund coruptă, care sub un primar nou și competent se cere epurată de șpăgari, leneși și indolenți. Reacția clujenilor a fost extrem de dură - o chestie "mică" precum aceasta, va răsturna proverbiala căruță:

cristi

Nu se mai termina cu acesti "constructori" ce fac legea in oras, Clujul o sa ajunga un oras plin de blocuri aiurea si spatii verzi zero. Rusine cui da autorizatii de asa ceva. Suntem ultimii in Europa si vom fi mai departe. Clujul este numai dat cu spoiala ca in rest ii dezastru in interior. Orasul arata mai bine in anii 70.


HAHA

Traiasca domnul BLOC ca tare frumos oras avem !!


Aproximativ pe când vă autosesizați ?

Faceți că dormiți și un oraș întreg este acaparat de bandiți pitici .


Cluj

Moșu pic e omul SERVICIILOR, deci poate orice. Secu e fix pix față de ce e acum,cică democrație!!!!


Clujeanul%

E defrisare totala.la momentul asta sunt taiati ultimi plopi.incredibil


salanta

APOSTOAIE E PRIETENUL LUI,verificati firmele lui și vedeți asociații


Postacul neutru

NU va mai tot mirati,stie tot norodul,Clujul e cel mai corupt oras din tara. A fost pe locul 3,  dupa Bucuresti si Constanta, dar acolo s-a miscat cite ceva, Mazare a fugit in tarile calde, in capitala lumea a schimbat primarul.


ADN

Foarte interesant

In data de 22.06.2021 a primit autorizație pentru tăiere .

In 23.06.2021 deja s-a apucat de treaba .

Mai SILENZIO TU AI FOST 100 % ca se va semna acel act .

Acum mai trebuie sa aflam numai ora la care au semnat bandiții tăierea plopilor. Cum te poți tu organiza in câteva ore pentru o lucrare de o asemenea anvergura ?

Dar de ce ne miram ?

Pe Oașului și pe Traian apartamentele deja erau puse spre vânzare fără sa dețină firma SOLAER autorizație de construcție . Noi credem ca aceste firme știu si ora si ziua la care vor fi semnate Autorizațiile .



Postacul neutru

Asa ne trebuie.Iarasi ati votat shleata....?!


Garda de mediu se ocupa doar de lucruri grave, cum ar fi luatul spagii pentru a inchide ochii si a da tot felul de hartii ilegale.

Domnu' Plesa, ce masuri ai luat in ultimii 5 ani pentru a reduce poluarea, de exemplu de pe raul Somes? Ati investigat depozitele ilegale de gunoi din spatele aeroportului? Ceva... ati facut sa justificati salariul de 18 000 de lei pe luna?


@ : Salariu in Romania


Activist civic

Jos plopii!! Orasul e pentru bloace nu pentru copaci.


bula

@Activist civic: vorba nesimtitului de buoc, noi facem parcuri nu bloace, parcuri de bloace cred ca a vrut sa zica


dada

@nu mai e plopilor schimbati numele:

Strada coruptiei din Cluj

Strada fara plopi

Strada blocuri de 10 etaje in parc

Strada blocuri imense intre case


Gigi

Ce noroc pe clujeni ca primaria nu e PSD-ista ca trebuiau sa iasa la protest impotriva coruptiei la 35 grade


bula

@Gigi: nasol moment, cred ca-s tristi


mihai

asa e condusa tara. totul se bazeaza pe cunostiinte si impins banuti.


Clujean%

Domn primar taie la Rachitele copaci care ia plantat mata si ….tau Jigoddiieee!!!


Sergiu

Mana pe mana se spala. Imputitu ala ne spune ca garda de mediu nu se ocupa de taieri ilegale?? Ce jigodii ordinare!!


Tica

Nu mai votati dracului Boc si PNL! Va tot masturbati ca a facut centrul frumos, de parca nu mergi in multe orase si fac centru frumos, ca acolo pune botul tot prostul ca ia oras frumos avem.


Cand is cartiere noi intregi cu trotuare si strazi proaste si mici si aglomerate si mai fac blocuri intre case si traficul te sufoca si poluare ca-n China. Si cate altele. Scapam odata de lichelele Tise si compania PNL?


@Tica: Foarte frumos spus!


hotii distrug nivelul de trai

in tara asta nu se mai poate trai, doar daca esti hot si inapoiat mintal. tot se invarte in jurul spagii.


Salanta nevinovat

Omul isi apara afacerea, banii si face tot ce poate sa scoata profit. Vina o au Garda de Mediu si Primaria.Ocolu Silvic nu stiu ce legatura are cu copacii din cartiere. Oare cat a cotizat Salanta la Partid, la Boc Primar pe viata? Cum sa nu primeasca recompense? Buboiul se va sparge cand unul din astia, gen Salanta va fi revoltat si va da in primire spaga, coruptia, favoritismul, etc . Si nu-i singurul care face ce vrea in urbe. Carterul Plopilor se va denumi cartierul Betoanelor.


Tatucu

Gunoaiele astea-s toate mana in mana. Pana si femeile de servici de la primarie sunt implicate in jocurile spagii.


Vlad

Angajarile la primarie se fac cu pile si cu spaga, pe deasupra prestateaza favoruri sexuale ...... de acolo.


Sergiu

Pana si izolarea termica a blocurilor s-a facut pe relatii !!


Interesant este data emiterii

PARE O SINCRONIZARE PERFECTA !


Paul Moldovan

Pai daca au autorizatie asta este…sobolanii de la Winners nu mai au pe unde sa treaca :)))


Bata-l Dumnezo' !

Trazneasca-l Dumnezo' !

Azi maine o sa ceara schimbarea numelui strazii in Salanta, ca Plopilor nu isi mai are rostul...

Boc, fhutu-te-n gura, nici de autorizatiile astea de constructie, n-ai stiut nimic?!!!!


anca

1. Emisia literara ,,se vor planta ***i noi cand e gata blocul" cred ca trebuie contracarata - daca vreti sa spuneti ca punerea de 3 lujeri cu 5 frunze, tin sa va spun ca acestia vor fi ***i reali peste zeci de ani, cand vor fi taiati din nou, pt ca deh, se demodeaza, vor da oxigen in-su-fi-ci-ent !!!!! Practic, doar pe hartie va da bine.

2. Doar cativa sunt de fapt pe proprietatea dnului cu blocul, restul sunt pe spatiulPUBLIC - al nostru al tuturor.

3. Sper sa-i taie si dnului Boc si acestui investitor cineva toti copacii din jurul locuintei, si sa le sufle praf 1 an de zile in case, sa ne spuna cat de bine e... si ce mult le place.

4. Ne invatam copiii sa iubeasca si sa protejeze natura, dar noi le dam acest exemplu. Fiul meu de 15 ani a simtit azi ce inseamna adevarata furie, neputinta si disperarea vis-a vis de acest eveniment, si a hotarat apasat ca aceasta tara (de fapt oamenii din ea) nu mai merita nimic, si ca va pleca in mod cert inspre tari mai luminate la minte !


@anca: Țara merită totul, dar noi nu facem mare lucru pentru ea. Educă-ți copilul să lupte pentru o cauză bună și nu să abandoneze țara. De asta nu se schimbă nimic, pentru că în loc să ne coalizăm ca să scăpăm orașul de năpastă, dăm bir cu fugiții.


Bloc Poc

Daca nu s'ar imbulzi toti cretinii sa se indatoreze pe 3 decenii ca sa locuiasca in cutii suprapuse ca sobolanii, s'ar construi mai putin.


Marius G.

@O clujeanca: Se pot dezvolta strazi noi, cartiere noi, chiar si localitatile dimitrofe, nu exista nicio scuza sa tot aglomerezi vechile cartiere care erau deja aglomerate la inceputul anilor 2000.


Marius N.

@Marius G.: Pai si care e vina noastra, a celor ce ne indatoram pe 3 decenii, ca se construieste in centrul Clujului? Se fac si cartiere noi, dar nu tine de noi sa alegem unde sa se construiasca noile blocuri. Aici consiliul local/primaria ar trebui trasa la raspundere.


Bloc Poc

@Marius N.: Vina voastra este ca alimentati un sistem putred, cu sau fara cunostinta de cauza.


Ramon

Acolo nu trebuia emisa autorizatie de constructie pentru bloc, sub nici o forma. Dar incompetenta e la mama ei in primarie si institurile statului.

Restul sunt povesti, doar nu credeati ca sa apucat sa taie copacii de capul lui.


Ion

@Ramon: nu cred că este vorba de incompetenta ci de corupție.Administratia Clujului nu este incompetenta când este vorba de un om obișnuit ,dimpotrivă îl purica la maxim și îl trimite urgent la plimbare. Domnul Boc este mereu nervos pe clujenii de rând și îi trimite să meargă cu autobusul, să își cumpere mașini electrice etc. Dar milionarii au alt regim :ei fac ce vor în acest oraș ,banii fac legea. Domnul Boc în aceste cazuri tace mâlc (știe el foarte bine de ce). Clujenii nu primesc decât bătaia de joc pe care o merita din plin.


Nu@am.ro

Bravo, perfect punctat. Șpagă la șobolanii din primării ne omoară.... Oare până unde ajunge corupția???


ana

Rusine sa va fie, taiati acesti plopi pentru blocuri !!!!!!!!!! Primaria si Garda de mediu ce pazesc ????????? Si ne miram ca suntem ca tara ultimii cu spatii verzi din Europa !!!!!!!!!!!! Clujul o sa ajunga o favela !!!!!


bula

e bun si parcul de beton doar e smart si pentru asta a fost votat Boc


Anca

Ultimii plopi ,,standing” doar pana azi… sa ne amintim cu melancolie de unde vebea numele zonei. De ce sa avem frunze sa opreasca praful ce be intra in plamani cu kg, de ce sa avem verde, de ce sa avem cu cateva grade mai putin decat in centru si sa putem respira. Copacii deranjeaza, verdele deranjeaza, oxigenul deranjeaza…


Tit

Si acesta-i motiv sa taiem copacii ? Hai sa-i taiem pe toti ca nu cumva sa ne cada in cap vreo creanga. Problema nu-i din cauza copacilor ci din cauza celor care ar trebui sa-i intretina si sa-i curete. Dar ,chiar daca se face, toaletarea e de mantuiala si in batjocura de niste nepriceputi. Te mai mira ca-ti cad crengile-n cap ?

In alta ordine de idei, aici este vorba de taierea copacilor pt. a face loc unor blocuri tampite. Roaga-te sa nu-ti cada in cap tencuiala sau acoperisul de acum incolo.


MP

Nu ma mira. E normal in orasul lui Boc. Ca nu mai e de mult al clujenilor. Bloace si betoane si jos cu copacii. Asta e trendul de cand e Boc primar in Cluj.


Marius G.

O mai stiti pe aia cu "noi face parcuri, nu blocuri !" =)) .

Uite ca aproape a trecut un an din noul mandat si nu avem niciun parc nou, doar blocuri in plus si plopi in minus.


Bandiților , Hoților , Șpăgarilor

Alo DNA !!


Aproximativ pe când vă autosesizați ?

Faceți că dormiți și un oraș întreg este acaparat de bandiți pitici .


miha

@Bandiților , Hoților , Șpăgarilor : dn a ce? boc isi bea cafeaua cu baietii de la dna stai relax


Ion

@miha: și Dragnea era mare și tare până într-o zi.Poate vor bea cafeaua amândoi. Si Adrian Năstase părea stăpânul absolut ,nu mai vorbim de doamna Udrea .


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.