Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

joi, 24 iunie 2021

Scrisoarea lui Sile Pușcaș, a stârnit o furtună - așa nu se mai poate!


Sile Pușcaș, fostul ginere al lui Ioan Rus, a răspuns acuzelor lui Boc printr-o scrisoare pe care n-am să o mai redau aici căci a făcut-o StirideCluj. 

Absolut memorabilă și bine de băgat la cap de către toată lumea, a fost reacția clujenilor sătui de batjocura la care ne e supus orașul, prin urbanismul de favelă braziliană, al cărui scop e "dezvoltarea personală" (șpăgile) și nu binele cetățenilor urbei. Materialul acesta ar trebui predat studenților de la Arhitectură, Drept, Jurnalism, Sociologie etc.:

    TotEu
Saracu' Boc: toti il bat toti il injura...toti ii baga pu.la-n gura!

Puscasu sa traga
Nea Milionaru' treburile mari se fac cu subsemnatu', suspinatu', denuntatu'. Fa-ne un bine si da un denunt catre Competentii, ca stii tu destule.

Dene iau
Imi place , poate Sile va da presei niste amanunte picante despre posesia Platinia, despre teren, despre niscaiva malversatiuni cu fabrica Ursus, multe si deloc marunte. Observ ca stie cate ceva si despre moda cu concesiuni pe 100 de ani a terenurilor Primariei la pret de un pachet de tigari, zone ultra gen Ciresilor, Ceahlau, Caisului, Republicii. Acolo au rasarit niste viloaie care ar face invidiosi si pe miliardarii din Monte Carlo. Mergeti la benzinaria Mol str Observator, in spate si priviti peste gard, in jos. Terenuri date cui? Si ce au rasarit pe ele? Mai poate dormi noaptea netrebnicul Boc? 
Sile, denuntatorul scapa de pedeapsa privativa de libertate, hai fa un bine clujenilor si scuipa tot ce stii, ne-om ruga in Sf. Biserica sa ai sanatate si prosperitate, dar scapa-ne de ticalos!

Dan Manastur - idiotul de serviciu
O idee ca sa împăcăm ambele părți, mai ales ca eu n-am avut noroc in viața și n-am primit nici un teren gratis vreodată sau in concesionare. Am informația și CURTEA de CONTURI stie ca este un teren liber al Primăriei pe CETĂȚUIE unde cred ca lui Sile i-ar plăcea sa locuiască și ar accepta sa se facă un schimb in locul proprietații donate. 
In acest fel, stimatul și iubitul primar ar demonstra tuturor corectitudinea sa mult blamată in ultima vreme de clujeni și faptul ca acel teren care acum ( de 2 ani) este înapoiat statului după ce 26 ani a fost ținut ascuns și intabulat PE CINE TREBUIA ca sa ajungă in final tot PE TATI cel mare ar face sa dispară orice urma de tentativa de SPAGA sau alte discuții ce ar putea sa-l atace pe BOC. Doar sa vreți, domnule primar și sa dați acel teren celor cărora le luați cu forța și la alții le dați cu dedicații.

make
Ce putoare de hazna iese din acest text lung si labartat in care un milionar facut in Cluj pe relatiile socrului Ucu Rus arunca cu ***** inspre cel care i-a semnat toate autorizatiile ca primaru' ! Sile asta si Boc au fost tovarasi de manarii pana cand Ucu a hotarat ca gata, asa nu se mai poate ca ginerica i-a lasat fata umbland dupa altele mai cu vino-ncoa' si i-a ordonat lacheului din primarie sa zica pas la intrarea lui Sile *****ru' in cladirea de pe Motilor 1-3. 
Ar trebui sa zica vinitura asta de Puscas cum a construit el tot ce a construit la Cluj si a devenit milionar in euro la umbra socrului sau si sa dea pe goarna tot ce stie despre faptele ilegale ale primarului Boc. N-o sa vedeti, asta ar insemna Gherla pentru amantrei, asa ca se revolta in genunchi si miorlaie ca el e privat si ce rau e acum primarul ca ii da cu flit. 
E plin Clujul de acesti Sile care au construit cum au vrut muschii lor, dar niciunul n-o sa ciripeasca vreodata ceva despre ciordelile lui Boc si gasca lui fiindca luarea si darea de mita e in codul penal. Iar de puscarie le e frica tuturor.

TotEu
Bravo Sile! Baga-i pu.la in gura piticotului populist si tuturor iobagilor morti de foame care ii dau dreptate! Ce spui tu e purul adevar! Pot da exemple foarte multe de exproprieri mascate in donatii cat si de procese de despagubire la justa valoare castigate impotriva su.ga.ciului de penticostal Emil Poc!
PS: astept cu nerabdare sa-i bagi pu.la in gura si lu' tata Ucu, securistul de-l penetreaza la buci pe Boc si de la care ti se trag toate. Fostii securisto-comunisti si UTC-istii din Rachitele conduc orasul asta de ca.cat!

jet
pai daca nu donai drumul faceai blocuri si strada fara trotuare pe care abia incape o masina. te gandeai doar la profit nu la calitatea vietii oamenilor. marsh ca pute rau rechin imobiliar jegos

geo
Ilegal si imoral, dar cand fortezi pe cineva sa doneze ca asa e conditia, cum e?!? Trebuia prima data sa faceti drumurile apoi Platinia, si atunci erai in slujba cetateanului 100%! Nu, zona nu va fi aglomerata, asa ziceau studiile atunci...acu recunosti ca e aglomerat.

geo
Mare bicher esti domn primar! O mai si lasi moale cu pnlistul de la polivalenta. Ai avut sansa din 2004 sa faci un PUG, puz ce vrei matale in CLuj, ca lucrurile sa fie pe directia cea mai buna pt cetateni, investitori etc...

Ploaia care va veni...
Cu o floare nu se face primavara... Trebuie sa iasa si ceilalti investitori si sa declare cum i-a fortat primaria sa le construiasca crese si gradinite sau parcuri si strazi asfaltate...

Țeparul Puşcaş
Hoțul de Puşcaş s-a facut ca doneaza terenul pana s-a vazut cu sacii in caruta adica cu receptia Platinia si acum nu mai vrea sa doneze... asta are cuvant in afaceri. cred ca toti il stiu de tepar in afaceri

nelu v.
Platinia contribuie la dezvoltarea orasului? cu ce? cu alte sute de vinituri si masinile lor? pas

nelutu
Zise Sile milionarul in euro.....acum e NASOL aaaa..cand erai la remorca lui UCU era bine???? Unde si cum ai facut miloanele de euro????poate ne spui si noua. Ai si Nu ai dreptate...cu piticul clar ai dreptate dar cu celelalte mai sapa....asa-i CA STRUGURII SUNT ACRI cand nu mai ajungi la ei!!!!

Punct
Bravo, Sile, l-ai pus la colt pe atomic! Daca s-ar trezi sa spuna lucrurilor pe nume alti 100 de afaceristi clujeni si-ar da seama boc ca e doar un dobitoc care traieste in bula lui. 
Iar Cluj-Napoca a ajuns unde a ajuns cu dezolvarea datorita mediului privat si a universitatilor, pentru ca autoritatile locale nu au facut aproape nimic pentru acest oras, doar gargara. Daca privatul poate in 2 ani sa faca un proiect de 30-50 mil €, primaria e incapabila sa faca un pod, pasaj in acelasi timp. Rolul unei autoritati locale este de a tine pasul in dezvoltarea infrastructurii cu dezvoltarea realizata de mediul privat.

alex
Pana la urma cum a cumparat terenul daca in PUZ e parc? S-a transformat in zona de parc mai tarziu dupa cumparare sau trebuie scos ca parc din Parc?!? Ca nu cred ca nu il ducea mintea si sa cumpere un teren f scump ca sa faca parc...

bula
jaba, smartistii din kolosvare il voteaza pana e lovit de Epsilon

dottore
Numa interese și corupție!

Postacul neutru, chiar neutru
Pana una alta, ședere frumoasa in trafic și heliport din craci.

Ședere plăcută - urare omologată

Tz
De unde se vede ca domnul in discuție, venit aici pe fondul măritișului cu domnișoara Rus, deja se crede stăpânul orasului. Chiar nu poți fi stăpânul Clujului doar pentru ca ai construit doua clădiri, iar apoi ai tras pielea de pe clujeni cerându-le 2000 EUR/mp și in general orice om de afaceri cu puțin obraz ar trebui sa cedează măcar cinci bănuți din realizări comunității care l-a adoptat și i-a permis sa-i despoaie. 
Poate ca la el in Maramureș așa se face, iei și pielea de pe oameni fără a da nimic in schimb, dar dacă e așa, poate era mai bine sa rămână acolo. Iar aici nu este vorba de războiul personal cu primarul, ci nesimtirea cu cate tratează domnul in discuție comunitatea care, de voie de nevoie, l-a adoptat. Poate ca totuși ar trebui marele întreprinzător, sa ia exemplul firmelor străine aflate prin zonă si care știu sa răsplătească prin ceva comunitatea locală. Ce spui domnule întreprinzător indignat despre firma Bosch, de exemplu, care fără a fi constrânse in vreun fel, se implica in viața comunității, prin construcția/renovarea de scoli, Sali de sport șamd. Absolut fără a avea vreun beneficiu din asta. Deci sa vedem cu ce a contribuit marele afacerist gunoier in folosul comunității, in afara de scandaluri pentru ca nu este lăsat sa construiască el unde vrea, cum vrea și când vrea, in Cluj?

clujean
@Tz: Nimeni nu poate fi fortat sa faca ceva in "folosul" comunitatii. Nimeni nu e fortat sa dea 2000 EUR/mp pe imobilele din Cluj, poate sa stea si in chirie. Totul are un pret si daca cineva nu vrea sa-l plateasca, fiindca se simte indreptatit sa-l primeasca gratis, acea persoana se numeste dictator.

dorin
@Tz: fc aeru' conditionat la primarie?

nelu v.
@clujean: oricine poate fi fortat sa serveasca comunitatea, si asta fara a fi intr-o dictatura; sunt mijloace legale si parafiscale cacalau

Marius G.
Eu cred ca ar fi mult mai interesant sa aflam de unde si cum a cumparat Sile acel teren de pe Str. Observatorului.
In prezent acolo se afla un parc amenajat in urma cu vreo 15 ani.. iar inainte erau doar ciulini si boschetari la picnic.

MP
Pai pe primarul nostru preaiubit nu il intereseaza decat sa refaca bordurile si sa faca piste de biciclete si sa puna banci cu usb, autobuze autonome , sa refaca parcurile odata la cativa ani (parcul farmec de ex). Bagam banii clujenilor in proiecte unde avem prieteni nu unde e nevoie.
Plus ca parcurile alea nici sa le intretina nu poate primarul nostru gospodar. Ca ii prea greu sa tunda iarba. La fel si in cimitire cum e ***et unde iarba e de 1 metru.( Poate ar trebui sa scrieti si despre asta la fel ca alte ziare).
De aducere de investitori ce sa vorbim ca Boc ii pe dinafara complet. Ieri era la stiri despre cei 200 mil ce vor fi investiti in Timisoara. Alo domnu boc la voi se aude? La cluj nimic? Nu ne trebe aici avem prea multi investitori.
Ne ia Timisoara fata la toate capitolele cu primaru nostru de 2 lei , pardon 2 bani .

clujean
@Tz: Poluarea din oras e tot rezultatul lui Boc. De cand e primar suprafata zonelor verzi din oras s-a diminuat drastic (piata Unirii e un exemplu elocvent aici), iar prin cresterea densitatii populatiei (blocuri in loc de case) cresti automat si poluarea (nu neaparat prin masini, ex centrale de apartament !) in oras. Nu merge nici demagogia cu masini vechi, fiindca in realitate nu sunt chiar asa de vechi: oricat ai incerca sa salvezi o masina mai mult de 20 de ani nu te tine fara costuri extreme.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.