Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

miercuri, 10 iulie 2019

Într-un astfel de Cluj trăim - sau ne sufocăm

Tudor Platon/ Info Trafic jud. Cluj

Iată dragi concitadini la ce ne-a adus cea mai coruptă și incompetentă administrație pe care  o proptesc cei care nu ar trebui să aibă drept de vot - dezinformații, proștii, pupincuriștii..


Vocea Clujului însă, nu ia prizonieri - aflați și nu îl mai votați!



sofer reactiv 

Azi m-am calmat, cat de cat, dar ieri cand am ajuns acasa dupa 1,30 minute de la giratoriu Marasti la Catedrala sa fiti siguri ca daca imi iesea in fata vreun lingau de-a Bocului ii mutam fata in spate, fara reticente. 

Boc isi bate joc 

Inca de acum multi ani, aici, la comentarii, v-am spus ca nu mai exista nici o solutie. 
Cine a eliberat autorizatii de constructie haotic si fara numar? Eu? Tu? Voi? Boc? 
Cine nu a impus prin hotarari locale ca atunci cand construiesti sa fi obligat sa faci si locuri de parcare suficiente? Eu? Tu? Voi? Boc? 
Cine a lasat constructorii sa construiasca cartiere intregi, iar strazile sa fie doar de cate o singura banda pe sens, banda care e ocupata de masini parcate aiurea? 
Cine nu dispune sa fie ridicate autoturismele de pe Dima, Pasteur, Parang, Mehedinti, etc? 
Daca de la inceput se ridicau primele 2 masini parcate, apoi iar se ridicau urmatoarele 2-3 masini care parcau neregulamentar, oamenii nu ar mai fi parcat acolo. 
Daca se ridicau masinile de la inceput, oamenii care detineau masina, nu isi mai cumparau apartament in zonele respective fiindca se ducea vestea ca se ridica masini. 
Acum e greu, ba chiar imposibil sa ridici mii de masini. 
Cine atrage studenti care sa se stabileasca aici si sa-l voteze? Stimati studenti, nu am nimic impotriva voastra, dar deschideti ochii. Vi se face Untold si alte paranghelii, transport in comun gratis sau cu reduceri, ptr ca voi sa spuneti “Ce fain e la Cluj!” si bineinteles sa-l votati pe omul care “are grija” de voi. Ganditi-va ce faceti mai tarziu cand aveti familii si munciti, copii de dus la gradinite si scoli care sunt insuficiente, si lipsa locuri de parcare! O veti arde incontinuu la Untold si alte paranghelii ca acum? Cand veti ajunge in situatia aia, alti studenti de care “are grija” Boc, il vor vota, fiind nou veniti la Cluj si exclamand “Ce fain e la Cluj!” Vorba aia, fraierii nu mor, se schimba. Fara suparare, asta e realitatea. Voi veti creste, va veti sufoca in trafic, nu veti mai vota, dar vor veni altii care il vor vota. 
Cine nu e in stare sa faca naibii unda verde la semafoare? Eu, tu, voi sau Boc? 
Cine nu sanctioneaza constructorii care isi fac de cap? 
Cine nu e in stare sa faca de 15 ani o centura sau un tunel? 
Cine l-a propus pe Apostu? 
Cine nu da afara din primarie functionarii incompetenti? 
Cine nu e in stare sa impuna unui constructor sa faca naibii o strada fara capace de canal denivelate? 
Vreti solutie? Sa se faca un tunel si o centura intr-un an. Dar nu se poate, mai ales in Romania. Daca Clujul e asa sufocat acum, ganditi-va cum va fi peste 5 ani. O centura sau un tunel nu se pot face nici in 5 ani. Trebuia sa se apuce de ele inca de acum 5-6-7 ani, iar peste 5 ani sa fie gata. Chiar daca s-ar apuca maine, tot nu le-ar termina in 5-6-7 ani. Deci Clujul e gata, multumita votantilor care voteaza parangheliile primarului, in loc sa le pese de viitor. 
Apropo, cine a inchis strada din fata de la Diesel? Boc! Din cauza cui merg multe masini pe Memo in loc sa faca stanga prin fata pe la Diesel si sa iese in Napoca? 
Cine va sugruma traficul de anul viitor in fata la Casa de cultura, facand pietonala? Boc! 
Primarul in loc sa caute solutii, sufoca mai tare traficul. 
Nu va mai plangeti, e prea tarziu, nu se mai poate face nimic. Credeti ca va face urgent centura si tunel? Nu. E gata, Clujul e pe moarte. Va veti convinge. Primarul va intra in istorie ca cel mai smecher primar care a amagit fraierii mandate intregi la rand. 
Bocilian 
La anul, prin luna mai, va apare alt comunicat, procedurili sunt aproape gata, sa vedem cum voteaza clujenii si dam drumul la parcurile cu lapte de pasare si miere de colibrii, ciocolata in copaci si smarth wifi in firul ierbi. 
Doar nu sunteti fraieri sa votati vreun contracandidat, fie el si jurnalist, tocmai cand e gata si teleportarea galactica si metronapolitana?  

Ha?  

Cum unda verde mai Gita? 

Poi nu stii ca Boc e inventatorul undei rosii? 
Si dupa ce o inventat-o, vrei sa renunte la copilul lui drag?
Bocilian 
Acesti fazani pisorcosi care au termintat-o cu bacu urmeaza acuma la fereastra mea, pe Iuliu Hossu! Hai criza ,hai!..Tinerii nostri manifestanti cat de indobitociti pot fi tocmai de indivizii care au jefuit si batjocorit orasul. Importatnt e sa le vina Untoldul, de restul nu conteaza, ca s-au furat banii cu tiketingul cu pistele de biciclete, cu reabilitarile lui peste prajit, linia de tramvaie, si alte implementari de-a pixu cu Kiati si Diferiti mafioti. Rusine sa va fie scandalagii si mahalagii! 
Piticulian 
De ani buni tot asa, singura solutie e sa se destepte clujenii si sa arunce la gunoi gasca de incompetenti si corupti care conduc orasul de 16 ani . Chiar nu se vede ca nimica nu e in regula? 
Nu v-ati saturat de parcuri, smarturi, metrouri, vapoare, tuneluri, metrouri , monorailuri, sosele suspendate, etc, bla bla? 
Stam in trafic ca prostii, in CTP, in masina, taxi. Nu avem toti conditie fizica de bicicleta sau trotineta sau mers pe jos. Paris de la Bucuresti la Stanca, 21 Dec pana la Prefectura si apoi spre Memo. 
In zona bisericii Sf. Petru vrea sa faca parc smart cu arteziene si banci, probabil ca cei ce se odihnesc pe banca sa inhaleze gaze arse. 
Sa renunte la 2 benzi pe 21 Dec cand se vede in poza dezastrul. Schimbati garnitura clujeni!


sursa: StirideCluj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.