Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

vineri, 12 iulie 2019

Cel mai "tare" angajator din Cluj-Napoca: acolo unde nu trebuie să muncești

Cine să fie? Primăria, evident! Locul în care te arăți de Luni până Vineri pentru a părea din cale afară de ocupat și de arțăgos cu cetățenii care îți plătesc salariul. Nu că ar fi vina bieților amploaiați.. ei sunt doar produsul firesc al unui politruc incompetent care se dă "edilul nostru", ce-i drept cu girul celor care l-au votat.

Există un ghid al celor care vor "dolce farniente", fără ca să aducă plusvaloare societății. E trucul lor, folosit pentru a secătui bugetul unui oraș și așa distrus de mafia sectară care s-a cocoțat cumva pe el.

Penticostalul-șef al Clujului, în concubinaj cu finuțul și Păunel și milionar de la CJ și cu Buda ajunsă ca să frece menta pe bani grei în eurocomunistul parlament, ni se hlizesc obraznic în față: "Cu voi idioților, facem ce vrem".  



Ei, despre asta mai vedem.

Primăria Cluj-Napoca angajează și fără concurs, fiind practicată metoda detașării de la firmele private.

În perioada 01.06.2017 - 01.06.2019 au fost detașate la Primăria municipiului Cluj-Napoca un nr. de 30 de persoane din care 10 persoane au încetat detașarea.

Detașarea s-a făcut în baza art. 45-47 din Legea nr. 53/2003 Codul muncii cu modificările și completările ulterioare.

Nici un post ocupat prin detașare nu este de conducere”, precizează Primăria Cluj-Napoca.
În realitate, practica de a ajunge în Primăria Cluj-Napoca, dacă știi pe cine trebuie, este de a te angaja pe un salariu bun la o firma privată, iar de acolo direct ajungi în aparatul Primăriei Cluj-Napoca, pe motiv că este ”mare nevoie de o persoană atât de calificată”.
Salariile din Primăria Cluj-Napoca au fost crescute în septembrie 2018, dar și în ianuarie 2019 au primit un spor ca urmare a faptului că salariul minim brut pe economie a crescut.
În luna octombrie 2018, salariile angajaților din Primăria Cluj-Napoca au fost făcute publice, conform prevederilor noii legi a salarizării. 
Secretarul Primăriei, Aurora Roșca, avea un venit brut de 15.181 de lei. Arhitectul șef al municipiului, Daniel Popa, avea un venit brut de 14.725 de lei, iar directorii executivi 13.110 lei brut, șefii de servicii, 12.065 brut , iar șefii de birou, 11.210.
Un șofer câștiga până la 4.827 de lei, un referent debutant din Poliția Locală are salariul brut de 2.413 lei. 

Clujenii adevărați nu uită și nu iartă.


dene iau 
Daca s-ar face un audit cat de cat, ar zbura fulgii din gogoseria de pe Motilor.

Iulia 
Daca tot investigati felul cum sunt platiti angajatii primariei, poate verificati si felul cum se fenteaza si experienta din domeniul pentru care s-au calificat. In Primaria Cluj-Napoca, pentru posturile de conducere, sunt "primite" si adeverinte de voluntatiat, in locul adeverintelor care atesta vechimea in campul muncii. Cercetati doar!

mario 
Cele mai mari cheltuieli ale municipiului sunt cele ale primariei Cluj-Napoca. Ni se spune mereu ca s-au introdus chestii smart/online etc, si atunci de ce nu sunt reduse cheltuielile cu personalul? Am citit nu demult ca angajati din primarie erau platiti extra pentru activitati care totusi faceau parte din fisa postului. DNA? Statul paralel exista?

andrei 
@mario: ai dreptate. ceva nu e ok la primaria cluj. sper sa aflam curand.

Boc isi bate joc
Primaria musteste de incompetenta si coruptie, stie toata lumea, cu exceptia celor spalati pe creier cu paranghelii si artificii. 
Voi stiti cate sute de mii de euro plateste primaria ptr pierderea unor procese? 
Voi stiti ca intelegeri sunt intre functionarii din primarie? 
Una dintre ele: 
Un cetatean cu pile are o casa. 
Isi deschide un srl pe numele unei rude indepartate. 
Apoi cetateanul merge la un functionar din primarie, ii da spaga, iar functionarul da autorizatie srl-ului sa construiasca langa casa cetateanului. 
Apoi cetateanul da in judecata primaria ptr ca a eliberat o autorizatie, primaria pierde in instanta si plateste vreo 50mii euro. 
Si uite asa se fac banii. 
Voi vedeti doar artificii, paranghelii si Untold, si plini de extaz va minunati ce fain e la Cluj. 
sursa: StirideCluj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.