Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

marți, 28 septembrie 2021

Vai cît de rău e să fi prost! Rampă pentru cărucioare distrusă: în loc, borduri stratificate!

Rampa pentru cărucioare din Piața Cipariu a fost distrusă și înlocuită cu abominația pe care o vedeți mai jos:


Deci accesul cărucioarelor pentru invalizi, sau al celor cu copii către trotuar (vedeți în dreapta, cu umbrelele) a fost efectiv blocat, aceștia fiind obligați acum să treacă prin stația de autobuz care în dreptul copertinei e lată de vreo 30cm, pe lîngă că e mai totdeuna aglomerată.


Apoi ca să te dai jos din stație, trebuie să treci cu căruciorul peste o dublă bordură, după cum se vede. Noroc bun celor din cărucioare, ca să nu se răstoarne! Cică "smart city".. revin cu exemplul unui orășel din Belgia, care în vreme ce e de cinci ori mai mic decît Clujul, știe să pună importanță pe lucrurile care fac viața cetățeanului mai ușoară: infrastructură și facilități. E drept că nu au băncuțe cu USB..

Făceam remarca către un biciclist deranjat deasemenea de dispariția rampei că atîta poate geniul care conduce orașul - răspunde omul plin de năduf: "Boc nu face nimic fără să-i iasă și lui ceva".

Cum poți să-l contrazici? A asaltat orașul cu lucrări fără minte și fără rost, știu prietenii de la SC Diferit de ce. În rest pentru cetățeni e ce se vede. Ar trebui dat rapid în judecată pentru discriminare de către cei care folosesc cărucioare de orice fel. Și chiar și de către bicicliști!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.