Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

joi, 16 iulie 2020

Cum să distrugi și sabotezi un târg - exact ce face primărașul nostru

Orice întreprindere, fie aceasta un dealership de mașini, o prăvălie, sau un târg, trebuie să respecte trei reguli de bază, pentru a avea succes - să vedem:

1. Accesul publicului trebuie înlesnit, nu îngrădit. Adică, vrei vad comercial și nu un spațiu în care să fluiere vântul.

2. Clientul trebuie respectat; Adică, trebuie tratat cu deferență, făcut să fie confortabil, în largul său.

3. Atmosfera trebuie să fie una relaxantă, de lejeritate, astfel încât clientul să își deschidă punga, nu una de frică și de control.

Cum înțelege primărașul nostru aceste chestiuni elementare? Deloc - iată idea sa de "comerț liber":



De ce să nu fie umilit clientul (de fapt cetățeanul), atunci când poți să îl umilești, prin luarea temperaturii de către paznic și prin obligativitatea purtării botniței? În aer liber, la 30 de grade!

De ce să nu-i intimidezi copiii/nepoții, dacă tot poți s-o faci? Ești mare primar mare, fost prim-ministru și poți să o faci - apoi, chiar o faci cetățenilor pe care îi "reprezinți":



Bieții târgoveți care au venit la "Produs de Cluj" în speranța de a câștiga un ban după atâta carantină, urgențe și alerte ne-fondate și distrugătoare, văd cu ochii și cu portmoneul lor subțire câți clienți atrag barierele cu care inteligența nativă din Răchițele a înțeles să le îngrădească târgul - practic, acolo bate vântul! Azi, 16 Iulie era la fel.

Nici nu e de mirare: cea mai coruptă și incompetentă administrație locală, preferă să "dea bine" cu alți idioți aflați pe cai mai mari decât ei, decât să facă cu adevărat ceva în folosul cetățenilor care au ajutat la instalarea și menținerea ei.

Dacă până în Septembrie nu ne trezim, vom merita batjocura pe mai departe. Eu zic că avem nevoie de oameni cu mult mai buni și mai capabili în fruntea urbei noastre. Dar voi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.