Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

vineri, 9 aprilie 2021

Clujul chinuit de FANTASMAGORIILE unor incompetenți: autobuze fără șofer, dar totuși cu șofer. Noaptea minții!

 În ciuda celor expuse despre cum funcționează tehnologia care "permite" șoferilor să doarmă la volan, micuțul mitoman a băgat în viteză proiectul irosirii banilor noștri, pe niște microbuze care se vor tîrî prin centrul și așa strangulat, cu 15 km/hr. 

Măcar de nu ar avea nevoie de șofer, precum ne e servită gogoașa asta de cîteva milioane de euro. Dar totuși, este nevoie de șofer, după cum clujenii sătui, au remarcat. 

De ce ar mai avea nevoie stringentă Clujul? 

Evident, de un lider local care are orașul la inimă, de un vizionar adevărat și dacă nu, barem de-un gospodar care ar reuși să pună de-o centură și de-un pasaj, la Tăietura Turcului. 

„Cluj-Napoca îşi doreşte să dea, încă o dată, tonul în România în ceea ce priveşte transportul public, după ce a fost primul oraş care a introdus în circulaţie autobuzele electrice”, anunţa primarul Emil Boc încă de anul trecut. Între timp, după declaraţia edilului, municipalitatea a semnat un contract cu Universitatea Tehnică din Cluj, care va furniza servicii de consultanţă în acest sens.

„Am declanşat un proiect pilot la Cluj – care înseamnă confirmarea brandului de oraş al inovării, inteligenţei artificiale, al dezvoltării, cercetării şi IT-ului ( ăsta-i tîmpit rău - nb ) – şi cu această dimensiune pragmatică referitoare la punerea în circulaţie, cu titlu experimental, a unui autobuz autonom, fără şofer, după modelul celor care există în marile oraşe europene. 


 

Acest autobuz va deservi ca arie de circulaţie zona centrală, pentru a arăta că acest oraş susţine dimensiunea modernă, susţine inovarea şi inteligenţa artificială, pe care nu o vom putea evita”, a mai afirmat Boc.

Așa, de parcă suntem blestemați în a permite perpetuarea submediocrității în pozițiile cheie de care depinde binele nostru:

    dumi
Astea dupa ce reguli se deplaseaza in sensul giratoriu? 
Adrian

      Fără șofer dar plin de boacteri

Piticule, oare cum ar fi sa faci tu ceva de la zero. Faci benzi de BUS tragand linii pe aceleasi strazi pe care s-a circulat de zeci si sute de ani? Tragi niste linii de vopsea si te mai mare ca ai realizat benzi de BUS? Ba, da chiar asa nerusinat esti? Piticule, fa tu o strada noua si lata ca Memo, Horea, 1 decembrie, iar pe acea strada poti face banda 


@Adrian: Clujenii e mai prosti ei din fire. Viseaza la transport in comun fara soferi si controlori !!!

                    Resist

De la Somesul cu godolieri , telecabina de la Belvedere la Turnul Pompierilor, Metrou, trenul urban TGV, Centura Metropolitana cu bretele in cartiere, tunelul de la Primarie spre 21 Dec, acum intra in schema si autobuzul fara sofer. Cuvintele sunt de prisos, sper sa inceapa o schimbare radicala a gastii de idioti si incompetenti, de la Boc, Tarcea, 

@Resist: N-ati inteles, nu va fi fara sofer, va fi condus de Boc, dar de afara va parea ca merge fara sofer.

@Resist: Si mai radeam de Funar... Piticul Atomic e si mai si...

@iii: N-am crezut vreodata ca am sa-l regret pe Funar cu tricolorul pe tomberoane, dar decat asa?

Mulțumim din inimă partidului și tovarășului Boc! Trăiască utecismul/iștii ajunși pe cele mai înalte culmi ale democrației! Dacă se poate autobuz fără șofer, propun un oraș fără primar - mai rău decât acum, nu are cum să fie.

Ma simt ca si cum as locui in orașul creat de elon boc (aka bloc) cu autobuze cu autochilot romanesc (autopilot adica). Cineva sa ii taie internetul lui boc ca pirateaza prea multe filme sf. 

La Cluj au fost facute numai SF uri. Dupa intocmitea lor nimeni nu a finalizat ceva concret:).

jokerul
@dumi: aia vaccinati trec primii , aialalti nu mai trec
Orasul smart
In Romania se fabrica autobuze de 100 de locuri cu motor Mercedes la o treime din pretul acestui autobuz Smart. Iasiul a cumparat cu 158.000 euro/bucata. http://eurobusdiamond.com/products. Buna afacere pentru baietii Smart, cinste voua cloojenilor !
IONUT
incredibil! AUTOBUZE AUTONOME DAR CU SOFER astia chiar ne iau de prosti rau de tot!!! ALO..ALO..se aude la Primarie.. TAIETURA TURCULUI pe cand, ca ne MINTITI DE 30 DE ANI::::: nu mai aveti ce face cu banii clujenilor?????? decat sa-i investiti in SF-uri de prost gust!!
ce dobitoc
de ce are nevoie clujul de aceste masini? de ce are nevoie clujul de un mocan care sa-si bata joc de cetateni? de ce nu-l intreaba nimeni pe asta ca arunca banii pe fereastra?
Emil V.
Politia ce spune ? ( legea circulatiei iti interzice sa iti iei mana sau mainile de pe volan ).
O zi buna dragi clujeni
Geo
Ma, voi sunteti prosti? Cu bani aia cumparati autobuze normale in care incap 100 de oameni. Jegosilor din primarie, alte idei de totcat banii mai aveti?
Ion
Cred că oamenii din cartierele ghetou Europa ,buna ziua,sopor ,borhanci sunt fericiți că în loc să se facă grădinițe și creșe se cumpără astfel de aberații.se poate ști cât a fost "atenția" vânzătorului pentru acești nababi care aruncă cu banii noștri ?acum o zi pe pagina domnului Emil Boc era o postare triumfalistă cu 30 de poze și 400 de felicitări ,cum că se vor spala câteva străzi !uau! În orașele europene asta este ceva cotidian ,exact că și dusul dimineața sau spălatul pe dinți.Dar în orașul de lumea a treia este o mare performanta!s-au spălat străzile după zece ani!cam des!probabil la fel de des se spală și edilii noștri .
Dene iau
Oare s-a trecut prin CL acesta porcarie de 30 milioane de Euro? Cum au votat USR, PSD, UDMR? Neag a luat pozitia giocelului, sigur ca altfel nu explic cum ar fi deacord un om normal la asa investitie tâmpă. In orasul batjocorit si hiper ambuteiat exact asta ne lipsea. Dupa cateva zile de la "inaugurare" vor zace in ceva garaje in asteptarea smartuirii galactico-perene. Probabil Boc se va spala pe maini, "asa a hotarat CL, eu am aplicat. Chiar nu se gaseste un ac de cojocul de pe bucile obrazului acestui mocanas corupt si de-a dreptul tampit? Doamne fa dreptate!
MP
Nu se numesc autobuze. Is microbuze . Ca au numa 6 scaune si max 12 pasageri. Da noah asa vine stirea de la primarie si noi nu stim sa facem diferenta ca nu am invatat la scoala de ziaristi. Ce conteaza ca aia de la primarie is prosti hai sa fim si noi.
Autonom dar nu prea
No asta da inovatie. Il plateste pe sofer sa stea sa se uite cum merge singur autobusul autonom. Asta-i smart 5 stele marca Boc. Bani aruncati degeaba, probabil ceva metoda mai inovativa de spalat bani.
Kyro
Fix asta lipsea... orasu asta are scoli, gradinite,centuri, spitale, parcuri, parcari prea multe...:)))))
O sa faca fericiti 100 de hipsteri...
test
Asta cu autonom cu sofer e exact ca aia din Caragiale: O semnam, dar o dam anonima ! ( Ha, ha, ha - nota redacției☝)
Tare
@test: Ai dreptate! :))))
Cumperi autobuze de 12 locuri la pret dublu fata de cele cu 30 de locuri pe motiv ca se conduc singure daca au sofer.
Ce cretinism!
Marketing
@ : a rupt pe facebook si prin presa stirea ca isi ia Cluju autobuze fara sofer. PR-ul si-a facut treaba. A meritat investitia!
MP
@Marketing: Da. In Paris deja se renunta la ele daca nu s o renuntat deja. Desi is frantuzesti microbuzele. Plus ca o avut si accidente unde o accidentat pietoni.
Macar la noi in Clujul smart a lui Boc nu o sa fie accident ca avem autonom cu sofer :)))))
bula
nu-i bai daca soferul e tot autonom
Oameni buni - treziți-vă! Cînd impostura călărește nesancționată de către cetățeni, cetatea e pe ducă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.