Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

luni, 19 aprilie 2021

În fine cineva din mass media, pune întrebări incomode - ca de obicei, primărașul o scaldă

Emil Boc a fost întrebat la TVR Cluj de ce nu se fac blocurile mai rare, pentru a apărea și parcuri mici lângă blocuri, pe modelul blocurilor vechi, ridicate pe vremea comunismului. 

                                                                         Cum ar fi trebuit să fie - acum e prea tîrziu

Spre exemplu, pe Frunzișului se fac blocuri unul lângă altul. Ați văzut?”, a întrebat moderatorul emisiunii, Corina Ionuț. Este vorba despre complexurile Azoria și Wings, de pe Frunzișului, care au schimbat total zona, primele fiind îngrămădite pe deal. 

Răspunsul lui Boc e halucinant prin lipsa de coerență și evitarea subiectului - îl reproducem pentru edificare:

Așa a fost alcătuit Planul Urbanistic General. Sunt zone cu o densitate mai mare și cu o densitate mai mică. Pe Frunzișului va fi un nou sens giratoriu și va fi o zonă de deschidere de mobilitate, pentru că va avea legătură directă cu Centura Metropolitană. Acolo unde va fi blocul în formă de aripi va fi un sens giratoriu ca să se poată comunica cu Făgetul și cu alte zone de dezvoltare a Clujului. 

Noi, repet, în comisia de urbanism sunt cel mai vehement membru, care nu dă dreptul niciunui proiect să meargă mai departe, mă refer la ansamblurile mari, fără să aibă școală, creșă, grădiniță, centru de cartier. 

În Sopor facem și asta. Ne-am dat seama că dacă lăsăm privatul să construiască se pierde calitatea vieții


Dar perspectiva cea mai corectă o oferă clujenii sătui de batjocură, corupție, nimicnicie..


Dan
Serios domnule Boc, nu dati voie niciunui dezvoltator sa faca blocuri fara cresa sau gradinita? Proiectul Vitacom, care a trecut de comisii si care o sa fie construit in Buna Ziua de socrul lui Rares Bogdan, va spune ceva? Acolo ati cerut initial gradinita sau cresa, dar apoi ati renuntat la idee, oare de ce? Stiti dumneavoastra foarte bine de ce!

Sergiu
@Dan: exceptand povestile vanatoresti ale lui B(l)oc, o intrebare retorica: de cand isi transfera municipalitatea (statul) obligatiile asupra privatilor? Ultima data cand am verificat, eu, cetateanul, platesc taxe si impozite pentru a primi in schimb de la stat niste servicii. Printre altele, protectie, sanatate, educatie. La educatie, logica imi impune sa includ inclusiv cladirile in care se desfasoara procedul educational. Ori daca tovarasul B(l)oc isi transfera obligatia de a face asupra privatilor, care mai e rolul statului? Nu ca as fi de partea investitorilor care construiesc cum construiesc pe fiecare petec de iarba, dar cum isi permite primarul sa conditioneze acordarea de autorizatii de construirea celor aminte care de fapt cad in sarcina municipalitatii? Inca o intrebare: inainte de a autoriza constructii, nu e municipalitatea obligata sa sistematizeze zona? Intai construim si pe urma (poate) apar caile de acces (oricum subdimensionate) si alte cele?

Costel
@Sergiu: ce pretentii sa ma ai cand prostimea care l a votat pe gunoiul corupt nu realizeaza ca cele 2 3 strazi si parcuri cu care si a facut reclama in campania electorala erau din bani europeni prin urmare ce s a facut cu banii din taxeetc? a le a cheltuit pe imensul aparat birocrat, pe sporuri si premii la toata lumea pt a fi votat .. dar cand cluj e predominat de resturile sociale aduse de ceasca ca mana de lucru si pseudo studentii trimisi de parinti de la curul vacii sa realizeze ce nu au fost ei in stare si intretinuti de parinti desi ei nu au vazut cum arata facultatea nu poti avea asteptari de sclipire intelectuala ..

Tot Satu
Bun, bun, bun. Inteleg ca nu vrea sa se respecte spatiul de umbrire, ca doara oamenii vor sa stea in blocurile alea pe intuneric toata ziua si sa se uite unu la altul in casa, dar observ ca fie se uita ceva, fie vrea sa se faca ceva la fel ca si in restul Clujului: Pana la urma nu se face macar un cartier de blocuri cu cate doua parcari pe apartament? Sau astia vor sa ne parcam masinile la Polivalenta si de acolo sa pornim pe jos pana in deal?

Citate celebre
"Unde poti turna ciment e pacat sa lasi copaci" Emil Boc.

pfuu
@Citate celebre: asta a fost buna:))

Omg
Frunzisului este exact ca favelele braziliene ca o ajuta si amplasarea strazii pe deal, in panta. bloace lipite unul de altul unde in curand se vor inghesuii clujanii sa se mute dupa ce se inrobesc la banci cu credite pe 35 de ani.

Diplo
@Omg: ăia care se indatoreaza pe viata pt o cutiuță la bloc sunt orice numai nu clujeni :))

Ray
Ca cartierele sarace din Brazilia, asa arata zona aia.
Marca Emil Boc si viziunile unui primar cu coeficient de inteligenta redus.

Aoleo
@Ray: Mai citeste inca o data daca tot e. Nu tin cu Boc ca nu face prea multe, si si ce face nu face ce trebe, dar el vrea sa stie de ce nu se fac mai putine blocuri una langa alta sa nu arate ca la Brazilieni pe acolo.

Dorin
Domnul primar a uitat intrebarea, dar cunoaste foarte bine raspunsul.

Ioana
E ultimul mandat al dvs, dij cauza bataii de joc din imobiliare, ne cautam un teren decent de 8 luni in Cluj sa ne facem i mica casuta pt a ne muta din bloc. Nicaieri nu poti de madioti si de prietenii si abonatii primariei. La oamenii de rand nu se dau puz-uri si nici autorizatii. Imi e sila de toti si toata bataia de joc.

una s-alta
Cam asa se eschiva si cand era Premier. Adica il intrebi de blocurile de la LIDL Zorilor si-ti bate cu Sopor si Borhanci trecand prin giratoriu si alte abureli ieftine. Ba, concluzie, si-a facut fata, il doare la banana de 2024. Se va duce pe la UE ceva barosanel si are pensia asigurata. Nu 2k ci 20k. ASa ca ....

BLoku mătii de nemernic
L-aș scuipa pe dobitocul ăsta dar mi-e frică să nu-mi murdăresc saliva.

Marian G.
Nu s-a batut cu nimeni in Marasti, daca cineva isi dorea si putea sa faca blocuri pe acel teren ar fi facut demult, insa terenul a apartinut primariei dintotdeauna.
Pe Str. Frunzisului nu trebuia sa dea nicio autorizatie de constructie pana nu era gata centura, si-a batut joc si de aceea strada care face legatura intre Zoriilor si Manastur.
Borhanci deja e un cartier ratat, o strada ingusta care trebuie sa lege tot cartierul ala de blocuri de oras + centura Valcele-Apahida.

Densitate o sa aiba toti in creier cand vor veni cu catusele.
Toti urmeaza sa fie scuipati la marginea istoriei clujene. Momentan mai au nevoie de ei. Sunt niste marionete !!

Sergiu
Dupa ce au stat toata viata in glod, taranii ajung sa urasca natura, verdeata. Prefera betoanele si asfaltul la tot pasul. Asta ar fi primarul nostru. Pe de alta parte, noi, orasenii coplesiti de atatea betoane, constatam cu tristete ca in Cluj a scazut dramatic calitatea vietii in ultimii 10-15 ani, atat datorita exploziei aberante a constructiilor, a aglomeratiei, necivilizatilor sositi aici sa umple constructiile anterior mentionate, cat si a poluarii. Or fi fericiti toti aia pripasiti aici din fundul tarii, dar noi nu suntem multumiti de distrugerea orasului. Eu unul, sigur nu.

Postacul neutru
@Sergiu: Un comentariu 100 % corect,bine scris,scurt,clar si la obiect.Asta zic si eu de ani buni,calitatea vietii in Cluj a scazut an de an. Respecte.

nelu v.
@Sergiu: chapeau bas, maitre :)

Cacamaca
@Sergiu: Si totusi este curios ca se tot repeta ce mari avantaje are orasul pt. ca creste. Eu nu le vad. Da, avantaje sunt pt. cei veniti, pt. cei care erau aici deja (multi de generatii multe) nu vad nici un fel de avantaj.

bula
este intrebat de frunzisului si el vorbeste de sopor.. omul e bolnav rau

Vasile
@dottore: Deocamdata vin la noi ca viespii la stupul cu miere.Cind se va termina ?Numai Cel de Sus stie,ca economistii si analistii socio-economici au dat-o in bara,si in 2009 si acum,cu pandemia. Nici atunci si nici acum nu s-au oprit din cumparat.Plus ca cumpara ca prostii ghetouri.Ce vor face cu odraslele ?Unde le vor plimba ?Unde se vor juca ?Pe blocuri ?

nelu v.
@Vasile: nu numai in ghetouri se baga! blocul meu e din 1964, iar in ultimii 6 ani s-au mutat aici 12 vinituri; potop de masini, galagie nonstop, aruncat mizeria pe geam, infundat canalizarea, santiere care nu se mai termina

Cacamaca
@Vasile: Cand se va termina productia de cartoane intitulate diplome.

Hopsiyo
Sunt in proiect inca 10 blocuri a cate 10 etaje. Acestea se construiesc intre wings si paraul ce curge pe langa strada campului. Apoi o sa vedem ce densitate

 

Razvan Ursutiu
Proprietarii din Sopor il asteapta pe Piticu Boc ...cu bratele deschise...numa sa vina...jos labele uteciste de pe proprietatea noastra!


Sursa: StirideCluj 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.