Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

miercuri, 21 aprilie 2021

Dijitalizarea b(l)ocului - de-a dreptul periculos!

 De parcă mai e nevoie de confirmări ale faptului că piticul e dus cu pluta pe Someșul navigabil, iată totuși ultima elucubrație a lui Boc:

Trecerea Clujului de la nivelul obișnuit de dezvoltare digitală la transformare digitală și inovare. Avem un serviciu informatic care își face treaba, asigură transmisiunea live a ședinței Consiliului Local, funcționarea calculatoarelor, dar acum trecem la nivelul următor prin crearea unui serviciu de transformare digitală, în același loc cu serviciul informatic, care va asigura integrarea digitală a tuturor departamentelor, a tuturor bazelor de date din Primărie, integrarea bazelor de date cu exteriorul, nivelul județean pe orizontală și nivelul național pe verticală. Va fi diminuat personalul care lucrează în administrație și se va face conectarea cu proiectul Antonia”, a spus primarul Emil Boc.

Acesta a explicat că noul serviciu va ține legătura cu mediul privat și va oferi orașul pe post de ”cobai” pentru diferitele aplicații și idei. 

Avem în vedere promovarea orașului ca un loc de testare a soluțiilor inovative. Avem un mediu extraordinar de inovare și it la Cluj. Primăria trebuie să îi pună la dispoziție acestui mediu pentru a-și testa soluțiile de inovare. De a trece de la made in Cluj-Napoca la inventat în Cluj-Napoca. Este o mare prioritate a noastră. Pentru că avem acest ecosistem de inovare, trebuie doar să oferim nivelul următor pentru a-și putea testa ideile creative, așa cum deja au făcut-o. Dau ca exemplu procesul de bugetare participativă online, care a fost testat aici și acum e în toată țara. 

Acest departament va comunica cu tot acest ecosistem de inovare și it al Clujului pentru a le pune orașul la dispoziție”, a mai afirmat primarul Emil Boc.


Ați reținut idea principală dragi clujeni: suntem oferiți pe post de cobai pentru fantasmagoriile acestui nenorocit. 

De la iradierea clujenilor cu microunde prin tehnologia 5G, la "smartul" care nu înseamnă altceva decât supraveghere 24/7, marioneta asta face tot ce i se șoptește în ureche.

Unde mai pui că cei 3,300 de angajați ai primăriei vor spori numeric, în ciuda gargarei despre "eficientizare", la care ar trebui să fim imuni de acum. 

Bine că un oraș de peste 2,000,000 de locuitori, precum Munchen, are binișor sub 300 de angajați în primărie.

No', aia eficiență, nu basme ale unui gargaragiu comunist!


Dacă digilizitarea asta îl poate teleporta pe boc fără întoarcere, atunci SUSȚIN! 

 

make

Dupa "ecosistemul universitar" pe care Boc il molfaie neancetat de cand a auzit de el, urmatorul termen e "digitalizarea administratiei", un alt concept la moda acum 20 de ani in tarile cu apa calda, dar care pentru smart-edilul de Cluj e nou-nout. 
Pe principiul "declaratiile online se depun la etajul 2" vom vedea cladirea de pe Motilor cuprinsa de febra cursurilor de operare calculator, subalternii lui Boc vor afla ca internetul foloseste si la altceva decat facebook si tik tok, militienii dotati de primar cu aparatura video-audio ca un car de reportaj vor transforma procesele verbale in materiale video ca sa nu isi mai rupa pixul incercand sa scrie coerent. 
Clujenii entuziasti vor circula pe strazile neaparat smart doar pe jos sau cu trotinetele computerizate, batranii de 80 de ani se vor intrece in cursele de skateboard coborand Calea Manastur golita de masini sa faca meeting pe Motilor sub balconul inegalabilului Boc si sa-i transmita numai de bine.

Nefericit exemplu cel cu bugetarea participativă, un fiasco total. clujenii l-au luat în serios, au făcut proiecte , au votat proiecte și de ani de zile stau in sertare. in anul următor la fel. nu este rea digitalizarea , dimpotrivă dat la primăria Cluj cu cât se digitalizează cu atât crește numărul de funcționari. 
Peste tot în lumea normala este invers. Dar când se va înființa și un departament care sa se ocupe de realizarea promisiunilor? 
Bietul Boc nici nu cred că știe că se taie o panglica la un obiectiv terminat, că în doisprezece ani nu a făcut nimic din ce a promis. 
Dar ne bucurăm că de pe site-ul acesta unde sunt știri doar despre el aflăm că și-a luat casa și că îi place fotbalul și echipa u cluj. Tot de aici am aflat când s-au dat cu trotineta, când a bătut toba mare, când s-au împușcat cu vopsea, când a plantat copaci in mijlocul trotuarului dau când a dansat cu doamna Boc pe umeri. Frumos.
As vrea totuși să aflu că a făcut creșe și grădinițe in noile cartiere, că a terminat parcul feroviarilor, pădurea clujenilor, parcul est, Someșul navigabil, aquaparcul etc. Eu nu cred că a este platit cu un salariu cât al președintelui țării să stea pe Facebook și să se dea cu trotineta. 


Botindean il va "implementa" cu P.Ulanul in strada !


Deocamdata in Cluj Napoca se inventeaza "blocuri" intre case si o noua forma de sufocare a locuitorilor acestui oras.


s-o prins piticu' ca cu dijitalu' poate deturna o gramada de bani spre firmele pedelisto-penticostale. O renuntat la huda de metrou ca nu il mai crede nici familia asa ca s-o sucit si o baga pe dijitalizare. Digitzi ma baietzi, zero-uri si unu-ri, multi de zero si multi de unu, de preferinta sa fie un unu in fata si multi de zero dupa el, toti fuga catre conturile bancare pedeliste.


@Cipri: Exact! Si ne mai crede si naivi!


Ma doare mintea cand citesc. Boc numai avioane are in cap! Cred ca nici el nu pricepe ce zice. Sunt facute numa ca sa aiba el vorbe cand discuta cu cei de la UE. Daca il intreaba el zice ca are strategie digitala!

Sursa: StirideCluj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.