Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

sâmbătă, 19 decembrie 2020

Clujul unui milion de oameni, sau Clujul unei găști de milionari?

 Primărașul nost' cel scurt a deschis iarăș gurița pentru a mai scoate pe ea niște perle care îi trădează aluatul comunist din care e făcut:

Să știți că Silicon Valley nu este un loc singur pe harta, ci este un o zonă pe 50 de km unde sunt toate aceste aspecte de inovare.

         Trebuie să fie salarii mai bine plătite..  

      toată zona de nord a Clujului va căpăta o           altă componentă de dezvoltare..       

 Unde o fi învățat dânsul să se exprime astfel? Contextul în care a scos prețiozitățile astea era o discuție pe tema "Clujul, oraș de un milion de locuitori", care este de fapt o enumerare a lucrurilor care trebuiau făcute de 16 ani încoace și care nici măcar nu au fost începute până iată, în 2020.

Un clujean adevărat a taxat imediat situația:

Filozofia filozofiei reeditata, implementata si reimplementata, de 16+ aceleasi minciuni pompieristice, aceeasi tromboneala ieftina, "se va, se va implementa, se analizeza, se liciteaza, se preconizeaza", asta in timp ce in oras se lucreaza intens la nenorocirea traficului, si asa destul de distrus de Europenele smarto wifi galacticele idei de ingustare a benzilor si desfintarea lor, plantari de copaci, gresie pe trotuare bune care se schimba bianual, borduri ca asteapta vaporul PRC cu marfa in dana Constanta port , exemplu zona piata Blaga, cea mai idioata gandire, tot traficul dat peste cap, cozi, ambuteiaje si asta fara studentii si elevii orasului, ce va fi acolo daca se deschid scolile si facultatile? 

Toate alternativele de traversare est-vest sunt blocate la ore de varf, era nevoie de centura, apoi n-ai decat sa faci parcuri si bancute pentru penziusi cu wifi in copaci si smart de incarcat toagle si farfurii zburatoare. 

Milioane de euro vor zbura spre re-re amenajarea strazilor Cosbuc, Alecsandrii, Eminescu, Hossu, strazi refacute in aniii trecuti pe cand in cartiere situatia este jalnica, practic toate trotuarele sunt ocupate de masini care sunt parcate absolut peste tot, strazi cu doua sensuri in care se circula la intelegere, gen Dima, tu Primar neblejnic faci ca o gospodina care ascunde mizeria sub pres facand o sufragerie lux dar bucataria si baia pline de igrasie si sobolani. 

Rusine sa va fie celor ce ati votat o asa loaza de neom si celor ce ati stat in casa in 27 septembrie!


sursa:SrirideCluj 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.