Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

vineri, 16 octombrie 2020

Un clujean căruia i-a ajuns, spune cum le vede

 Asa se intampla cand Universitatile incep sa fie cu SRL-uri, nu conteaza absolut nimica, sa fie multi si sa aduca bani. Iar isonul Rectorilor e tinut de Ilustrul Conf in drept Constitutional, Primarul nostru re-re x5 ales, le da festivaluri, Untold, zilele...Mai behaie la festivitatile de absolvire cu diagonala tricolora "voi aduceti lumina, voi aduceti savoare orasului".

 Da, au adus harburi tigai cu care ne ocupa parcarile, si alea putine, parcheaza peste tot, trotuare, intersectii, treceri pietonale de nu poti merge in wekend la cumparaturi ca de abia gasesti un locsor dupa nervi si stat in masina, restaurante de iti e lehamite sa mai iesi cu familia sau amicii la o masa ori o gustare, nu platesc impozite, nici pe masini, nici pe consum de aer de-a pixu, nici de circula cu CTP pe banii nostrii, ca noi ne platim taxele si impozitele cu varf si indesat.

 Sa aiba si studentimea studioasa mocangeala sa ajunga de la Iulius la Vivo sa imbacsesca cafenele si shaormariile si aripioarele picante altoite cu cartofi pai. Despre mizerie si porcariile pe care le fac nici nu mai pomenesc, stiu bietii vecini din zonele studentesti cu cine au de a face.

 Mi-e scarba de cum a ajuns orasul, nu mai are nimica cu orasul studentesc de alta data, cand probabil si incompetentul Primar a participat ca sef al Studentilor comunisti pe intreg Centrul Universitar la festivitati, la chefuri, la asa zisele paranghelii, o slaba adiere la porcotecile de astazi, la cluburi unde se drogheaza si beau apoi se suie la volan si fac pe nebunii.

 Ce sa mai vorbesc de faptul ca multi stau in chirii si acolo fac exact ce faceau pe Piezise, am vazut ipochimen studios amenintand pe proprietarul unei masini, cu loc de parcare aferent, ca il ia la picioare in fund daca mai cheama politia sa-i ridice tigaia, dupa intalnirea cu subsemnatul a plecat in graba, a renuntat si la chirie si la geanta cu zacusca si era sa fuga si fara masina parcata la Sel Gros.

Era si timpul, e deja imoral si strigator la cer cum acest Primar odios batjocoreste clujenii. Asa de mult i-a pasat si de sanatatea lor, al copiilor internati cand a dat Untold pe stadion cu zgomote infioaratoare de la 20 la 10 dimineata, in zona de clinici, strazile invadate, plin cu fecale in portile spitalelor, iar un nedistins manager menajer de spital de copii le tinea isonul punand dimineata infirmierele sa spele strada si sa declare ca e minciuna, ca nu s-a intamplat asa ceva.

 Dumnezeu a vazut astea si poate de acum incolo asa ceva nu se va mai intampla, ai venit la studii? OK, fara masina, comportament civilizat, fara excese si in respect pentru cel care plateste la greu ca tu sa ai acces la muzee, CTP si alte facilitati! Sa fie gata odata pentru todeauna!

PS Nu am sa uit cum acum 10-15 ani se dorea ca la admiterea sa conteze cat mai putine calitati, sa se poata inscrie oricine, nici macar Bac-ul nu se dorea, cu promisiunea ca va fi luat pana la absolvirea facultatii. Chiar atat de jos a ajuns stacheta? Se vede, acum la majoritatea facultatilor ajunge inscriere si nota de Bac.

 @Necazul clujenilor: Subscriu la tot ce ai spus. Locuiesc in zona strazii Molnar Piuariu care a devenit recent, prin pavare, montat banci cu incarcare usb si cativa stalpi cu iluminat LED (chestii banale, de altfel), "strada smart". E horror. Au creat mediul propice pentru ca studentii (desi sunt putini acum) sa petreaca toata noaptea facand pelerinaj la MEGA-IMAGE-ul de pe colt care e deschis, bineinteles, non-stop pentru refill. Galagie, mizerie, sticla sparte, urlete dintr-un capat al strazii in celalalt.


Sile 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.