Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

miercuri, 9 decembrie 2020

Centura (e numai) virtuală - cu asta și rămânem dacă nu ne trezim

 Mai bine i-ar fi pus tăticul ei, o centură de castitate fiicei sale, căci noi numai cu simularea pe calculator și cu simulacrul ăsta de primar vor rămânea:

                                    sursă foto cover: Emil Boc Facebook

Studiul de fezabilitate pentru Centură este aproape de finalizare. Primele estimări ale specialiștilor duc proiectul spre 800 de milioane de euro.

Primăria a semnat în 31 octombrie 2018 contractul pentru studiile de fezabilitate și urbanistice asumate la nivel local în vederea demarării proiectului centurii metropolitane a Clujului cu asocierea Explan Srl cu Transinvest Budapest kft, SpecialTerv și Cadsil, pentru peste 17 milioane de lei, fără TVA.

Studiile realizate și asumate de fiecare dintre primăriile pe unde trece traseul urmează să fie predate CNADNR, care și-a asumat deja să demareze acest proiect, adică următoarea fază de proiectare și execuție, urmând ca proiectul să fie susținut din bani europeni și fonduri naționale, după cum au anunțat public factorii de decizie de la Cluj și de la București.


Cât costă aceste studii de pre-pre, prefeza și post-fezabilitate cu care sunt pline dulapurile încuiate din primărie din alte asemenea escrocherii?

Zeci și chiar sute de milioane de Lei. Cu toate acestea, nimic nu se face - în fond, sifonarea banului public către firmele de casă ale primăriei P(D)NL-iste, este adevăratul rol al micuțului incompetent parvenit.

Dacă rezistă de 16 ani încoace prin aburirea la foc continuu a clujenilor, de ce n-ar ține-o tot așa? 

În fond și în fapt, vina e numai la noi - când acceptăm submediocritatea ca "elită conducătoare", nu mai avem  dreptul să ne plângem, înafara celor care nu l-au votat.

Vreți centură, pasaje, canalizări funcționale, urbanism adevărat, un oraș demn de titlul de capitală a Ardealului? 

Atunci trageți un șut îndesat în dosul mafiei penticostale care a subjugat Clujul!


sursa: ActualdeCluj

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.