Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

joi, 8 octombrie 2020

Clujul SMART în accepțiunea lui Boc, sau cum să scapi de obligația de a planta copaci și să îi vrăjești pe fraieri

Eternul nostru primăraș, a lansat o licitație pentru a cumpăra trei bănci City Tree, de fapt panouri cu mușchi care respiră și care chipurile curăță aerul, costând aproximativ 25,000 euro/bucata.



Aceste panouri au 3,5 metri pătrați și, teoretic, fac treaba echivalentă cu 275 de copaci de filtrare a aerului de praf fin, oxizi de azot și dioxid de carbon, ne informează ȘtirideCluj.

Suma alocată de primărie ar fi de 200,000 euro, adică echivalentul a 1.500 de mesteceni albi, înalți de 200 de cm, care ar putea fi plantați în oraș.

Porcăriile astea nemțești nu au putut fi evaluate pe termen lung, deoarece se află în exploatare doar de câțiva ani, dar cică ar curăța aerul pe o rază de 50 m.

Recția clujenilor care evident nu l-au votat pe pitic, e tare:

Va sa zica : 3 in 1 . Asta da, ce destept, ce inteligent, mai ca-l crezi.
1. nu ocupa loc, ergo : poate betona pe langa, pava, construi blocuri, etc, dupa bunul plac. Plus nu mai are grija de a gasi loc celor 1500 de mesteceni si al plantarii lor
2. curata aerul (desi doar pe o raza de 50 m !!! ), nu conteaza ca " nu sunt date concludente 
despre randament " ( citat incheiat )
3. il poate folosi si ca panou publicitar. Extra !!!
Sa sarim toti in sus de bucurie.

Nu e prost cine cere,e prost cina da.Cu alte cuvinte,felicitari pentru cuplul de aur,Pic-Poc(Pic-Boc)si Paunel-Levigat ca au cistigat alegerile.

că numa unu âi profiezor die univerzitâț cu vizionarie ocidentalistă ca cum la Paris or la Nioworck și Tochio că o rădicat Cluju pe scările lumi bogătane și tare fain âi la Cluj că copaci ceia pătraț or să siteze aieru cu poluție de la atata mașină ce se perină prin oraș cu toxe șî noxuri ce iese pe la șapamente că trebe dezfintare să nu mai umble pe drmur că și la noi pie Mehedinț âi plin de mașimn care și opresc peste tot de nu poț circula pie trotuar or să esi din blocur și atuncă din masînă petur gtole de neumarc și mucu de tîgară pie jos or ân spate la garajur unde fac și treba mica și mare ca plin de covid si sobloan că să tremită pe domnu cheztoru Bonțudan să depisteaza pe șofer care fac mezeri și să amendează cu amnz pogane să invață minte și să ducă pe iei la rosal să curățo gonoiu di pie străz că n=ui posibil că să facă parc la Tirenur cu curățeni și să facă mizerie că noi votăm cu domnu Boc la tăte alejer și conoștințele noste de pie Clăbucet și Gîrbou și Nigoiu că așe âi

 

mai tineti minte cand era Boc premier, de a oprit coloana in nu stiu ce sat, ca a vazut pe unu la coasa? Sa dot jos si a luat coasa omului din mana si a inceput sa de-a la coasa ( exemplu frate, nu gluma) - Ideea e ca taranul era in stare de soc, pardon boc...

A vazut Boc o coasa verticala in ceva pliant si ce o zis el: "Ma ce fain ar merje la cluj niste panouri verticale pe care sa le cosesc din cand in cand. As parea super-smart, galactic chiar! O sa moara de ciuda pretenii mei din Rachitele care cosesc in continuare cu coasa aia manuala, asa le trebe la fraeri ca s-o batut joc de mine cand eram mic si prost" De 1000x mai bine sa plantezi un pom, decat rahaturile astea scumpe, care trebuie mai intai construite de cineva, apoi intretinute constant, totul pe banii nostri. De ce nu se face un studiu: Coroana unui pom obisnuit da mai mult O2 si stocheaza mai mult CO2 decat niste fire de iarba prapadite, care mai trebuie si mentinute vertical pe banii contribuabilului, ca sa nu cada. 

@ : Si cand se imbacsesc de gaze se schimba, mentenanta, facturi, bani, cineva face matul gros!


Panourile astea trebuie folosite pe post de garduri verzi in loc de gardurile actuale, pereti exteriori sau structuri despartitoare publice, nu pus unul singur in piata, ca o statuie de Brancusi. Ce "schimbare in bine" aduc cativa metri patrati de iarba in jurul carora se aduna sa se mire niste prosti? De 1000x mai bine sa plantezi un ***, decat rahaturile astea scumpe, care trebuie mai intai construite de cineva, apoi intretinute constant, totul pe banii nostri. De ce nu se face un studiu: Coroana unui *** obisnuit da mai mult O2 si stocheaza mai mult CO2 decat niste fire de iarba prapadite, care mai trebuie si mentinute vertical pe banii contribuabilului, ca sa nu cada.

@ : Si cand se imbacsesc de gaze se schimba, mentenanta, facturi, bani, cineva face matul gros!

Panourile astea trebuie folosite pe post de garduri verzi in loc de gardurile actuale, pereti exteriori sau structuri despartitoare publice, nu pus unul singur in piata, ca o statuie de Brancusi. Ce "schimbare in bine" aduc cativa metri patrati de iarba in jurul carora se aduna sa se mire niste prosti?                    

bula @Arh.: realitatea dura si trista

70 000 de euro cu dedicatie pentru singura firma care vinde astfel de gunoaie. A taiat copaci de 50-70 de ani din piata Avram Iancu, strada Eroilor, Memorandumului, etc si acum vrea cutii cu muschi la septejdemii de euroi. Bravo, bun primar!      

 

pt. prostime

Ia 3 bucati pt. poza de feisbuc,curg likeurile de la tarani,apoi pa.Asa a fost cu strada smart,cu nush ce senzori in asfalt,cu colectarea selectiva,etc.

Face si Boc un ciubuc, oricum il voteaza prostimea ca pe Ceausescu, de plateaza copaci nu vine spaga

te doare bila, de unde naiba apar cei ce au ideiile astea? Sun extraterestrii?

Capitala Europeana a Inovarii (si a Spațiilor de Inchiriat)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.