Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

sâmbătă, 3 august 2019

Metroul Clujului - o altă batjocură de proporții a banului clujenilor

Cum ne aflăm în prag de alegeri și se suflă din greu abureli în bieții electori, ei bine, nici de data asta piticot nu dezamăgește ci face ce știe el cel mai bine: din greu ne aburește! 



Cică vom avea metrou.. că dacă lucrurile simple nu s-au putut concretiza (centura ocolitare, pasaje, parcări), atunci nivelul aburelilor crește logaritmic, promițându-ni-se chestii tot mai mirobolante, dar care nu se vor materializa niciodată.

Ce se va materializa însă, căci tot așa s-a procedat și până acum, sunt banii noștri, în buzunarele firmelor care fac studii de pre-pre, pre-fezabilitate și într-un final, de fezabilitate, studii care acum zac îngropate în sertarele primărașului nostru și care singure ar putea constitui temei într-o acțiune juridică penală împotriva sa. 

Vedeți Dvs., aceste studii costă milioane de euro, ori cum rezultatele lor nu s-au concretizat, înseamnă pur și simplu că banul public a fost jefuit pentru îmbogățirea apropiaților primăriei. Îmi imaginez că șpăgi nu s-au luat, căci mocănașul e sărac și cinstit, nu-i așa?

Metroul Clujului chiar e de domeniul viitorului. Studiul de fezabilitate durează 27 de luni


”Este un proiect foarte important pentru viitorul Clujului pentru că mobilitatea și componenta economică merg mână în mână. Pe de o parte, dacă nu ai mobilitate asigurată blochezi dezvoltarea economică, după cum dezvoltarea economică are nevoie de mobilitate alternativă la transportul tradițional. Trenul metropolitan e un instrument foarte răspândit în Uniunea Europeană și în marile orașe europene, încât nu trebuie decât să replicăm un model de bună practică, după cum orașe care trec de dimensiunea de 400.000 de locuitori, au deja metrou pentru a putea îmbunătăți calitatea vieții și a asigura alternativă de transport la mașină și pentru a promova tot ce înseamnă mobilitate nepoluantă. Metroul reprezintă una dintre soluții, alături de celelalte pe care le avem în  municipiul nostru. Decizia noastră e fermă și categorică de a ne axa pe tot ce înseamnă transport verde, pe tot ce înseamnă mobilitatea alternativă la mașină, pe tot ce înseamnă calitatea vieții pe încurajarea tehnologiilor nepoluante”, a precizat primarul Emil Boc.

Se vede însă că semne bune există, clujenii începând să reacționeze tot mai mult precum anticorpii atunci când organismul este atacat de bacterii periculoase (mafia penticostală căreia îi aparține elita politicianistă a orașului nostru, Boc/Buda/Tișe etc.) - așadar nu ratați reacția anticorpilor:

Ina 
Noul limbaj de lemn al unui politruc de profesie: 
", încât nu trebuie decât să replicăm un model de bună practică / mobilitate nepoluantă / transport verde..
Are texte în el piticania, câte nu putem noi duce. Dar să îl concediem putem și chiar trebuie să o facem!

eu 
Boc = propagandist mincinos pitic

mario 
Intrand pe pagina de facebook a distinsului primar am aflat de proiectele majore de infrastructura realizate, si anume: 
-reasfaltari; 
- o bordurica si o panseluta; 
-o nemaipomenita trecere de pietoni 3D. 
Am vrut sa-l felicit pentru aceste "realizari", dar din pacate m-a blocat de ceva vreme si nu tolereaza pe pagina doar aplaudacii. Sper ca pe viitor clujenii sa constientizeze demagogia si populismul acestui individ si in slujba cui se afla el.

Kyro 
@mario: Nivelul de prostie de pe pagina aia este alarmant. Jumate comenteaza pe langa subiect si jumatate il ling in cur pe Boc... Asa ceva mai rar...

asd 
Te mai voteaza POLITIA, pitic mincinos si figurant, ca deja esti foarte figurant, Bocutzule. Te intereseaza doar proiecte uriase iar podul de 2 benzi din Baciu peste Valea Seaca nu esti in stare sa il largesti de ani de zile... Asta e finalul acestui primar populist si mincinos. Clujul va fi tare cand va scapa de mafia din jurul acestui Boculetz.

a la cluj 
somes navigabil, pasaje suspendate, centura si metru....la pastele cailor .... si ne mai dam grozavi pe langa moldoveni si sudisti votand cel mai mare impostor de opozitie, marele fas boc cu gasca lui de pdl isti cu nimic mai bun decat impostorii de la psd.

Boc isi bate joc 
27 de luni trec repede, si uite asa trec mandatele, trece o viata de om traita in minciuna unui securist manipulator.

Booocar 
@Boc isi bate joc: Dar analizat prin prisma prostiei umane, care la Cluj a ajuns la cote nemiavazute, va reusi sa ne anunte la alegerile din 2028 ca s-au finalizat studiile de prefezabilitate, se trece la stadiul studiului de fezabilitate, apoi in 32 la puz, pug ca prin 208.. sa demaram implementarea lucrailor de ....Vai de noi si prostia ce ne apasa si cocoseaza!

Fam Pîrțoc 
Aiestă treabă numna on profiezor die univerzităț ca și domnu Boc putea să să pliementeaza pi la Cluj că sa-u imulțit dieja omini șî masini cu poluție șî toxe șî daco ciercula trienuri de ahelea pie sub pamînt Metro atuci să fie elctrice nu ca ahelea cu motorină sa-u domni feri ca cum gheizeșu cu fumur albe să iese prin cănal fum și cei inportant să nie baje șâ pă Mehedinț 2 stăți măcar că fain âi 3 una la zona Bic doua la Nigoiu sâ tria la brutarie acolo lîngă Cânpului da șâ pe Gârbou șâ Căbucetului că șâ acolo âs prunci mulț șâ niamuri ale miele să aibă șâ iei șâ la terenur unde să face parc mare cu die tăte șă sport șâ bșnci să putim tânti on filcău sa-u șeptic șâ pote să vie șâ Furdui Iancu șâ domna Sva sa-u Tămas să nie in cânte că tare om die ominie avem primaru nost s-ăi deie Hiristos șâ Tată nost din Ceriuri numa sânătete că o pus Cluju nost pie hărțâli lumi șâ tăț or vini din Los Viegz șă din Las Anjelesur Nuiiorc la noi să mute că la ei ie poluție și crime că la noi âi don chieztor Bonțudan care nie păzește de rău șâ nicuratu nu ca Caracal undie violește șâ tie omora pie strșz că acolo âi satu fără câini șă tăț piedofil șă creminalii și curvie șâ curvoi să pripașesc cș la Cluj nu-i posibil că âi leje leje că ase îi

Cat costa? 
Parca 5 mil euro. Si un milion sa fie, nu e mai bine ca acest studiu sa fie legat de constructia efectiva a metroului si cu acesti bani sa construim un aquapark? Sau un pod pe str. Fabricii de zahar, sa mai deschidem o strada blocata de la inundatiile din 1970? Sau mult promisul pasaj la Taietura Turcului?Sau alte proiecte, ca sunt destule la rand.

fixpix 
@Cat costa?: stai jos. 4. Esti prost ca m___ata aia tarfa ce te-o adus pe lumea asta

Pix rosu 
@fixpix: Domnu' Boc, chiar aici ati ajuns, injurati sub nic-uri aiurea, sunteti un mizerabil si un om de nimica. Va bateti joc de clujeni si de banii acestora prin tot felul de minciuni si fantasmagorii ieftine. Ati blocat orasul cu absolut tot ce ati aprobat, implementat, reamenajat, pe zi ce trece sunteti tot mai inept si mai retrograd. Daca suferiti de vreo boala tratati-va sau plecati naibii!

sursa: StirideCluj 





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.