Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

marți, 17 noiembrie 2020

Ha, ha ha - râdem, dar e de plâns! Boculeț ne mai face una lată! Mai ai de-un covrig, sau ți-a golit parcarea buzunarul?

 Iată cum mai trage piticul încă una sub centura de la pantaloni, că alta nu avem, celor care l-au reinstalat, că noi ceilalți știam la ce să ne așteptăm:

"Tarifele de parcare cresc în zona centrală și în parkinguri cu până la 50%"


Primăria Cluj-Napoca le face un ”cadou” șoferilor și propune majorarea tarifelor de parcare cu 25 - 50% în zona centrală și în parkinguri, începând din 1 ianuarie 2021. Ultima majorare s-a făcut în ianuarie 2019.

Tarife de parcare cu plata la parcometru, tichet răzuibil, card bancar sau SMS:

Zona 1

30 de minute - 4 lei (era 3 lei din ianuarie 2019)

1 oră - 8 lei

2 ore - 16 lei

Zona 2

1 ora - 3 lei (2 lei din ianuarie 2019)

2 ore - 6 lei

4 ore - 12 lei

Pentru parcarea cu barieră din Piața Unirii sau Piața Mihai Viteazu tariful va fi de 4 lei o jumătate de oră (3,5 lei din 2019 până acum) și va crește cu 4 lei pentru fiecare 30 de minute petrecute în parcare până la atingerea intervalului de două ore. De aici, fiecare jumătate de oră va costa câte 8 lei. Pentru 24 de ore petrecute în aceste două parcări se va achita taxa de 368 de lei.


Decât să tot cheltuim banul public pentru organizarea alegerilor, propun să îl punem pe boc primar pe viață - în felul acesta, nimic din ce va face nu va mai fi o surpriză neplăcută, sau o gălușcă greu de înghițit.

Clujul adevărat dixit:


     Punct
Asta inseamna o administratie locala limitata mintal si in gandire. Orice bou poate sa scumpeasca ceva, dar ca sa construiesti sau sa optimizezi e cam greu.  
Bocilian
Ce-ai realizat Primarule de nimica, oamenii vor parca pe strazile adiacente, pe trotuare, vezi Titulescu, vezi Stanca, vezi C.Floresti, etc, etc. Cum poti fi atat de lipsit de viziune? Cum poti baga dihonia intre cei care se folosesc de auto si pietoni, biciclisti si trotinetari?
 In loc sa creezi o simbioza, o colegialitate, intelegere sa fie toti OK, tu, piticul incompetent si idiot pe langa ca nu ai fost in stare sa creezi un pasaj, o pasarela, niste scari rulante la cei care trec calea ferata spre gara si nu pot urca 42 de trepte cu bagaje sau trolere, prin tunelurile construite de firmele fantomas, mai ai tupeu, cum poti sa mergi pe strada si sa nu vezi astea? 
E deajuns sa deschizi geamul de la Primarie si sa vezi haosul de la intersectia Maior - Motilor - Memo, nu de acum, de 6 ani de cand ai facut acele modificari de rahat si ai strangulat toata circulatia din oras, vezi Horea, M.Viteazul, mai neomule, te-au vota niste fraieri, chiar crezi ca la cata boala ai bagat in noi o sa scapi de pedeapsa? O sa stai pe rotisorul lui Belzebut o vesnicie! Neomule care esti!

>>>
Normal...!!! Primele, sporurile din primaria Cluj Napoca cu ce credeti ca se intretin..??!!!!

ASD
@>>>: "Sporurile" ca scrii cu pixul, ca te ridici de pe scaun sa arunci hartie la gunoi, ca trebuie sa inchizi si sa deschizi usa de la biroul unde stai pe internet 7 ore din 8 , costa..!! Mult...::)))))

Cine nu s-a prins până acum că piticul are o agendă de distrugere a Clujului prin sufocarea traficului cuplată cu lipsa infrastructurii, sub egida "smart city" și alte bazaconii 'green", nu știe citi oamenii după acțiunile lor și nu are nici o treabă cu votul. Sincer, ar trebui un test de aptitudini cetățenești înainte de a se se acorda dreptul de vot. Un cetățean care își cunoaște drepturile și legea, nu va fi niciodată cumpărat cu abureli care dau bine, abonamente gratis, brățări gratis la paranghelii scumpe etc. Tipul nu este altceva decât un fost comunist, devenit neomarxist. În cuvinte și mai bine exprimate, iată-l:
https://clujulnou.blogspot.com/2020/02/esenta-lui-boc-sau-ce-trebuia-sa.html

                    (Uite că suntem citați! - nota redacției) 

JOHN
VOTATI PENELE !!!!!!! Aveti exact ce a-ti VOTAT ! Cum altfel sa mentina salariile URIASE din Primarie unde un sofer are peste 5000 de lei si o bucatareasa 6000 de lei conform mass-media. In Berlin 1 ora este 1.5 euro, la un salariu minim de 1500 de euro faceti socotelile!

Nemernic
Sa dea Dumnezo sa-i putrezeasca neamurile in spitale iar apartinartorii din afara Clujului sa plateasca sute de lei pentru parcari

Alfredo
... si asa Pituku" din Rächitele de monstreaza cä masina este un bun de lux :-))

Marius G.
Corect ar fi sa faca o diferentiere intre locuitorii din Cluj Napoca si vinituri, pana la urma parcarile astea sunt dedicate cetatenilor acestui oras nu celor ce vin in doar vizita si sa isi puna pe lista hashtag FainLaCluj.
La unu cu numere de AB, SJ, SM, etc. poti sa-i ceri 4 lei pe 30 min de parcat, sa scoata bani daca tot a venit la Smart City, dar la unu care a platit taxe ca sa poata primaria construii parcarile alea ii poti lasa 30 min cu 1 leu. Numa zic...

ggg
@Marius G.: cei de care zici tu locuiesc si muncesc la cluj dar nu au forme legale pt sedere si masinile sunt imatriculate in localitatile de unde au venit sau pe parinti.

Mihalce
Domnule primar, sunt intru totul de accord cu initiativa dvs. Va propun chiar sa cresteti tariful de parcare cu minim 500%. 
Pe langa asta, pe Bdul 21 Decembrie sunt prea multe benzi de circulatie, propun sa inchideti 2 si sa faceti pista de biciclisti dintr-una (ca avem milioane de biciclete in cluj) iar din cealalta spatiu verde si plantati copaci, ca va place la nebunie sa faceti asta. 
Mai e problema parcarilor care au scapata pana acum de planurile dvs. diabolice asa ca daca tot le-ati ras de pe Emil Isac, continuati si cu restul stradutelor din centru, apoi copsitile frumos in verde, rosu si ce culori va mai plac. 
Inteleg ca dvs, din Zorilor pana la primarie mergeti pe jos (sau condus de soferul institutiei, ala platit cu 7000 lei/luna), dar zeci de mii de clujeni depind de masina. 
Firmele, alea mici si marunte dar care produc pentru economie, au nevoie de mobilitate. Cum puteti avea mintea atat de ingusta ca sa nu puteti intelege ca progresul economic vine din mobilitate? 
Apopros, daca tot taiati parcari si benzi de circulatie, daca tot cresteti tarifele la putinele locuri de parcare ramase in oras, mai aveti un as in maneca, la care poate nu v-ati gandit inca. Cresteti impozitele auto cu 500%. 
Daca tot aveti aceasta aversiune (sau frustrare personala) fata de posesorii autoturisme, de ce sa nu mergeti pana la capat?

Boc anu
Daca tot am fost votat , asta e situatia si alta nefiind. Incep lucrarea de la Regionala la SF Petru ca sunt prea multe benzi si om planta niste copaci si iarba verde si ajung doua benzi penbrtu cei care platiti taxa auto, sa va inghesuiti cu viniturile care nici macar nu le platesc, ca e foorte foorte fain la Cloooj

dottore
la ce salarii sunt in primarie, cu ceva tot trebe' sa isi acopere cheltuielile

Bataranga
Foarte bine!
Luati umbrela in loc de masina.

Vasile
Mergi la vot! Votul tau conteaza! Clujul e galben.
Partea bună e că surprizele liberalilor abia acum incep.
Sa vedem cine rezista mai mult: jegurile hastagist rezistente sau altii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.