Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

luni, 16 noiembrie 2020

Clujene, să fi mândru că plătești salarii nesimțite unor tăietori de frunză la câini!

 

boc și harcea parcea

Știrea inițială:

"Ce salarii de INVIDIAT pentru un privat se câștigă în Primăria Cluj-Napoca: Boc câștigă mai mult ca premierul, iar o bucătăreasă are 6.000 de lei salariu"

Angajații Primăriei Cluj-Napoca par a fi cei mai performanți din țară, după ce numai în 2019 au primit trei majorări de salarii. Boc câștigă mai mare ca premierul, iar o bucătăreasă are 6.000 de lei salariu net.

Primarul Emil Boc are cel mai mare salariu net: 23.400 de lei, mai mare decât cel al primului ministru, care încasează lunar 22.256 de lei. Viceprimarii Clujului au salarii de 20.800 de lei.

Secretarul general al Primăriei încasează 16.614 de lei, directorii între 16.391 de lei şi 14.495 de lei, iar un şef de birou sau un şef de oficiu 13.157 de lei.

Un polițist local câștigă 7.360 de lei lunar, un şofer angajat al Primăriei Cluj câştigă 5.665 de lei, iar o bucătăreasă sau o lenjereasă 5,748 de lei. 

(Măcar bucătăreasa gătește.. - nota redacției)

Portarii, paznicii, bufetierii, manipulanţii de bunuri şi curierii au un salariu de 4.748 de lei, iar un casier sau un magazioner duce acasă 5.581 de lei. Un dactilograf poate câştiga 5.805 (faţă de cel mult 4.332 lei la Bucureşti). Informaţiile sunt publice şi se găsesc pe site-ul Primăriei Cluj, scrie adevărul.ro. 

La aceste lefuri se adaugă și sporurile: pentru condiţii de muncă (15%), sau din fonduri europene, cei care sunt implicați în astfel de proiecte. Ultimii primesc încă 50% la salariu, dar și cei cu doctorat

La referatul de majorare a salariilor din 16 octombrie 2018 scrie: ”la eliberarea buletinelor de determinare prin expertizare a locurilor de muncă au fost identificaţi următorii factori de risc pentru munca cu activitate la birou: suprasolicitare neuro-psihică, suprasolicitare vizuală, suprasolicitare osteo-musculo-articulară, risc de accidente de muncă, expunere profesională la zgomot, risc de expunere la agenţi biologici”.

Deci pe lângă faptul că salariile sunt nejustificabile față de prestația și volumul de muncă al acestor sinecuriști, ei mai primesc și sporuri pentru, vezi Doamne, "suprasolicitare neuropsihic/vizuală" și alte bazaconii din astea. 

S-a suprasolicitat psihic bietul frecător de mentă pentru că a trebuit să citească niște hârtii între pauzele lungi și dese, cheia marilor succese, iar acum îl doare neuronul ăla stingher. S-au suprasolicitat vizual sărmanii conțopiști aduși din Răchițele, de la atâta vizionare pe youtube în timpul orelor de serviciu.

Ei ce mai, să vedem ce spune lumea care gândește, nu cei 75% dintre alegătorii care au girat dezastrul pentru încă patru ani:

Hank Rearden
Sunt salarii brute. Verificati dupa declaratiile de avere, ca acolo trebuie declarate veniturile nete.
Bine, oricum sunt super mari, si brute fiind. Mai ales avand in vedere ca o mare gramada din functionarii de acolo nu au nimic de lucru de cand cu pandemia: aia de la protocol, cultura, evenimente publice, samd.
Politica de HR de la primaria cluj e o risipa a banului public. Si daca le-ar injumatati salariile, ei tot ar ramane, ca aproape niciunul nu are cum sa obtina un loc de munca la privat, ca nu stiu face nimic.

putulica
Bravos la cine l-a votat pe uriasul...

Maidanezi cu girofare
Dar de girofare si masini de locala parcate pe trotuare sau pietonale nu v-ati saturat? Nu vi se pare ca sunt prea multi si nu fac nimic? Dau senzatia de oras nesigur, nu de civilizatie.
Opriti girofarele si fiti mai discreti ca nu aveti nicio misiune! Nu va mai uitati la filme americane sa va credeti politisti!
Va place sa vedeti burtosii bine platiti.

iuliu
@Maidanezi cu girofare: La casa de cultura vesnic este parcata o masina de la politia locala cu girofarurile pornite si politistul sta langa ea 8 ore apoi merge acasa.

Macar de-ar face treaba de banii astia
La cati angajati are primaria si ce salarii au, ar trebui sa mearga totul uns. Dar inca astept din februarie raspuns la o cerere de parcare pe 2020 ai imediat trece anul fara raspuns! E sfidator...

La ce oraș aveți, ce salariu v-ar conveni sa aibă funcționarii Primăriei?
Sunteți niște frustrați, nemulțumiți și schimonositi. Faceți voi mai multe decât Boc.

Nu ai loc de el
@La ce oraș aveți..  nu poti face nimic fara el. Orasul 50/50 - doar oamenii lui boc fac bani in orasul asta

Orasul altora
@La ce oraș aveți.. Am face dar nu avem loc de incompetenti!

Avem oras...
@La ce oraș aveți..  Orasul e o bula de besini puturoase. In centru vopsea sa ia ochii laudacilor si al reprezentantilor UE care dau bani fara numar la realizari zero efect, ba din contra, la ingstarea si trafic infiorator cu poluarea de rigoare de dragul piste;lor de toagle si al celor 5 ciopaci plantati pe o palma de gazon cu fantana arteziana smart cu muzica de Vivaldi. In rest jale, fara strazi, parkinguri, centura, inel, pasaje, scari rulante la pasaje pietonale, mizerie in cartiere, gunoaie adunate aiurea si preturi de 17 lei/ apartamnet, o gasca de incompetenti care castiga de 16 ani prin prostirea poporului nerod cu SF-uri nerealizabile. Dar prostia se va vedea in timp, cand se vor imbolnavi si vor vedea ca se infecteaza cu nozocomiale, medici spagari, ifose si spaga.

bula
@Avem oras...: gunoiul e pe persoana, 13,65 lei/ luna

ddd
@La ce oraș aveți.. :
-> io zic s anu exagerezi. Dupa comentariul tau nu poti fi altceva decat unu care beneficiaza de salariile mari sau membru de partid.

>>>
Vreau sa vad cum se mobilizeaza clujenii si picheteaza primaria in semn de protest...!!
Vreau sa vad...daca nu fac asta inseamna ca le convine dispretul lui Boc fata de ei...

jony
INCREDIBIL!!! Unde este Curtea de Conturi??????? Acesti oameni sunt platiti din banii nostri???? Cum este posibil asa ceva cand tara este cea mai saraca din Europa, si 65% din populatie este la limita saraciei. CE FACETI DE BANII ASTIA???????.... in afara ca ne amendati la greu si ne ridicati masinile de pe strada????

anonim
@jony: care banii tai? toata lumea plateste taxe si impozite, inclusiv cei de la stat.

hopaa
@anonim: daca iei salar de la stat platesti taxe si impozite tot din banii de la stat. banii aia de la bugetul de stat vin din taxele si impozitele adunate din mediul privat de aici si vorba ca va platim salariile.

Mihai
pocaiti ati votat, pocaiti aveti

ASD
Pai vine 2021. Recomand tuturor clujenilor sa nu-si plateasca impozitele si taxele pana in luna decembrie. Sa vedem atunci de unde isi vor mai baga atatea sporuri inventate.

bla-bla
Ei sunt mari functionari, cu lefuri grase si tupeu cat casa, dar si incompetenta cat Oceanul Indian. Cine lucreaza la stat, e la stat. Adica inert de-a dreptul. Nu se urnesc pentru nimic in lume. Acolo stau, sa manance si gura lor o paine alba, pentru care nu fac nimic folositor. Si sunt extrem de multi. Daca zici ceva de eficienta muncii, se uita la tine ca boul la poarta noua.

dan
@bla-bla: Te oftici ca nu lucrezi la stat? Cine te opreste sa candidezi pe un post scos la concurs? A. Da. Studiile.

Gogu
@dan: Ce rost are sa te inscrii la un concurs organizat de Primaria Cluj Napoca? Se stie doar ca toate concursurile sunt aranjate si sunt castigate de cine trebuie, adica lipitorii de afise de la partid, neamuri ale lui Boc sau ale celor care sunt deja in primarie! Daca iei aleatoriu 5 persoane angajate in primarie, sunt 90 % sanse ca cel putin 2 dintre ei sa fie in relatii de rudenie! Bag de seama ca si tu esti unul angajat la primarie in baza unui astfel de concurs!

Rachitaleanu
65% din angajatii primariei sunt din Rachitele

Mihai
@Rachitaleanu: o angajat tot satu? :)))

VOTAM PENELE
faine salarii au Boc si neamurile din primarie. sa freci menta si sa iei asa salarii .... BRAVO BOC. FAIN SALARIU TI-AI VOTAT. PLUS COMISIOANELE DE LA AUTORIZATII DE CONSTRUCTIE, COMISIONUL DE LA DIFERIT, CORAL.

Bolojan nu Bolovan
Asta in timp ce Bolojan la BH injumatateste aparatul birocratic de la Cons Jud pentru binele comunitatii, la Clooj unde-ii ffooortee faaiin da' foorte fooorte se umfla gogoasa, ca bani exista cu ghiotura de la fraierii ce platesc taxe si impozite. Daca e asa de strangaret de ce nu protejeaza cetatenii de poluare si sa faca Centura sa devieze traficul de masini dinspre limitrofe? Murim Bocule si viniturile nu platesc aici taxe si dari, ramai fara bani de investitii in borduri si plimbaretii copaci, floricele, lalele de 2 surcele si plicul nu mai vine de la Kiati si Diferite manevre si va trebui sa deschizi ocna de sare de la Portelanul sa vinzi sare la bascula, e baaii maree Bocule, va imbogatiti familioane si neamuri proaste, incompetenti rattati si sinecu risti jegosi, pe spatele bostanilor care va stampileaza de 16 ani de zile. Nerusinat ordinar!

...
Aici sunt banii dumneavoastra! :)

TotEu
Ce nu spuneti este ca 50% din belitorii de p.u.l.e din primarie sunt neamuri cu ceilalti 50%! In plus cel putin 20% din aceiasi belitori de p.u.l.e sunt penticostali! Singurii constructori ce primesc autoritatii in Cluj sunt neamuri ale hotilor din primarie sau frati penticostali (Dumitras Coratim, Berciu, Mircea Olaru etc etc)! Si nu uitati ca suntem primaria cu cel mai mare numar de angajati raportat la populatie!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.