Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

joi, 5 martie 2020

Clujul, un oraș cu mult mai poluat decât susține Boc - de ce l-am mai crede?

Cu privire la poluarea orașului nostru, Emil Boc susținea la 21 Ianuarie următoarele (gogoși - n. red.):


Pentru anul 2019, depășirile la cele două componente, praful și gazele de eșapament, ca să le traduc eu în limbaj obișnuit, acele depășiri sunt cu mult sub limita maximă permisă de lege. Deci nu suntem nici fără niciun fel de depășire, dar suntem mult sub standardele prevăzute de lege. Faptul că nu suntem între primele trei orașe poluate ale României se datorează faptului că acum 10 ani am făcut Autostrada Transilvania și centurile ocolitoare ale Clujului, care au scos traficul greu din oraș.
Realitatea:

Conform uRADMonitor, o rețea globală de aparate interconectate care masoară poluarea, Clujul este mult mai poluat decât restul orașelor importante din Europa.
Clujul este aproape de nivelul maxim de poluare (40 µg/m³) și chiar îl depășește. Comparativ cu Europa, toate marile orașe ale României stau prost.  AICI puteți consulta harta LIVE.
Datele de pe hartă sunt contrazise de o serie de studii promovate în ultimii ani, care spun că în Cluj-Napoca e cel mai curat aer din Europa.
Poluare Cluj-Napoca


Reacțiile cetățenilor sătui atât de poluarea efectivă, cât și de aburelile cețoase și puturoase trase de Boc:


cizma 3-a
Ceva grav se intampla de vreo 5 ani de zile. Cand minciuna sta la masa cu Primarul, vicele si alti incompetenti e foarte grav. Cand poporul platitor de taxe si impozite umple clinicile de boli pulmonare generate de gazele de esapament, cand nu se face nimic pentru a scoate masinile din oras, transport CTP decent, parkinguri pentru eliberarea strazilor si trotuarelor de masini, cand se blocheaza si se scot din uzuanta strazi gen M. Piuaru cu intentia de a face strada smart, spre deliciul prostimii cu tablete si placi cu role cand in loc de centura se implementeaza orice altceva, dar o tii in studii de ante pre-pre fezabilitate si studii geotermale dar dupa ce ai demarat lucrarea realizezi ca un filon de sare nu era trecut in studiile care au costat o avere, date firmelor de casa, cand arunci milioane de euro rechinlor care de abia asteapta iluminari, artificii, artistilor care sa incante vulgul de saraci cu duhul, scumpesti la maximum CTP ca penziusii sa poata circula moca alaturi de studenti, dealtfel cei mai incantati de Mocanul mincinos care le da si Untold, alta gaura neagra si pestilentiala de risipit banii fraierilor care platesc, cand elevii trebuie sa adune un dosar de acte pentru o linie gratuita, cand se asfalteaza strazi intregi iar dupa o zi vin cu picamerul, ce este asta?
Sa scapam, odata si pentru todeauna de mafia asta ordinara, ar trebui alungati cu pietre din cluj. Iar la nivel de tara observ grija lui Iohanis sa lase o tara neguvernata, in haos si in prag de criza economica. Clujenii sper sa se destepte si sa mearga la vot, daca nu o sa voteze toate hoaspele si cei interesati si vom muri sufocati in Clujul nostru drag!

Bocila
Scapam de Boc si de pestilentiala gasca corupta si incompetenta, scapam de poluare.
Iar in beciul igrasios, de unde suntem intoxicati mereu de sobolanii fara viitor, amatori de bonuri de masa la cantina Visanului, se va aplica o deratizare ca la carte! Ma mir ca sobolanii nu parasesc puntea, le sta in fire, in iminenta dezastrului electoral care va urma. Asteapta sa ia ultimul bon, si ala pe semnatura stricta, ca DNA va analiza. Nu asta de acum, asta e al lor, ala care va veni in urma sesizarilor Curtii de Conturi si al organismelor internationale. Vrem la Cluj sa traim toti clujenii normal, fara sa fim batjocoriti si diseminati! Si o sa traim!

Bocilian
Poluarea este de la masini, amplificat de faptul ca orasul este intre dealuri si smogul se mentine. Degeaba faci parcuri si plantezi copaci daca nu scoti traficul din oras. Ca de la Someseni in Floresti mergi pe Faget, Donath, Dec 1918, centru Manastur, degeaba! Trebuia sa fie gata centura, in rest povesti cu pesti. Asa ca daca clujenii mai au minte au sa-l tranteasca la alegeri, el si toata sleahta de consilieri obedienti si incompetenti si functionarii Primariei, sefi de servicii, directori, birouri. Totul trebuie deratizat ca la carte, poate mai avem o sansa!

Tanti Lenuţa
studi masluite facute de mafioti care vrea sa il deie jos pe domnul Boc sa vie iei la butoane sa faca bloc in parcul mare si sa ne taie la pensionari gratis cu troleu si tranvaiu . dar noi nu il lasam pe domnu primariu singur la lupta cu mafiotii si talharii. suntem cu iel si il votam. din partea asociatiilor de peoprietari de pe garbau partea de sus. (😀-n. red.)

Boc e de vina
Cine are puterea de decizie de 16 ani incoace?? Ce argumente ai nevoie cand sti clar cine a autorizat tot haosul din oras?? Voi sunteti chiar orbi?? Chiar il vreti pe Boc pana la moarte? Toate sunt lux, nu simtiti nevoia de schimbare? nu uitati ca "Politicienii şi scutecele trebuie să se schimbe des, şi pentru acelaşi motiv."!

Boculete
Uita-te la semafoare, e unda rosie in loc de unda verde. Cine e de vina, cine seteaza semfoarele? Nu cumva oamenii din subordinea lui Boc? Uita-te pe unde trec toate masinile care vor sa plece spre Europa? Prin centrul orasului fiindca nu avem centura. Cine nu a facut centura?

Neo natal
Da, poluarea lui Boc este de infinit de ori mai periculoasa decat orice poluare, cand esti aburit, intoxicat mental faci cele mai oribile lucruri. Iar daca esti si prost, e perfect, iasa treaba ca la carte!

Primaria lui Boc
Primaria are mare grija de calitatea aerului. Au un Departament de Mediu special pentru voi. Problema e ca NU AU NICIUN APARAT de masurat calitatea aerului, ZERO!
Atat de mult e interesata primaria de aerul pe care il respirati! Luati noxe de rable si praf de constructii! Boc va multumeste si va asteapta la vot!
Treaba e clară stimați concitadini - la vară, altul!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.