Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

sâmbătă, 25 aprilie 2020

Ce naște din Untold, înșelătorie mănâncă - "pandemie" sau nu, scamatoria merge înainte

 


Untold…un festival eveniment ce are loc an de an la Cluj, în Parcul Central… Festivalul a pornit la drum în 2015, organizat de un ONG, cu bani publici. Când s-a tras linie, ONG-ul a spus pas la plăți. Anul următor, cu rețeta în buzunar, festivalul a fost organizat de un SRL, acționari fiind tocmai liderii ONG-ului care beneficiase de subvenția publică: Bogdan Buta și Sorin Gadola, ultimul retras din afacere acum doi ani, ulterior trimis în judecată pentru trafic de droguri.
De atunci, an de an, controversatul și adulatul totodată festival, beneficiază de sume consistente de la bugetul local, deși e 100% un business privat. Mai mult, Untold beneficiază de pază festivalieră asigurată gratuit de autorități și de cedarea pe bani mărunți a stadionului Cluj Arena și a Sălii Polivalente BT Arena. De asemenea, Parcul central, spațiu public, este pus pe tavă organizatorilor, parcul devenind spațiu privat, cu acces restricționat, și nu doar pe timpul festivalului ci cu mult înainte și cu mult după.
Da, Untold este adulat ! Sute de mii de oameni îi trec pragul an de an. Untold a pus Clujul pe ceva hartă mirifică a marilor festivaluri mondiale. Untold aduce an de an sute și sute de mii de euro la Cluj. Bani pe care însă clujenii nu îi văd…
Da, Untold este urât ! Pentru că an de an, în toiul verii plămânul verde al orașului este interzis clujenilor. Pentru că an de an centrul Clujului devine o budă imensă. Pentru că an de an, timp de 4 zile, muzica bubuie fără oprire de la 6 seara până dimineață la 5-6 sau chiar 10! (Asta spre deosebire de alte mari festivaluri de același gen, precum Tomorrowland, care se desfășoară undeva la zeci de km de centrele urbane și, chiar și așa, bubuiala este turată doar până la 1 noaptea!) Pentru că, la Cluj, vara, Legea e călcată în picioare, scuza fiind distracția! Pentru că autoritățile se fac sluj în fața organizatorilor, care pentru 2 săptămâni sunt stăpânii inelelor Clujului!
Dar, în această primăvară, Untold a reușit efectiv să ne îngrețoșeze cu mult înainte ca festivalul să înceapă. Din 11 martie ne aflăm în Pandemie generată de COVID 19. Evenimente sportive de anvergură precum Turneul de Mare Șlem de la Winbledon au fost anulate. Roland Garros a fost amânat pentru la toamnă. Olimpiada japoneză a fost amânată pentru 2021. Cel mai mare și celebru Festival de muzică electronică, TomorrowLand, a fost amânat pentru 2021…
Din 16 martie România se află în Stare de urgență. Ieșirile din casă sunt restricționate, adunările publice de orice fel, anulate. Nu avem voie să ne adunăm în grupuri mai mari de 3 persoane. La nunți, botezuri și înmormântări au voie maxim 8 persoane! Pe În 15 aprilie, prin Decret Prezidenția, Starea de Urgență s-a mai prelungit până pe 15 mai. Abia acum, pe finele lui aprilie, autoritățile vorbesc timid de o oarecare relaxare a măsurilor pe final de mai.
În tot acest timp, Untold, care este anunțat pentru 30 iulie – 2 august, VINDE BILETE ! Absolut fără nici o jenă, deși este evident faptul că festivalul NU VA AVEA LOC ! Cu toată slugărnicia autorităților locale, în frunte cu primarul Emil Boc, va fi imposibil a se permite ca timp de patru zile și patru nopți câteva sute de mii de oameni să stea unul lângă altul într-un parc sau o sută de mii înghesuiți ca sardelele. Ca să nu mai vorbim de riscul la care s-ar supune Clujul și o țară întreagă, având în vedere faptul că mulți dintre festivalieri sunt veniți din străinătate. Dar, cu toate acestea, Untold vinde mai departe bilete. De fapt nu s-a oprit niciodată din vânzarea de bilete. Care, de altfel, nu sunt deloc ieftine: de la 2300 lei un acces Vip 4 zile sau 900 lei un acces simplu pe 4 zile, la biletele de o zi – 400 lei. Mai mult, pe site-ul Untold se poate efectua deja și check in-ul pentru festival! Am înebunit cu toții ?!?! Care check in?!! La ce festival ?!?!
Veți spune că așa e normal, biletele se cumpără și apoi se returnează contravaloarea dacă festivalul e anulat. Ei bine, nu e deloc așa. Iată Termenii și condițiile Untold:
https://untold.com/static/terms-and-conditions-ro.pdf
“16.31 Contravaloarea biletelor achiziționate nu va fi restituită în situația anulării Festivalului de către Organizator din cauze care intră sub incidența forței majore sau a cazului fortuit. Prin forță majoră sau caz fortuit se înțelege orice eveniment extern și imprevizibil cum ar fi, dar fără a ne limita la: furtuni, amenințări sau risc de atac terorist, acte ale autorităților publice, fie legitime sau nu, epidemii, pandemii, accident, explozii, incendii, inundații, ploi torențiale, cutremur, conflicte sociale, scurtcircuit major, risc ridicat de afectare a sănătății sau orice alte cazuri care nu pot fi prevăzute sau înlăturate prin diligențe și prudență de către Organizator.”
Ați înțeles? În cazul în care festivalul se anulează din cauza pandemiei contravaloarea biletelor achiziționate nu va fi restituită ! Și, evident, pandemia nu putea fi prevăzută sau înlăturată prin diligențe și prudență de către Organizator.
Până la urmă nu e idiot cel ce cere, ci acela care dă. Așa e ! Dar, totuși, oare pentru ce avem instituții ale statului?! Nu să ne protejeze? Unde e mult trâmbițata prevenție, un refren extrem de des folosit de Poliție?! Unde ne sunt vajnicii procurori care se autosesizează la te miri ce virgulă încălcată din Ordinul ministrului pește prăjit, dar la ditamai înșelătorie pe față dorm ca un prunc nou născut!
Sau poate că Untold este protejat prin Legea Nespusă a Serviciilor, pe plan local și plan național ?!

Iată deci dragi clujeni cum ne-am făcut de râs în toată țara:

  1. Nu ma mira ca Boc este complice. E vremea lor vremea teparilor cu guler albastru. Serviciile și ele își iau partea. Fraierii se bucură.
  2. Orice produce bani, chiar murdariti de sînge, e bun pentru porcii astia ! … Normal ca adunatura de drogati din supercivilizatul si megaeuropeanul Cluj se va tine, spre „bucuria” vecinilor ! Ca doar n-o sa ratăm anul asta sa vedem inca o data pe piticania scîrboasă de la primarie cum se scălîmbăie in ritmuri tehno !
  3. facem pariu ca se tine Untold? voi chiar ati pus botu la Scamdemie? continuarea indobitocirii si depravarii tineretului are prioritate in fata oricarei „pandemii” povestea cu ONG-ul care s-a trezit intr-o dimineata cu ideea de festival este la fel de adevarata ca aia cu Bil Gates,care a facut primul computer intr-un garaj(avea niste piese ramase de la un trabant),iar acum o arde filantropic alergand cu seringa copii din Africa si India.
  4. Urbea Bocului este de 30 de ani cuibarul shmenarilor securisti. Sunt cei cu cele mai mari merite in indepartarea si asasinarea lui Ceausescu. Tradatori perfecti de neam romanesc! Ei zic ca retrasi la pensie. Dar noii sositi ca Koldea de ce trag tot acolo?
  5. care dintre scursurile de fosti primministri este pe locul 1 la nemernicie
    Bocovid
    Ciolovid
    sau Lucovid ?
    problema cu toti 3 dar in special cu Bocovid e ca nu sint cazati la intristare si continua sa faca rau

  6. Festivalul satanist Untold este protejat prin Legea secreta a Profitului Serviciilor, pe plan local și plan național, asa cum au fost si alte „festivaluri” financiare ( Caritas, banca BT, echipa CFR Cluj ) initiate de aripa clujana a oligarhiei securiste.

  7. Daca hominizii de la cluj sint degenerati, trebuie sa enervati toata lumea cu faptele lor demente !!!
    Sa faca dracului festivalul satanist si sa crape , daca , oricum, nu mai au creier !!!
    Cluj, nu te lasa, esti pe ultimii metri ai procesului disparitiei tale, asa ca mai puneti-l inca o data pe boc primar !
  8. lovitura puternica pt distributia de droguri a SRI daca nu se mai tine untold… dar se recupereaza la mascute pt oi din 15 mai obligatoriu

  9. Boc este individul care in anii ‘80 plangea ca vrea si el in Securitate dar nu era admis in primul rand datorita miopiei. La salvat lovitura de stat din 1989 si sa facut mare democrat european si alte cioace. Boc este doar un cameleon asa cum este adunatura care conduce aceasta tara. 

    1. QED: Motivul pentru care n-a fost primit? Era …mic la stat. Dar regulile s-au schimbat între timp și a fost acceptat
      în rândurile noii securități. Uităm a fost atâția ani umilul supus al securistului dovedit Băsescu „Petrov”?

    2. In plina PANDEMIE acesti guvernanti au alte preocupari.Nu gasirea solutiilor,pentru a scapa de acest virus,de a lua toate masurile pentru micsorarea efectelor devastatoare in randul populatiei si a celor care sunt in primul rand,de pornire treptat a economiei,etc.Ei sunt cu ochii dupa FURAT.Toate aceste ONG-uri ar trebui desfintate si luate la cercetari pentru fraudele aduse.Dar la CLUJ se poate orice.La Cluj s-a putut pleca in plina CRIZA DE PANDEMIE,la munca in GERMANIA cu avioane de pe aeroport.Am vazut mai multe reportaje pe INTERNET cu cei plecati ca muncitori sezonieri si cei cu capul pe umeri si cu creierul la locul lui,pot sa-si dea seama ca acolo este PUR SCLAVAGISM.Sa lucrezi in secolul XXI,14-15 ore pe zi in conditii inumane,este adevarata CRIMA.Dar acesti nemti sunt obisnuiti cu asemenea crime.Plecarea acestor lucratori zilieri s-a facut cu acordul celui aflat in fruntea statului,NEONAZISTUL KLAUS WERNER IOHANNIS si cu aportul unor ministrii din „GUVERNUL MEU”.Ma intreb cat mai rezistam noi romanii sa fim exploatati de niste VENETICI? Nu mai avem oameni destepti,patrioti,care sa sustina acest popor? Ori au ajuns toti COZI DE TOPOR? Aici ma refer la POLITICIENI.
    3. Este „spectacolul” Sodomei si Gomorei, al homosexualilor, lesbienelor, drogatilor, dezaxatilor si deraiatilor din toata Europa.
Deci ca să înțelegem - alegerile locale se pot amâna, dar untoldu ba. Bătaia de joc a celor care ne conduc este nemărginită. 

Sincer sper ca cei care cumpără bilete să fie țepuiți, după cum se pare că vor fi, iar apoi până la alegerile de la toamnă, să apară candidatul harismatic care să ne scape de politruc. Numai să nu cădem în plasa neomarxiștilor usere, căci va fi chiar mai rău: 

Am putea fi obligați să suportăm festivaluri și propagandă ghei tot anul, nu doar vara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.