Pentru un Cluj nou, prielnic, prietenos, sustenabil.

miercuri, 4 decembrie 2019

Santier în Cluj - nu a lipsit mult!

Ce se întâmplă atunci când traficul din șantier nu este coordonat de oameni cu fanioane care să asigure intrarea/ieșirea în și din șantier în siguranță?





zidul
Toate ca toate dar este de apreciat executia zidariei din stalp realizata acum aproape 100 de ani, zidul a cazut dintr-o bucata fara sa se desprinda nimic din el - asa ceva doar in filme mai vezi , materiale de prima calitate ...
Trebuia om in drum sa opreasca circulatia ca sa nu oblige soferul sa ia curba din scurt , el era atent la traficul de pe banda 1 si a uitat de gabarit , bine ca nu a patit nimeni nimic iar fata a avut intuitia de a se opri . Nu-l vad vinovat pe sofer ! organizarea de santier este defectuoasa tinand cont ca artera este foarte circulata.

Numa' zic
Desi unii nu o sa creada, e vina administratiei Boc. legea spune clar ca pe orice santier unde se lucreaza cu masini de gabarit mare precum bascule si alte utilaje, santierul e obligat sa aiba oameni cu veste si fanioane care sa dirijeze circulatia. Ati vazut voi pe vreun santier asemenea oameni cu veste si fanioane? Rar. Cine nu ii sanctioneaza? Politia locala care nu intervine, fiindca daca ar interveni, constructorii s-ar revolta "Ba, eu dau spaga mare in primarie si tu ma amendezi?"
Unde-s cei care zbierau "Coruptia ucide"? E plin de coruptie la fiecare pas, dar spalatii pe creier nu isi dau s eama daca nu le deschizi ochii.

spalatura cu smart
@Numa' zic: In tot orasul e plin de basculante, camioane, CIF-e, etc care inghesuie traficul, distrug strazile, creaza neplaceri cond auto. Am inteles ca se construieste, dar ce e prea mult e ca astia nu mai au nici un Dumnezeu.

BOC-POC
@Numa' zic: foarte bine zis,la blocul de langa podul de pe Portelanului veneau gardienii publici si stateau la povesti si spus bancuri cu paznicii de acolo intre timp ieseau camioanele plin de noroi pe strada.

santier
Pe Traian Mosoiu estu un santier mai sus de Clinica Ginia , lucreaza cu utilaje de foraj impresionante , au om in drum imbracat cu vesta reflectorizanta si fanion , cand iese basculanta din santier au instalatie sub presiune si om care spala toate rotile, lacrima iese masina din noroi pe asfalt , sigur patronul are experienta din Vest , totul este ca la carte - deci se poate !

Flaviu
Cred ca tine si de organizarea de santier.
Inspectoratul pentru constructii nu zice nimic?
La Cluj din păcate orice este posibil - accidentele, murdărirea drumurilor, lipsa de profesionalism sunt toate ușor de prevenit punând poliția locală la treabă cum a spus un comentator mai sus, dar cine să o facă - Boc? Ha!
Când amatorii sunt la conducere, păzea pe unde calci clujene! 

Sursa: StirideCluj 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Păreri, sugestii, comentarii? Vă așteptăm cu drag.